Biały 3-letni pers - zostanie już u Motylqa :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 14, 2010 6:58 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

No więc mamy kolejny piękny dzień :) w nocy była straszliwa burza w mojej okolicy i chyba się sierściuchom udzielił nastrój morderczy .... szalały całą (dosłownie całą) noc .. darły się na siebie, syczały i chyba się prały gdzieś po kątach :) bo rano był o pełno sierści białej i rudej po kątach 8O

Teraz Biały sobie leży na swoim chyba już ulubionym miejscu (czyli za mną na oknie). Pozwolił mi się rano wyczesać i wymiziać :) a Gabi co chwilę zagląda do pokoju i zerka na Białego.

:kotek:

edit

No teraz to jestem zaskoczona bardzo mocno .... po porannym czesaniu wynalazłam u Białego jakieś kępki sierści na brzuszku nie do rozczesania, żeby go nie stresować chciałam to wyciąć ... wyciąć sobie dał ale jak skumał że trzymam w ręce nożyczki to dostał dzikiego szału i chciał je łapą lać 8O na mnie też pomrukiwał, ale postałam przy nim i spokojnym głosem go uspokajałam, w końcu zaczął mruczeć i nadstawił główkę do głaskania 8O i mruczał przy tym słodko :)

a teraz, ... no a teraz drugi szok .... Biały bawi się z moim dzieckiem 8O młoda siedzi na podłodze i bawi się zabawkami, a Biały leży obok niej i wącha wszystko co ona mu podstawi pod pyszczek 8O

edit jeszcze raz :D

hmmm Biały mnie zaskakuje z minuty na minutę .....
W ogóle wyobrażałam sobie inaczej jego zachowanie .... a tu proszę ...
siedzę sobie na dywanie i bawię się z dzieckiem ... przychodzi Biały, kładzie mi się na kolanach i mruczy 8O po chwili wstaje na tylnych łapkach i wtula łepek w moją szyję - jak dziecko 8O normalnie przez 20 minut tak siedział, przeniosłam się więc na kanapę, pozwolił się ponosić, ułożyłam go wygodnie i leżał tak sobie dalej, zdążyłam go porządnie wyczesać w tej pozycji, odkryłam nowe kołtuny do wycięcia (ale to później wytnę jak polubi nożyczki) 8)

no i po pieszczotach, jak stwierdził że ma dość to sobie poszedł :kotek:

a tu wyczesany białasek :)

Obrazek
ObrazekObrazek

Motyleq

Od: Sob sie 04, 2007 15:32

Post » Sob sie 14, 2010 12:44 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

jakie dobre wiadomości :1luvu: :1luvu: oby tak dalej :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob sie 14, 2010 12:51 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

mój TŻ się z Białym dosłownie zakochał .... a jeżeli będziemy robić takie postępy jak robimy to Biały u nas zostaje i to bez dyskusyji :1luvu:
ObrazekObrazek

Motyleq

Post » Sob sie 14, 2010 12:54 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Motyleq pisze:mój TŻ się z Białym dosłownie zakochał .... a jeżeli będziemy robić takie postępy jak robimy to Biały u nas zostaje i to bez dyskusyji :1luvu:

łomatko, to róbcie te postępy, róbcie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :lol: :lol: :lol:
Obrazek
ObrazekObrazek

mar9

Post » Sob sie 14, 2010 13:52 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Nie wierzę :ryk: Podmieniłaś kota, Motylqu :)
A serio, to dla mnie prawdziwy cud, ten kot zachowywał się kompletnie inaczej, oby tylko taka tendencja się utrzymała :)
Ja byłabym bardzo szczęśliwa, gdyby Biały został już u Was na zawsze...

Od p. Iwony dostałam wczoraj troszkę karmy dla kotka, krople i książeczkę zdrowia - pers był u weta, zaszczepiono go, odrobaczono. O ile pamiętam wszystko kosztowało 70 zł, zostało zatem jeszcze 80 z pieniędzy przekazanych przez Puchatkowo :)

Motylqu, podaj proszę nr konta na pw uż. justyna8585 :)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Sob sie 14, 2010 13:56 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Motyleq pisze:mój TŻ się z Białym dosłownie zakochał .... a jeżeli będziemy robić takie postępy jak robimy to Biały u nas zostaje i to bez dyskusyji :1luvu:

trzymam Was za słowo !!! ;)
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Sob sie 14, 2010 14:49 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

No na prawdę sama nie wiem już czy się cieszyć czy nie zapeszać :)

ale Biały przyszedł do mnie jeszcze później dwa razy sam i się przytulił :)
ObrazekObrazek

Motyleq

Post » Sob sie 14, 2010 15:02 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Piękne wieści... Biały kocha? :P
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob sie 14, 2010 15:06 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Będzie rachunek,ale na pcozątku tygodnia,bo ten jest zły...jest po prostu 1 wspólny od weta weta do Schroniska...
On u Pani iwony 1,5 dnia też zachowywał sie idealnie,gorzej było potem

Trzymam kciuki,by to była trwała zmiana

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Sob sie 14, 2010 20:34 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

justyna8585 pisze:On u Pani iwony 1,5 dnia też zachowywał sie idealnie,gorzej było potem

Zobaczymy :) na razie po przyjściu do domu przywitał mnie radosnym pchnięciem głowy w moją nogę :) i mruczeniem :kotek:
reaguje kiedy go wołam i zrobiła się z niego przylepa ... wchodzi na mnie, kładzie mi się na plecy, wtula pyszczek w moje włosy i zasypia tak 8O

może brakuje mu takiego spokoju ? no sama nie wiem :)
ObrazekObrazek

Motyleq

Post » Sob sie 14, 2010 20:45 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Motyleq pisze:
justyna8585 pisze:On u Pani iwony 1,5 dnia też zachowywał sie idealnie,gorzej było potem

Zobaczymy :) na razie po przyjściu do domu przywitał mnie radosnym pchnięciem głowy w moją nogę :) i mruczeniem :kotek:
reaguje kiedy go wołam i zrobiła się z niego przylepa ... wchodzi na mnie, kładzie mi się na plecy, wtula pyszczek w moje włosy i zasypia tak 8O

może brakuje mu takiego spokoju ? no sama nie wiem :)

Mnie sie wydaje,że on może w końvu poczuł,że ktoś nie traktuje go jak maskotke, niczego od niego nie chce...sam ustala,kiedy chce przyjść.Trzymam kciuki,by tak pozostało.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Nie sie 15, 2010 1:32 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Liwia_ pisze:Nie wierzę :ryk: Podmieniłaś kota, Motylqu :)
A serio, to dla mnie prawdziwy cud, ten kot zachowywał się kompletnie inaczej, oby tylko taka tendencja się utrzymała :)
Ja byłabym bardzo szczęśliwa, gdyby Biały został już u Was na zawsze...

Od p. Iwony dostałam wczoraj troszkę karmy dla kotka, krople i książeczkę zdrowia - pers był u weta, zaszczepiono go, odrobaczono. O ile pamiętam wszystko kosztowało 70 zł, zostało zatem jeszcze 80 z pieniędzy przekazanych przez Puchatkowo :)

Motylqu, podaj proszę nr konta na pw uż. justyna8585 :)

Zapewne dlatego, że czekał tyle na domek u Motylqa i wie,iż go przygarną :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie sie 15, 2010 8:16 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

I mamy kolejny piękny dzień :)

dzisiaj obudził mnie Biały :) przyszedł mi do łóżka z głośnym mruczeniem się we mnie wtulił :D
zaczynam się do tych jego pieszczot kiedy on chce przyzwyczajać, bo wczoraj cały wieczór na mnie wisiał :ryk:

Do mojego dziecka Biały podchodzi neutralnie, ale młoda też go specjalnie nie zaczepia ... no chyba, że sam położy się obok niej i wącha jej zabawki :) pozwala nawet jej się nawet pogłaskać czasami, jak leży u mnie na kolanach :)

do mojego TŻ na razie podchodzi z suchym dystansem. Upatrzył sobie mnie za pieszczocha :)

Gabi obrażona niemiłosiernie, na mnie, na Białego, nawet na sąsiadów 8O siedzi w WC i pilnuje kuwety.
A Biały lubi ją drażnić zauważyłam :) oby jej przeszło jak najszybciej, bo Biały czuje się coraz bardziej jak u siebie .....
no i Biały robi się coraz bielszy :)
ObrazekObrazek

Motyleq

Post » Nie sie 15, 2010 10:50 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Prosimy o więcej zdjęć białego Białego :mrgreen:
Obrazek

Andzia12

Od: Czw sty 14, 2010 15:57

Post » Nie sie 15, 2010 11:20 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Andzia12 pisze:Prosimy o więcej zdjęć białego Białego :mrgreen:

my chcemy zdjęcia
my chcemy zdjęcia
my ... itd :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ObrazekObrazek

mar9

[poprzednia][następna]