ARI - już rok szuka domu...leczymy GRONKOWCA ZŁOCISTEGO s.31

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 28, 2010 20:34 Re: ARI-"głaszcz mnie, głaszcz KONIECZNIE":))) szuka DS-FOO s.13

Ja też się dziwię, niemniej jednak papryki nie wypluwał :lol:

Dzięki za wpis, i tak mi się jeszcze rzuciło w oczy jak spojrzałam przy okazji na zdjęcia na pierwszej stronie - Ari faktycznie poprawił się jeśli chodzi o wygląd, nie tylko ma ładną sierść ale i cała sylwetka nabrała nowego kształtu, wcześniej to była taka wielka łepetyna na małym ciałku :roll: a teraz ma zupełnie normalne proporcje, choć jeszcze trochę mógłby przybrać na wadze :) Jednak zupki chińskie to nie koniecznie dobre jedzenie dla kota :roll: :twisted:
Fajnie oglądać takie efekty bo miałam stresa jak go brałam - pierwszy tymczas, a na forum jest tyle różnych historii, i często bez happy endu.. Mam nadzieję, że u Ariego już zawsze będzie dobrze :) :)
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Śro lip 28, 2010 22:39 Re: ARI-"głaszcz mnie, głaszcz KONIECZNIE":))) szuka DS-FOO s.13

KMagda pisze:Fajnie oglądać takie efekty bo miałam stresa jak go brałam - pierwszy tymczas, a na forum jest tyle różnych historii, i często bez happy endu.. Mam nadzieję, że u Ariego już zawsze będzie dobrze :) :)

Ach... ja też mam taka nadzieję, że ludzki koszmar zaserwowany Ariemu to już przeszłość i nidgy już tego nie doświadczy.
I jeszcze raz bardzo Ci dziękuję, zę pomogłaś, ze sie nie wycofałaś, że zaufałaś.. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lip 29, 2010 7:55 Re: ARI-"głaszcz mnie, głaszcz KONIECZNIE":))) szuka DS-FOO s.13

Magdo, Twój pierwszy tymczas okazał się wielkim, niełatwym wyzwaniem. Zdziałałaś cuda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie mogę się napatrzyć na wyluzowanego, pięknego Ariego - konerera oliwek :wink: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ściskam przeserdecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw lip 29, 2010 8:48 Re: ARI-"głaszcz mnie, głaszcz KONIECZNIE":))) szuka DS-FOO s.13

podrzucę chłopaka - niech każdy go podziwia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon sie 02, 2010 22:43 Re: ARI-"głaszcz mnie, głaszcz KONIECZNIE":))) szuka DS-FOO s.13

Nocne pozdrowienia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Śro sie 04, 2010 9:52 Re: ARI-"głaszcz mnie, głaszcz KONIECZNIE":))) szuka DS-FOO s.13

Doberek Rodzince Ludzko-Kociej :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Pt sie 06, 2010 5:47 Re: ARI-"głaszcz mnie, głaszcz KONIECZNIE":))) szuka DS-FOO s.13

KMagda - u Edisona wykryto Enterobacter Cloacae - bakterię, na szczęście wrażliwą na kilka antybiotyków - więcej w wątku Ediego. No i Edi stracił ds.... może to i lepiej... :cry: :cry: :cry: :cry:

Marzenia11

Post » Sob sie 07, 2010 10:19 Re: ARI-"głaszcz mnie, głaszcz KONIECZNIE":))) szuka DS-FOO s.13

za rezydentkę zazdrośnicę :wink: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Czw sie 12, 2010 9:21 Re: ARI-"głaszcz mnie, głaszcz KONIECZNIE":))) szuka DS-FOO s.13

Co u Was? Masz juz kropelki? :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pt sie 13, 2010 17:00 Re: ARI-"głaszcz mnie, głaszcz KONIECZNIE":))) szuka DS-FOO s.13

:?: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Nie sie 15, 2010 22:16 Re: ARI-"głaszcz mnie, głaszcz KONIECZNIE":))) szuka DS-FOO s.13

Taka cisza..... Co u Was :?:

Marzenia11

Post » Pon sie 16, 2010 6:50 Re: ARI-"głaszcz mnie, głaszcz KONIECZNIE":))) szuka DS-FOO s.13

Przepraszam za milczenie, ale życie mi trochę ostatnio doskwiera :?

Koty w zasadzie bez zmian, choć Ari chyba jest dopiero w trakcie wykształcania charakteru :wink: Nadal jest wielkim miziakiem ale bynajmniej nie jest już tak potulny jak jeszcze jakiś czas temu - do niedawna pacanie łapą (na szczęście bez pazurów) zdarzało się sporadycznie, na dzień dzisiejszy Ari uznał, że jest to zupełnie naturalna metoda na wychowanie Dużych, w związku z czym za każdym razem kiedy nie nadążamy ze spełnianiem jego życzeń dostajemy lanie. Normalnie nas tresuje :roll: :wink:

KMagda

Post » Pon sie 16, 2010 7:37 Re: ARI-"głaszcz mnie, głaszcz KONIECZNIE":))) szuka DS-FOO s.13

Ojej, Ari, Ty grzeczny bądź i Dużych nie tresuj, bo trafili Ci się najlepsi jakich mogłeś sobie wymarzyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro sie 18, 2010 10:16 Re: ARI-"głaszcz mnie, głaszcz KONIECZNIE":))) szuka DS-FOO s.13

KMagda pisze:Przepraszam za milczenie, ale życie mi trochę ostatnio doskwiera :?

Koty w zasadzie bez zmian, choć Ari chyba jest dopiero w trakcie wykształcania charakteru :wink: Nadal jest wielkim miziakiem ale bynajmniej nie jest już tak potulny jak jeszcze jakiś czas temu - do niedawna pacanie łapą (na szczęście bez pazurów) zdarzało się sporadycznie, na dzień dzisiejszy Ari uznał, że jest to zupełnie naturalna metoda na wychowanie Dużych, w związku z czym za każdym razem kiedy nie nadążamy ze spełnianiem jego życzeń dostajemy lanie. Normalnie nas tresuje :roll: :wink:

Ulegacie tresurom? :lol: Warto go uczyć, jak pacnie łapą mówić "nie wolno" zdecydowanym tonem i na chwilę przynajmniej wytcofać się z kontaktu. I tak konsekwentnie. Bo na razie on jest bardzo konsekwentny w swoich poczynaniach :lol: :lol: :lol:
Stosujesz już krople? Jak mała?

[size=50]Mocno też zaciskam kciuki za Twoje inne sprawy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: [/size]

Marzenia11

Post » Śro sie 18, 2010 10:57 Re: ARI-"głaszcz mnie, głaszcz KONIECZNIE":))) szuka DS-FOO s.13

Ari jest w tresurze bardzo konsekwentny i skuteczny - teraz tylko podnosi łapę a my się wycofujemy z kontaktu ;) Widać ma zadatki na szefa, a ponieważ nie wychodzi mu z kotami to choć dla ludzi chce być bossem :) Dobrze chociaż, że można go już wziąć na ręce, (choć wciąż bez przytulanek), bo w pewnym momencie był spory problem, kiedy Ari np. wchodził na stół w czasie posiłku, polecenia oddalenia się ignorował, a próby ręcznego przemieszczenia pacyfikował pazurami :roll:

Stosujesz już krople? Jak mała?

Krople przyszły wczoraj, jeszcze nie miałam czasu skonsultować się z Agą, ale jak na własną rękę próbowałam je zaserwować mojej kocie to dostałam od niej pazurami :roll: ,jakoś nie przypadły jej chyba do gustu, ale będę próbować dalej, zdaje się, że można je też rozcieńczone psikać na np. kocie posłanie więc może to będzie metoda? Muszę więcej o nich podowiadywać się..

jerzykowka pisze:Ojej, Ari, Ty grzeczny bądź i Dużych nie tresuj, bo trafili Ci się najlepsi jakich mogłeś sobie wymarzyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Duzi mogli się trafić lepsi - np. tacy co by się dzielili pasztecikami z kapustą i grzybami, naleśnikami z dżemem i nie zabierali patyczków do uszu, skoro tak świetnie można się nimi bawić :twisted:

KMagda

[poprzednia][następna]