Mufinek II - staruszek ze schronu - pobiegł za TM...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 18, 2010 6:39 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

Iwona, Mufinek pozdrawia! :1luvu:

Muszę wstawać dużo przed 6, bo trzeba mu rano podać leki i go nawodnić, a ja jestem pomoc sanitarna :wink: No i jeszcze nie tak od razu on daje coś przy sobie zrobić, najpierw jest tak zwane krygowanie. Strojenie min, wygibasy w koszyczku, dopiero po chwili Mufinek raczy wyjść z klatki.
Wczoraj ugryzł mnie w palec przy podawaniu azodylu, co chyba świadczy, że ma trochę więcej sił. Źle się podaje leki w rękawiczkach, ale muszę.
Nóżki też już lepiej trochę pracują.
I jest bardzo kochany... A jak łypie tymi swoimi oczkami, to można boki zrywać.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro sie 18, 2010 7:11 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

Wygłaskaj go ode mnie i przekaż mu, że Mufinki to bardzo kochane kotki :oops:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro sie 18, 2010 7:47 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

anita5 pisze:Iwona, Mufinek pozdrawia! :1luvu:

Muszę wstawać dużo przed 6, bo trzeba mu rano podać leki i go nawodnić, a ja jestem pomoc sanitarna :wink: No i jeszcze nie tak od razu on daje coś przy sobie zrobić, najpierw jest tak zwane krygowanie. Strojenie min, wygibasy w koszyczku, dopiero po chwili Mufinek raczy wyjść z klatki.
Wczoraj ugryzł mnie w palec przy podawaniu azodylu, co chyba świadczy, że ma trochę więcej sił. Źle się podaje leki w rękawiczkach, ale muszę.
Nóżki też już lepiej trochę pracują.
I jest bardzo kochany... A jak łypie tymi swoimi oczkami, to można boki zrywać.

dzielny chłopak, tak trzymaj Mufinku :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro sie 18, 2010 10:16 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

CoToMa pisze:Wygłaskaj go ode mnie i przekaż mu, że Mufinki to bardzo kochane kotki :oops:

Wygłaskany! :P

Bardzo serdecznie dziękuję tufcio za wpłatę 40 zł dla Mufinka. :1luvu: To dla nas ogromna pomoc.
Rozliczenie zrobię na koniec miesiąca i poproszę CoToMę, żeby wkleiła w pierwszym poście.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Śro sie 18, 2010 11:59 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

Mufinek zrobił wielką kupę. Zadowolony był niezmiernie. W klatce nie chce siedzieć, choć jest bardzo obszerna, chciałby na spacer. :D
Kochana z niego sówka...
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Śro sie 18, 2010 22:10 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

anita5 pisze:
CoToMa pisze:Wygłaskaj go ode mnie i przekaż mu, że Mufinki to bardzo kochane kotki :oops:

Wygłaskany! :P

Bardzo serdecznie dziękuję tufcio za wpłatę 40 zł dla Mufinka. :1luvu: To dla nas ogromna pomoc.
Rozliczenie zrobię na koniec miesiąca i poproszę CoToMę, żeby wkleiła w pierwszym poście.

Nie ma za co, cieszę się, że się przyda.
Mam słabość do kocich seniorków i do tego burasków, a że jeszcze ma kłopoty z nerkami (jak moje ukochane futro) - chwycił mnie za serce przeogromnie.
Trzymam mocne :ok: :ok: :ok: za poprawę wyników i szczęśliwe długie wspólne życie :piwa: :1luvu:

tufcio

Od: Nie paź 01, 2006 13:21
Lokalizacja: dzieciństwo-Biłgoraj, młodość-Wrocław, aktualnie-Warszawa, docelowo-...?

Post » Czw sie 19, 2010 6:42 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

Jak Mufinek dzisiaj?
...

CoToMa

Post » Czw sie 19, 2010 8:26 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

CoToMa pisze:Jak Mufinek dzisiaj?

Mufinek zaczyna kombinować. Zaczyna się rozglądać z dziwnym wyrazem pyszczka, a że jego apartament to chwilowo pokój w piwnicy, jest tam sporo zakamarków, to trochę się martwię, nad czym on rozmyśla... :wink: Teraz po podaniu leków, nawadnianiu i miziankach na kolanach nie ucieka prosto do klatki, tylko najwyraźniej wybiera się na spacer. No i próbował otwierać drzwi klatki. 8O
Muszę wzmóc czujność.

Dzisiaj bardzo ładnie zjadł leki, nie ugryzł mnie.
Futerko naprawdę ma ładniejsze, choć strasznie nadal biedne. Już w ogóle nie kicha, nie ma kataru! :P
Śniadanie zjadł, teraz odpoczywa.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Czw sie 19, 2010 8:28 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

tufcio pisze:Trzymam mocne :ok: :ok: :ok: za poprawę wyników i szczęśliwe długie wspólne życie :piwa: :1luvu:

Dziękujemy za kciuki.
Ja tak po cichu marzę, że on się pozbiera i znajdzie dom... U mnie nie byłby szczęśliwy, za dużo kotów, poza tym też mam swojego osobistego nerkowca...
Zobaczymy, na razie niech zdrowieje.

I jeszcze raz dziękuję za wsparcie finansowe! :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Czw sie 19, 2010 9:26 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

anita5 pisze:
CoToMa pisze:Jak Mufinek dzisiaj?

Mufinek zaczyna kombinować. Zaczyna się rozglądać z dziwnym wyrazem pyszczka, a że jego apartament to chwilowo pokój w piwnicy, jest tam sporo zakamarków, to trochę się martwię, nad czym on rozmyśla... :wink: Teraz po podaniu leków, nawadnianiu i miziankach na kolanach nie ucieka prosto do klatki, tylko najwyraźniej wybiera się na spacer. No i próbował otwierać drzwi klatki. 8O
Muszę wzmóc czujność.

Dzisiaj bardzo ładnie zjadł leki, nie ugryzł mnie.
Futerko naprawdę ma ładniejsze, choć strasznie nadal biedne. Już w ogóle nie kicha, nie ma kataru! :P
Śniadanie zjadł, teraz odpoczywa.

mocne :ok: :ok: :ok: :ok: za burania
ps.jak Ty to robisz, że u Ciebie kotki tak szybko zdrowieją? moje maluchy ciągle kichają :?
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt sie 20, 2010 7:42 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

Jak dzisiaj się czuje Mufineczek?
...

CoToMa

Post » Pt sie 20, 2010 10:10 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

Mufinek dziś jakiś zmęczony.... trochę się martwimy by nie nastąpił jakiś kryzys

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Pt sie 20, 2010 10:21 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

To mocno kciuki trzymam za niego :ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Post » Pt sie 20, 2010 13:31 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

Jak wróciłam, to czuł się lepiej chyba. W każdym razie zjadł i w kuwecie zostawił, co należy.
Mam nadzieję, że będzie ok.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pt sie 20, 2010 19:25 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

Wieczór nadszedł i on znowu jest jakiś nijaki.
Na kolanach by siedział tylko. Smutny jakiś.
Obrazek Obrazek

anita5

[poprzednia][następna]