Ślepaczki cz IV -prosimy o zamknięcie watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 12, 2010 11:57 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Parker -czy ma umrzeć, bo niedowidzi ??

sebriel pisze:Kto pamięta jeszcze Rokitę? :mrgreen:
Witam serdecznie!
Zmieniliśmy imię kocurkowi. Teraz to Homer.

Obrazek

pamiętamy, oczywiście :D Homer brzmi dostojnie :ok: , piękny kot -coś z rokity jednak ma :wink: :mrgreen:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw sie 12, 2010 15:58 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - delfin 612, co z maluszkami?

alessandra: dziękuję bardzo, a Was wszystkich proszę o wyrozumiałość, piszę to samo po parę razy bo dopiero uczę się korzystać z forum, Lusi narazie bez zmian...:(

goofi

Od: Pt lip 30, 2010 21:18

Post » Pt sie 13, 2010 11:27 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Parker, Korsarz, Piracik cito dt/ds

Maszka, koteńka bez oczka, z wrzodem w drugim oku.
W tej chwili przebywa w lecznicy, za kilka dni trafi do schroniska :(
Pilnie potrzebny DT i może wsparcie finansowe (tego nie wiem).
Link do wątku: viewtopic.php?f=13&t=115619&p=6300520#p6300520

Tradycyjne uściski dla wszystkich ślepaczków!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt sie 13, 2010 12:16 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - dużo bied:-( prosimy o 5zł dla ślepaczków

delfinka pisze:Zgłosiłam trzy ślepaczki do klubu.
Dwa z nich są już za TM [*] [*] :cry:

Obrazek

nie będę na razie ubiegać się o pomoc w leczeniu i operacji oczka Bolka.
Skupiam się teraz na ratowaniu mu życia

nie udało się ...

biedne, przekochane maleństwo
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pt sie 13, 2010 14:15 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Parker, Korsarz, Piracik cito dt/ds

delfinko, wiemy , niestety juz o tej tragedii, bardzo, bardzo nam przykro :cry:

mamy kolejna tragedię, jak zamówic cud? :(

malinka1 pisze:Masza jest cudowną koteczką, szalenie miłą i kochaną. Znalazła ją znajoma, miała uszkodzone oczko, trzeba było je amputować. Maszka jest w lecznicy, za kilka dni trafi do schroniska, gdyż nie mamy dla niej domu. Przeżyje szok. Pomóżmy jej znaleźć dom, choćby tymczasowy.
Oto Maszka
Obrazek
Obrazek
Obrazek

watek Maszki; viewtopic.php?f=13&t=115619&p=6301219#p6301219

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt sie 13, 2010 14:21 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Parker, Korsarz, Piracik cito dt/ds

Mam nadzieję, że znajdzie się dla tej biedulki dt... :crying: :crying:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt sie 13, 2010 15:08 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Parker, Korsarz, Piracik cito dt/ds

alessandra pisze:delfinko, wiemy , niestety juz o tej tragedii, bardzo, bardzo nam przykro :cry:

mamy kolejna tragedię, jak zamówic cud? :(

już przeczytałam, ale przez dt u mnie przewinęła się lawina. Po maluszkach przyjęłam z interwencji małą koteczkę. Zdiagnozowano kk. U mnie odeszła [*] na pp :evil: Domek na działce mam skażony. Mieszkanie czyste, ale tam przyjęłam karmiącą kotkę z dzieckiem. Nie mam jak przyjąć Maszy do siebie. :cry: A jeszcze w lecznicy czekają dwa prawie podrostki, którym grozi wypuszczenie na ulicę. Dramat za dramatem. Płakać się chce.

Tym bardziej, że widzę, iż dla Maszy można jeszcze sporo zrobić, tylko musi mieć opiekę.
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Pt sie 13, 2010 18:47 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Masza- dt dla niej to cud życia

Strasznie żal Maszy... :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie sie 15, 2010 5:40 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Masza- dt dla niej to cud życia

Biedna Masza, a taka ładna buraska :(
Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Nie sie 15, 2010 13:06 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Masza- dt dla niej to cud życia

witam wszystkich,

pisze z goraca prosba o pomoc.
Mam od tygodnia pod opieka dwa niewidome kocurki, na pewno zostana u mnie na zawsze,
sa przecudowne i kochaja zycie i swiat, pomimo tego, ze go nie widza.

Chcialabym jak najszybciej udac sie do takiego weta w Trojmiescie, ktory przebada kocurki
pod wzgledem oczu i ewentualnej operacji.

Czy mozecie kogos polecic, sprawa bardzo pilna (napisalam na watku weci polecani, boje sie jednak,
ze nie bedzie odzewu) :cry:

Nie chce udac sie do kogos przypadkowego, poniewaz mam pod opieka jeszcze dwie kizie mizie
i nie ukrywam, chcialabym uniknac chodzenia od lekarza do lekarza...

a oto foteczki wspanialych slepaczkow:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

shallabi

Od: Wto wrz 01, 2009 10:00

Post » Nie sie 15, 2010 13:55 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Masza- dt dla niej to cud życia

Cudowne maleństwa, ten rudy najfajniejszy :mrgreen:
Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Nie sie 15, 2010 14:11 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Masza- dt dla niej to cud życia

rudy jest pieszczochem nie z tej ziemi,
spi w lozku i mruczy jak dwa traktorki :1luvu:
ale przynajmniej 'widzi; wiecej niz czarnulek, ktory jest slepaczkiem 100%... rudy reaguje na cien, gania za pilka, nie boi sie reki czlowieka...
czarnulek jednak robi postepy, wiec jest nadzieja, ze tez bedzie pieszczoszkiem :D

shallabi

Od: Wto wrz 01, 2009 10:00

Post » Nie sie 15, 2010 14:20 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Masza- dt dla niej to cud życia

ALICJA Borgelt pisze:Cudowne maleństwa, ten rudy najfajniejszy :mrgreen:

:roll:

uwielbiam czarne :1luvu:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pon sie 16, 2010 7:16 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Masza- dt dla niej to cud życia

Obrazek
Willy wraz z 5 rodzeństwa trafił do mnie z szopy pewnej zbieraczki z Radlina. Miałam być TDT, ale nikt nie chciał ich ode mnie zabrać :(
Maluchy bardzo silnie przechorowywały KK, miały tasiemce, glisty, pchły i grzybicę skórną. Jeden z kociaków i kotka dorosła z eksmisji 27 kotów tej pani miały świerzbowca usznego.

W czerwcu dostaliśmy od Was wsparcie, za które bardzo dziękujemy, kociaki pochłonęły ogromną ilość pieniędzy!
viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=112571&start=0
tutaj rozliczenia

W pewnej fazie maluchom zarastały powieki. Willy chorował najciężej. Trzy razy zastanawiałam się czy nie poddać go eutanazji bo był w fatalnym stanie, tracił przytomność.

Niestety mimo najlepszych chęci i bycia wetem, nie miałam szans pogodzić pracy z zakrapianiem co godzinę i u Willy'ego powieki zarosły częściowo.

Mały potrzebuje zabiegu polegającego na próbie rozdzielenia zrostów oraz plastyki powiek, ponieważ po przewlekłym stanie zapalnym brzegi powiek wywinęły się go środka i drażnią stale rogówkę, co skutkuje ciągłym ropnym wypływem z oczu i brakiem możliwości zaleczenia KK.

Z tych samych powodów co wyżej nie dam rady po zabiegu zakrapiać mu oczu co godzinę.
Willy potrzebowałby zabiegu jak najprędzej.

Willy szuka nowego DT lub DS który będzie w stanie zapewnić mu odpowiednią opiekę pooperacyjną.

Mimo słabego wzroku Willy jest radosnym kociakiem, bawi się z innymi kotami oraz z psem. Jest bardzo kontaktowy i odważny. Lubi się tulić. Będzie bardzo miłym kotem domowym=niewychodzącym.
Korzysta bezbłędnie z kuwety. Wcina z apetytem suchy RC Kitten. Potrafi korzystać z drapaczka. Bawi się zabawkami.
Jest przekochany!

Jeżeli ktoś chciałby zaopiekować się Willy/m poproszę o kontakt :
Ewa 508 717 698
bluerat@wp.pl
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

[poprzednia][następna]