Kuba i Rosen oraz... Yuki...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 17, 2010 10:45 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

Ale my chcemy w okolice Kołobrzegu jechać do małej dziury, gdzie nic nie ma :roll: Jeśli będzie padać, to nie ma po co jechać :?

Kuba już dostał ręcznik do gryzienia, ale on zachłanny jest i chce na wszystkich pozostawić swój ślad :evil:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Wto sie 17, 2010 11:14 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

Ja dziecko właśnie dzisiejszym popołudniem wyprawiam z babcią na tydzień nad morze...Pogodę oglądałam na pogodynka.pl i nie jest najgorzej :ok:

Dla ciebie mmk :wink:

http://www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=Ko%B3obrzeg

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto sie 17, 2010 11:29 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

Tez patrzę na pogodynkę i wcale nie wygląda mi to optymistycznie :roll: Zwróć uwagę, że w piątek między 8 a 11 rano jest zmiana modelu prognozowania (teraz jest o tej godzinie) i nagle z całkowitego zachmurzenia robi się bezchmurnie :? Model GFS jest mniej dokładny i mniej godny zaufania :roll: Jeszcze wczoraj rano pokazywali słońce od jutra do końca sierpnia, teraz zmieniają... Poczekamy jeszcze z decyzją i zobaczymy co z tego wyjdzie.

mmk

Post » Wto sie 17, 2010 12:15 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

Ale Mmk, Ty nie rozumiesz sytuacji...przeciez zostaniesz z TZ-tem w lozku i bedziecie potomstwo tworzyc. :mrgreen: :mrgreen: Pogodynka niech se pojdzie gdzies. :mrgreen:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Wto sie 17, 2010 12:28 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

Morze jest piękne w każdą pogodę :wink:

Słuchajcie - wczoraj pełznę do domu przepocona na wylot [korek 1,5 godziny jazdy, wszystko miałam mokre] i zaczepia mnie trójka małolatów [no może jedno miało 20 lat] wyglądających na rodzeństwo, z bagażami i pytają gdzie można wynająć pokój i czy idąc w te stronę [czyli na Stare Miasto 8O ] szybko dojdą na deptak i plażę 8O 8O 8O
Jak im wytłumaczyłam, że na najbliższą plaże ok. 30 min. tramwajem to patrzyli na mnie jak na ufoludka.
Zaproponowałam im Brzeźno bo tam najbliżej do morza i łatwiej o kwaterę to zapytali gdzie leży to miasteczko? 8O 8O 8O
W końcu stwierdzili "Eeeee to wracamy do Sopotu"
:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto sie 17, 2010 12:47 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

AYO pisze:Morze jest piękne w każdą pogodę :wink:

Słuchajcie - wczoraj pełznę do domu przepocona na wylot [korek 1,5 godziny jazdy, wszystko miałam mokre] i zaczepia mnie trójka małolatów [no może jedno miało 20 lat] wyglądających na rodzeństwo, z bagażami i pytają gdzie można wynająć pokój i czy idąc w te stronę [czyli na Stare Miasto 8O ] szybko dojdą na deptak i plażę 8O 8O 8O
Jak im wytłumaczyłam, że na najbliższą plaże ok. 30 min. tramwajem to patrzyli na mnie jak na ufoludka.
Zaproponowałam im Brzeźno bo tam najbliżej do morza i łatwiej o kwaterę to zapytali gdzie leży to miasteczko? 8O 8O 8O

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto sie 17, 2010 14:33 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

Ja ale tez bym sie tak glupio spytala... :oops: Jako dziecko bylam czesto w Gdansku, bo mielismy tam rodzine. Mieszkali w takim bloku na piaskach (?) - nie wiem, czy to sie tak nazywa. Ale wspomienia sa piekne, zwlaszcza na mewy, ktore fruwaly tam.

SecretFire

Post » Wto sie 17, 2010 18:59 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

AYO pisze:Słuchajcie - wczoraj pełznę do domu przepocona na wylot [korek 1,5 godziny jazdy, wszystko miałam mokre] i zaczepia mnie trójka małolatów [no może jedno miało 20 lat] wyglądających na rodzeństwo, z bagażami i pytają gdzie można wynająć pokój i czy idąc w te stronę [czyli na Stare Miasto 8O ] szybko dojdą na deptak i plażę 8O 8O 8O

Miałam kiedyś kolegę w Koszalinie. Mieszkał blisko centrum i opowiadał, że co najmniej raz w sezonie miał okazję podziwiać grupki wędrujące z kocami, parawanami, dmuchanymi zabawkami dla dzieci. Oczywiście szukali plaży, a przecież wszyscy wiedzą, że w miejscowościach nadmorskich z centrum do plaży jest niedaleko :lol:

AYO pisze:Morze jest piękne w każdą pogodę :wink:

Owszem morze jest piękne w każdą pogodę z wyjątkiem deszczowej pogody :?

Secret nie znam Gdańska tak dobrze, żeby znać nazwy dzielnic, ale Stare Miasto jest przepiękne. Uwielbiam szwendać się tam bez celu. Dawno tam nie byłam :roll:
Propozycji nie skomentuję :wink:

mmk

Post » Śro sie 18, 2010 8:50 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

Secret - takich dzielnic "na piaskach" jest kilka to mogły być równie dobrze Stogi, Brzeźno, Przymorze lub Jelitkowo. To bez znaczenia.
Głupota ludzi mnie zdumiewa - tak jak tego kolege mmk z Kołobrzegu. Jak można nie dowiedzieć się podstawowych rzeczy o miejscu, do którego sie wybierasz nawet tylko na weekend? I po drugie - jak gówniany za przeproszeniem jest stan wiedzy. Stoisz w samym środku miasta, widzisz mury i wieże kościołów [ bo to było na wysokości Katowni i Złotej Bramy ] i pytasz o plażę? 8O 8O 8O
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro sie 18, 2010 10:51 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

Obojetnie gdzie jade, wszystko staram sie dowiedziec. Odleglosci do dworca, co mozna obejrzec, itd. Wiedza i tu siada na dupe, bo nikt sie nie interesuje i w ogule jest straszne lenistwo.

SecretFire

Post » Śro sie 18, 2010 12:06 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

AYO pisze:Stoisz w samym środku miasta, widzisz mury i wieże kościołów [ bo to było na wysokości Katowni i Złotej Bramy ] i pytasz o plażę?

:lol:
Skojarzył mi się dowcip, który podobno ktoś zrobił 1 kwietnia (chyba, że to kolejna miejska legenda :wink: ). Do autobusu wsiadła parka i podeszła do kasownika (taki nowego typu z lekko wystającą lampką wyglądającą trochę jak przycisk). Facet wcisnął ten niby-przycisk i powiedział "dwa razy frytki i piwo proszę". W autobusie zapanowała ogólna wesołość, rozmowy ze współpasażerami, że trzeba uważać, bo 1 kwietnia... Na następnym przystanku wsiada ktoś w przebraniu kelnera z tacą w ręce i głośno pyta "kto zamawiał piwo i frytki?" :lol: Miny współpasażerów zapewne były bezcenne :lol: O ile to prawda :wink:

mmk

Post » Śro sie 18, 2010 12:20 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

Dobre :ok:

Pewnie masz rację, że urban legend :wink:

Secret - może przypomnij sobie więcej szczegółów to spróbuję wytypować tę dzielnicę :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro sie 18, 2010 13:03 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

:mrgreen: Blok mial winde, ktora sie wiecznie psula i nie daleko byla przychodnia. W tej wlasnie przychodni mi przekluto uszy a ja wylam jak opetana. 8O Niestety nie pamietam wiele z okolicy. Mamy sie przy okazli spytam.

SecretFire

Post » Śro sie 18, 2010 13:07 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

Zapytaj Mamy czy to nie były Stogi albo jak się kiedyś mówiło SIANKI :wink:

edit: to mogło być też Przymorze, ze względu na te wieżowce :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro sie 18, 2010 13:21 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

Usiluje sobie przypomniec, ale nic. Wyrazu stogi nie kojarze ale przymorze. I jakies statki czy cos takiego. Wiem jeszcze, ze strasznie sie balam sama przez klatke schodowa chodzic.

Mmk padla decyzja na Kolobrzeg?

SecretFire

[poprzednia][następna]