Biały 3-letni pers - zostanie już u Motylqa :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 12, 2010 9:21 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Widzę, że się kroi domek.. Jakby coś nie wyszło, to dajcie znać na pw choćby, wątek może umknąć, a być może mam dla niego domek super doświadczony w hodowli persów. W Warszawie. Wyjeżdżam do niedzieli, ale telefon jest w podpisie.

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw sie 12, 2010 17:14 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

sisay pisze:Ale on przecież na tym zdjęciu nie wygląda na zaniedbanego (w kwestii futra przynajmniej, poza tym że jest brudny) Wiecie przecież, w jakim stanie persy bywały na forum.
Więc może czesać się da.
Chyba, ze go pacyfikowali na siłę i to by tłumaczyło jego zachowanie :roll:

Myślę że wszystko się da, tylko trzeba z wyczuciem i cierpliwością 8)

Ludzie chcieli maskotkę,zabawkę do przytulania,a on wcale tego nie potrzebuje.On chce przestrzeni,świętego spokoju,sam chciałby decydowac kiedy dać się pogłaskać.Jemu po prostu trzeba dac spokój, z zakraplaniem oczu nie jest łatwo,ale już nie są takie brzydkie, krople pomagają.ja wciąż trzymam na koncie pieniądze dla niego z Puchatkowa, z tego tylko 15 zł został wzięte

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw sie 12, 2010 18:36 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Jutro jadę po kota i zawożę go do Motylqa. Dziękuję za inne oferty dt - proszę, pamiętajcie jeszcze o persiku. Motyleq ma malutkie dziecko, jeżeli okaże się, że koegzystencja dziecka i kota jest niemożliwa - będziemy szukać dla kotka innej opcji.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt sie 13, 2010 7:12 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Liwia_ pisze:Jutro jadę po kota i zawożę go do Motylqa. Dziękuję za inne oferty dt - proszę, pamiętajcie jeszcze o persiku. Motyleq ma malutkie dziecko, jeżeli okaże się, że koegzystencja dziecka i kota jest niemożliwa - będziemy szukać dla kotka innej opcji.

za dogadanie się :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt sie 13, 2010 14:14 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Liwia właśnie odbiera kotka od tej Pani .... ma być u mnie za około 40 minut.
Szczerze, doczekać się już nie mogę. I oczywiście trzymajcie kciuki, żeby Biały się zadomowił :kotek:
ObrazekObrazek

Motyleq

Od: Sob sie 04, 2007 15:32

Post » Pt sie 13, 2010 14:37 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Ja trzymam z całej siły :D Biedak w końcu będzie tam, gdzie go chcą :1luvu:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pt sie 13, 2010 15:45 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

No więc Biały jest już u mnie. Zapoznanie z całym mieszkaniem przyjął dzielnie :) teraz zapoznaje się z moją kotką. A raczej moja kotka chodzi za nim i ryczy po nim ... a on dzielnie to znosi :)

Gabi chodzi za nim krok w krok .... więc coś czuję, że ciekawy weekend przed nami :) Ale jestem optymistycznie nastawiona.
ObrazekObrazek

Motyleq

Post » Pt sie 13, 2010 16:04 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Motyleq pisze:No więc Biały jest już u mnie. Zapoznanie z całym mieszkaniem przyjął dzielnie :) teraz zapoznaje się z moją kotką. A raczej moja kotka chodzi za nim i ryczy po nim ... a on dzielnie to znosi :)

Gabi chodzi za nim krok w krok .... więc coś czuję, że ciekawy weekend przed nami :) Ale jestem optymistycznie nastawiona.

Dobrze będzie.. |:D
Jakbycoś, to pytaj na Puchatkowie.. tam sporo osób doświadczoncych w pielęgnacji puchatych.. :D
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pt sie 13, 2010 17:11 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Motyleq pisze:No więc Biały jest już u mnie. Zapoznanie z całym mieszkaniem przyjął dzielnie :) teraz zapoznaje się z moją kotką. A raczej moja kotka chodzi za nim i ryczy po nim ... a on dzielnie to znosi :)

no to za ten optymizm :roll: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt sie 13, 2010 18:49 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Korzystając z okazji, że Biały jest dzisiaj jeszcze w lekkim szoku przeprowadzkowym, wyczesałam go całego szczotą - o dziwo się dał i do tego słodko mruczał :D no i upatrzył sobie już dwa legowiska w tym kącik na parapecie, zaraz obok mojego fotela i smyra mnie po plecach ogonem 8O
dziecko nie podchodzi do Białego, on też nie wykazuje zainteresowania małym człowieczkiem - no z wyjątkiem jej łóżeczka - rozłożył się tam już i sobie leżał 8)

Gabi dalej pomrukuje, schowała się pod fotel i tylko wydaje basowe dźwięki :mrgreen:

ale na prawdę wieżę, że ten spokój jaki u mnie ma pomoże Białemu się zadomowić :kotek:

no był już nawet rytuał kuwetowania - Gabi - Biały - Biały - Gabi ... przez godzinę nie chcieli wyjść z WC 8O

PS. Skorzystałam jeszcze z jego dobroci dzisiejszej i przetarłam mu oczy delikatnie :) ufff
Ostatnio edytowano Pt sie 13, 2010 18:54 przez Motyleq, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

Motyleq

Post » Pt sie 13, 2010 18:51 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Motyleq pisze:Korzystając z okazji, że Biały jest dzisiaj jeszcze w lekkim szoku przeprowadzkowym, wyczesałam go całego szczotą - o dziwo się dał i do tego słodko mruczał :D no i upatrzył sobie już dwa legowiska w tym kącik na parapecie, zaraz obok mojego fotela i smyra mnie po plecach ogonem 8O
dziecko nie podchodzi do Białego, on też nie wykazuje zainteresowania małym człowieczkiem - no z wyjątkiem jej łóżeczka - rozłożył się tam już i sobie leżał 8)

Gabi dalej pomrukuje, schowała się pod fotel i tylko wydaje basowe dźwięki :mrgreen:

ale na prawdę wieżę, że ten spokój jaki u mnie ma pomoże Białemu się zadomowić :kotek:

no był już nawet rytuał kuwetowania - Gabi - Biały - Biały - Gabi ... przez godzinę nie chcieli wyjść z WC 8O

takie zawody: kto zostawi w kuwecie ostatnie siuśki? :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt sie 13, 2010 18:55 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

mar9 pisze:takie zawody: kto zostawi w kuwecie ostatnie siuśki? :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:

no właśnie .... jeden po drugim wchodził do kuwety i przekopywał w niej skarby :lol:

a tu właśnie Biały w "domku" dla kotów :kotek: (Gabi tam nie lubi wchodzić)

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt sie 13, 2010 19:24 przez Motyleq, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

Motyleq

Post » Pt sie 13, 2010 19:18 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

To tak jak na psim spacerze, zawsze mam z tego ubaw:

Ten nasikał, kto nasikał ostatni!
:roll: :lol:

Wierzę, że spokój jest dobry na wszystko :D

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pt sie 13, 2010 23:53 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Motyleq pisze:Korzystając z okazji, że Biały jest dzisiaj jeszcze w lekkim szoku przeprowadzkowym, wyczesałam go całego szczotą - o dziwo się dał i do tego słodko mruczał :D no i upatrzył sobie już dwa legowiska w tym kącik na parapecie, zaraz obok mojego fotela i smyra mnie po plecach ogonem 8O

PS. Skorzystałam jeszcze z jego dobroci dzisiejszej i przetarłam mu oczy delikatnie :) ufff

Motylqu, już jestem w szoku :) Oby tylko dobroć "Killerowi' nie minęła, naprawdę mam nadzieję, że w tak spokojnym domu będzie łagodniejszym kotem :) Niecierpliwie czekam na wieści z dnia następnego :)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Sob sie 14, 2010 0:01 Re: Biały 3-l. wykastrowany pers - PILNIE SZUKA DT/DS!

Motyleq pisze:
mar9 pisze:takie zawody: kto zostawi w kuwecie ostatnie siuśki? :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:

no właśnie .... jeden po drugim wchodził do kuwety i przekopywał w niej skarby :lol:

a tu właśnie Biały w "domku" dla kotów :kotek: (Gabi tam nie lubi wchodzić)

Obrazek

Jaki biały 8O a jakie piękne ma oczy 8O 8O :1luvu: :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]