13 kociat - szylkretki, tygryski... SZCZEPIENIA POTRZEBNE

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 10, 2010 10:16 Re: 13 kociat - szylkretki, tygryski... SZCZEPIENIA POTRZEBNE

malawaszka pisze:papuga to nimfa, a kot - ma około 4 miesięcy i jest cwaniakiem :? bardzo mądrym i bystrym kociakiem... i to pewnie największy problem, bo jakby był małym fajtłapą to byłoby łatwiej

Witam się na wątku i pozwolę sobie zabrać głos w dyskusji bo mam spore doświadczenie w tej kwestii :)
U mnie w domu nimfa żyje już 18 lat i zawsze w otoczeniu kotów (był czas że również małego pieska + kot); być może "układy" papuga - kot są związane też z charakterem papugi bo moja, a właściwie mój papug to straszna zadziora - rządzi wszystkimi, do tego stopnia, że nie tylko lata po mieszkaniu, ale potrafi przejść się po podłodze z pokoju do kuchni korytarzem, który ma jakieś 5-6 metrów na pełnym luzie :) tzn. jeszcze do niedawna tak chodziła, bo od niespełna roku mamy nowego kociego członka rodziny, któremu jeszcze zdarza się patrzeć na papugę jak na potencjalny obiad :twisted: Bardzo dużo zależy od waszej postawy i oczywiście warunków mieszkaniowych. U mnie lokal jest duży więc nie ma problemu, żeby zamykać pokój z papugą, gdy wychodzimy z domu. Jak mój Czaruń jeszcze żył (trafił do nas jako 2 tygodniowe kocię) to moja nimfa dawała mu buzi będąc poza klatką. On jej nic nie robił, ale to w ogóle był kot wyjątkowy, bo on raczej był usposobiony przyjaźnie do wszelkich stworzeń - jak nam przynosił myszy, to zawsze żywe, a kiedyś przyprowadził nam do domu malutką koteczkę z ulicy, która nota bene została i od 11 lat też żyje z nami i papugą (w tym wypadku o przyjaźni nie ma mowy, ale jest pełna akceptacja i nikt nikomu krzywdy nie robi). No i od roku jest nasz młody Miko. To jest nasz mały koci wcielony diabeł. Wulkan energii. Ponieważ mieszkamy w domku jednorodzinnym, moje koty od zawsze są wychodzące. No i niestety jak Miko jest w ogrodzie, to niemal zawsze coś upoluje - jak nie ptaka, to chociaż muchę. Paskud taki z niego i morderca. Na początku parę razy próbował włamać się do klatki, albo dokonać zamachu na papugę czatując na drzwiach (sic!). Dlatego trzeba być bardzo czujnym. Dla papugi to też pewnie stres, ale jak sobie tak czytam fora o nimfach to czasem dochodzę do wniosku, że moja jest w tak świetnej kondycji chyba głównie dlatego, że ma dość zbliżone warunki do naturalnych - dużo swobody i zagrożenia, które podnoszą adrenalinę ;) nie linczujcie mnie, oczywiście wszystko pod czujnym okiem i nadzorem! Gdy nie jesteśmy w stanie kontrolować sytuacji, papuga jest zamykana w pokoju i bezpieczna. Kończąc ten przydługi wywód chciałam powiedzieć, że wszystko da się zorganizować, jeśli ma się do tego warunki i chęci. :ok:
Obrazek Cezar, 08.1992 - 02.11.2009 ... śpij słodko me złotko

magda b.

Od: Wto lis 03, 2009 21:24

Post » Śro sie 11, 2010 8:21 Re: 13 kociat - szylkretki, tygryski... SZCZEPIENIA POTRZEBNE

dzięki Magda za info - pocieszające, zobaczymy jak się będzie sytuacja rozwijała - bo to chodzi o ludzi, którzy adoptowali od missieek Lucky Lucka - i to on tak rozrabia - czy im wystarczy cierpliwości - zobaczymy

malawaszka

Od: Pon maja 24, 2004 23:58

Post » Śro sie 11, 2010 14:08 Re: 13 kociat - szylkretki, popielatki, tygryski POTRZEBNA POMOC

missieek pisze:maluchy rosna, potrzebuja szczepien :roll:

:!:

Śliczności :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw sie 12, 2010 21:40 Re: 13 kociat - szylkretki, tygryski... SZCZEPIENIA POTRZEBNE

Kociaki nadal czekają na domki! Kosmitki się rozeszły jak ciepłe bułeczki a reszty już nikt nie chce :( ani pięknych szylkretek - są 3, ani burasków, ani krówek :( czemu czemu czemu?

Kilka załapało się dziś na świeże fotki:

śliczna Agrafka, smukła gładziutka jak aksamit
Obrazek

Obrazek

szalona Cza-cza
Obrazek

Obrazek

Kochany Maciuś
Obrazek

Obrazek

Obrazek

malawaszka

Post » Czw sie 12, 2010 21:52 Re: 13 kociat - szylkretki, tygryski... SZCZEPIENIA POTRZEBNE

Nutka słodka lalunia
Obrazek

Obrazek

i nowe kotki u missieek :? potrzebna pomoc - karma, szczepionki, a najlepiej OGŁOSZENIA i nowe domy!!!!

Kotka - biała z czarnym ogonkiem i w berecie
Obrazek

Dwie ciemno bure kotki piękne - oswajają się
Obrazek

Obrazek

i druga
Obrazek

Obrazek

Półdługowłosy szkielecik :( maleństwo - kotka
Obrazek

Obrazek

malutki chłopaczek
Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw sie 12, 2010 21:57 przez malawaszka, łącznie edytowano 1 raz

malawaszka

Post » Czw sie 12, 2010 21:55 Re: 13 kociat - szylkretki, tygryski... SZCZEPIENIA POTRZEBNE

Więcej zdjęć z dzisiaj - koty i psy u missieek - to tylko część
http://picasaweb.google.pl/malawaszka/M ... 12sie2010#

malawaszka

Post » Pt sie 13, 2010 10:56 Re: 13 kociat - szylkretki, tygryski... SZCZEPIENIA POTRZEBNE

nikt już nie zagląda :(

malawaszka

Post » Pt sie 13, 2010 11:09 Re: 13 kociat - szylkretki, tygryski... SZCZEPIENIA POTRZEBNE

Ja zaglądam i zachwyciły mnie dwie ciemnobure koteczki, ale niestety nie mogę nijak pomóc w tej chwili.. :(

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Sob sie 14, 2010 20:42 Re: 13 kociat - szylkretki, tygryski... SZCZEPIENIA POTRZEBNE

Piękne foty,piękne koty.
(zaglądam,finansowo leżymy i kwiczymy,ale jak wpadnie jakiś grosik będę pamiętać)

luty-1

Od: Nie lut 21, 2010 19:19

Post » Sob sie 14, 2010 22:14 Re: 13 kociat - szylkretki, tygryski... SZCZEPIENIA POTRZEBNE

Zagladamy i podziwiamy, niestety mamy finansowy dołek i niezależnie od tego szlaban na nowe koty.
Zdjecie zdziwionej buraski na dłoniach - bezcenne :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon sie 16, 2010 10:10 Re: 13 kociat - szylkretki, tygryski... SZCZEPIENIA POTRZEBNE

podnoszę - kto pomoże? :(

malawaszka

Post » Śro sie 18, 2010 12:40 Re: 13 kociat - szylkretki, tygryski... SZCZEPIENIA POTRZEBNE

Kochani bardzo potrzebna pomoc dla missieek - sytuację można już chyba nazwać krytyczną :(

W tej chwili z samych kociąt u missieek są:
5 rodzeństwa - dwie szylkretki i trzy buraski, którymi opiekowała się mama kosmitów - POCHOROWAŁY SIĘ PO SZCZEPIENIACH! potrzebne wsparcie na antybiotyki
biała z czarnym ogonem kotka i czarno biały kocurek - tez kichają i potrzebują leczenia
dwie ciemno bure siostry - kichają i biorą leki
długowłosa koteczka bardzo słaba - tez bierze leki

2 czarno-białe Bemol i Nutka - zdrowe
szylkretka Cza-cza - zdrowa
czarna agrafka - zdrowa
biało-srebrny Maciej- zdrowy

!!!NOWE!!!
Wychudzona koteczka z ulicy - do missieek przyniosła ją jedna z karmicielek
3 kociaki z jakiegoś osiedla - też ktoś przyniósł
i dziś missieek zabiera z olkuskiej mordowni 3 kolejne kociaki bo tam czeka je tylko smierć

Czyli wychodzi z moich wyliczeń (nie jestem pewna czy nikogo nie pominęłam) że jest w tej chwili 10 kociąt potrzebujących leczenia, 5 zdrowych i 7 nowych

POMOCY!!!! nie ma na leki, nie ma na karmę a missieek pomocy nie odmówi - tylko na Was możemy teraz liczyć

malawaszka

Post » Śro sie 18, 2010 18:50 Re: 13 kociat - szylkretki, tygryski... SZCZEPIENIA POTRZEBNE

podnoszę i o pomoc dla tych kotków proszę :(

a przy okazji jeszcze trójeczka u mnie:
viewtopic.php?f=13&t=115958&start=0

malawaszka

Post » Śro sie 18, 2010 19:42 Re: 13 kociat - szylkretki, tygryski... SZCZEPIENIA POTRZEBNE

Też podniosę :roll:

zerduszko

Od: Nie sie 23, 2009 15:35

Post » Śro sie 18, 2010 19:45 Re: 13 kociat - szylkretki, tygryski... SZCZEPIENIA POTRZEBNE

przydałby się nowy bannerek - kosmity dawno w domach i tylko szaraki zostały i nie ma zainteresowania :(

malawaszka

[poprzednia][następna]