Inka pozdrawia i prosi o głosy w ankiecie krakvetu na Poznań

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 17, 2010 14:53 Re: Inka szuka swojego domu, zdjęcia kotki na str. 5 i 6

Nikt do nas nie zagląda, martwi mnie, że nikt nie odpowiada na ogłoszenia, może Inka ma za mało medialną historię, zastanawiam się czy jej nie urwać chociaż jednej łapki.

Bezo Pet jest jedzony ze smakiem, codziennie też daję witaminy, co kilka dni szczotkuję i jak na razie, odpukać, nie ma haftów kłaczkowych. Zastanawiam się czy zasadzić owies w doniczce bo trawa z ogródka nie jest już tak ładna i soczysta.

Cesia nie dogaduje się z Inką, coraz bardziej ją przegania od swoich zabawek, z drapaka. Inka zorientowała się, że Cesia nie dochodzi do ludzi, więc gdy przed nią zwiewa pędzi do pokoju moich rodziców i siada przy tacie, albo chowa się za nogi. Na noc je izoluję. A już było lepiej tuż po tym jak się skończyła rujka. Musiały sobie panny później nadepnąć na odcisk, mam kilka typowanych przyczyn nieporozumienia, z niecierpliwością czekam, kiedy ustalą szczegóły współżycia...

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Wto sie 17, 2010 15:43 Re: Inka szuka swojego domu, zdjęcia kotki na str. 5 i 6

Nadrabiam ;)

dite pisze:Nikt do nas nie zagląda, martwi mnie, że nikt nie odpowiada na ogłoszenia, może Inka ma za mało medialną historię, zastanawiam się czy jej nie urwać chociaż jednej łapki.

Jak zawsze pomysłowa. Całe szczęście, że i tak tego nie zrobisz. Ale coś czuję, że ten kot nie zmieni adresu - czuję tak od początku ;)

dite pisze:Bezo Pet jest jedzony ze smakiem, codziennie też daję witaminy, co kilka dni szczotkuję i jak na razie, odpukać, nie ma haftów kłaczkowych. Zastanawiam się czy zasadzić owies w doniczce bo trawa z ogródka nie jest już tak ładna i soczysta.

Zazdroszczę, tego że Bezo Pet jest jedzony ze smakiem - choć nie wiem jak by było u mnie, bo ja niestety od razu siłą ze strzykawki dawałam :( I te witaminy... A posiany w doniczce owies to dobra rzecz, na miejscu widać, że może być coś nie tak i zwiększyć czujność. Niki zębów nie ma, ale jak podchodzi i memła trawkę, to wiem, że albo pasta ma pójść w ruch, albo efektów "ozdobniczych" muszę się spodziewać :roll:

dite pisze:...odpukać, nie ma haftów kłaczkowych...

No szkoda, może miałabyś kolejny obrazek na ścianę :mrgreen:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Wto sie 17, 2010 17:00 Re: Inka szuka swojego domu, zdjęcia kotki na str. 5 i 6

szybenka pisze:Ale coś czuję, że ten kot nie zmieni adresu - czuję tak od początku
to na prawdę niestety nie jest możliwe. Co dzień czekam na mail lub telefon z pytaniem o Inkę, mówię wszystkim znajomym, że mam kotka "na wydaniu" i proszę o pomoc w szukaniu. Czytam inne wątki, widzę ile czasu nieraz koty szukają swoich Dużych. Sytuacja u mnie nie jest tragiczna, ale lekko nie jest, dlatego piszę że się martwię ciszą. Wiem, że muszę cierpliwie czekać, tłumaczę sobie, że niedługo ludzie wrócą z wakacji i domek się znajdzie. Przecież Jej nie wypuszczę na dwór, bo to jest kotek domowy.

Wymyśliłam, że przygotuję ulotki z informacją o Ince, które powkładam w skrzynki pocztowe sąsiadów, czy uważacie, że to dobry pomysł, czy jednak zbyt bezpośredni marketing?

szybenka pisze:Zazdroszczę, tego że Bezo Pet jest jedzony ze smakiem

Z bezo petem, to gust osobniczy bo mój wszystkożerny Kocisław uznał próbę podania za zniewagę i zjadł dopiero z galaretką z saszetki. A tylko sprawdzałam, czy Jemu też zasmakuje, bo na przykład pastę do zębów wcina b.chętnie.

szybenka pisze:I te witaminy...
tabletkę rozgniatam w proszek i posypuję nim pierwszą mikro łyżeczkę jedzenia, dopiero po wylizaniu miseczki do czysta nakładam resztę porcji.

dite

Post » Wto sie 17, 2010 18:44 Re: Inka szuka swojego domu, zdjęcia kotki na str. 5 i 6

Obrazek

dla wszystkich, którzy się zastanawiają skąd się bierze tyle foootra w domu

dite

Post » Wto sie 17, 2010 21:54 Re: Inka szuka swojego domu, zdjęcia kotki na str. 5 i 6

dite pisze:tabletkę rozgniatam w proszek i posypuję nim pierwszą mikro łyżeczkę jedzenia, dopiero po wylizaniu miseczki do czysta nakładam resztę porcji.

No właśnie... tylko, że u mnie z surową wołowiną to nie pójdzie, a z suchym tym bardziej... :(
Więc zazdroszczę ;)

Wielkie :ok: :ok: :ok: za znalezienie domu dla Inki.
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Post » Śro sie 18, 2010 7:14 Re: Inka szuka swojego domu, zdjęcia kotki na str. 5 i 6

Dzień dobry wszystkim, my już po śniadaniu i sioo porannym, zaraz myjemy kuwety, bo dziś dzień czystego kota. Niestety w pakiecie jest też manicure. Miłego dnia.

dite

Post » Śro sie 18, 2010 23:16 Re: Inka szuka kochających Dużych, zdjęcia kotki na str. 5 i 6

no i miałam dużo innych zajęć, zatem manicure niziołkom się upiekł dziś

Inka poznaje cuda kosmetyczne - szczotka, obcinaczka do paznokci, jeszcze tylko z powodów żołądkowych nie podaję Jej pasty do zębów, tak właściwie to na wszelki, wszelki wypadek się wstrzymuję.

dite

Post » Czw sie 19, 2010 10:14 Re: Inka szuka kochających Dużych, zdjęcia kotki na str. 5 i 6

Dite - dajesz kotom pastę do zębów? 8O
Obrazek

szybenka

Post » Czw sie 19, 2010 14:01 Re: Inka szuka kochających Dużych, zdjęcia kotki na str. 5 i 6

tak, daję, a Wy nie?

dite

Post » Czw sie 19, 2010 15:54 Re: Inka szuka kochających Dużych, zdjęcia kotki na str. 5 i 6

już się przestaję droczyć, koty mają pastę do zębów o dźwięcznej nazwie Oral Hygiene Gel marki OROZYME, który zapewnia, właśnie, co on zapewnia, u mnie w portfelu dziury, a u nich to muszę przeczytać ulotkę; "usuwa istniejącą płytkę nazębną oraz zapobiega namnażaniu się bakterii, które powodują jej wytwarzanie"

i one to "żrom" chętnie, oprócz Trusi, której muszę mazać łapki, żeby raczyła

Wieczorem po kolacji kolektywnie myjemy zęby.

dite

Post » Pt sie 20, 2010 12:04 Re: Inka szuka kochających Dużych, zdjęcia kotki na str. 5 i 6

Czyli u mnie ten zabieg wieczorny (raczej część wieczornej toalety ;) ) odpada. Co prawda są 4 kły, o kt. trzeba dbać, ale to in. sposobami załatwimy (nie wiem z jakim skutkiem...).
Obrazek

szybenka

Post » Sob sie 21, 2010 21:06 Re: Inka szuka kochających Dużych

szybenka pisze:ale to in. sposobami załatwimy
co masz na myśli?

dite

Post » Nie sie 22, 2010 10:33 Re: Inka szuka kochających Dużych

dite pisze:
szybenka pisze:ale to in. sposobami załatwimy
co masz na myśli?

Pani stomatolog powiedziała, aby przecierać kły raz na tydz. kawałkiem bawełnianego materiału - jak na razie nie udało mi się ;)
Obrazek

szybenka

Post » Nie sie 22, 2010 13:47 Re: Inka szuka kochających Dużych

szybenka pisze:przecierać kły raz na tydz. kawałkiem bawełnianego materiału
Oooo! tygrysy by mnie chyba zaszlachtowały przy takiej zabawie:)

Wznowiłam Inesikowi allegro, nie wiem czy ogłoszenia na innych serwisach też trzeba wznawiać.

dite

Post » Nie sie 22, 2010 17:22 Re: Inka szuka kochających Dużych

Witam, cudownie zakończona historia i wspaniałe relacje!BRAVO :!: Zaznaczam wątek i obiecuję wracać tutaj często. Poproś Amyszkę o banerek dla Inki, z pewnością nie odmówi i zrobi piękny :)
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

[poprzednia][następna]