Kardamon i przyjaciele (od s. 50) Zojka w DS (od 93)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 10, 2010 14:50 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma i Borys szukają domu...(s. 61)

No, miałabyś malowniczo... :mrgreen:

ASK@ czy „neonizm” jest zaraźliwy?
Właśnie migrena marnuje mi drugi dzień dwudniowego urlopu, który wzięłam, żeby pozałatwiać sprawy rodzinne poza Warszawą.

I co?
Najpierw Borys, potem Alma...
Dziś wywlokłam się na jakieś zakupy na bazarek... Idę i patrzę... straż miejska wchodzi do administracji z transporterem. No to idę za nimi, oczywiście. Transporter w rękach sm nie wróży nic dobrego dla kota.

I co się okazało?
Ktoś podrzucił malusie kociątko do administracji. Nikt z co najmniej kilkunastu pracujących tam osób nie mógł maluszka przygarnąć. Jedyne, co udało im się wyprodukować we wspaniałych głowach, to wezwanie straży, żeby odwiozła malca na Paluch. A że dobrzy ludzie z nich są i miłujący zwierzątka, wymiętolili malucha ile się dało i napoili obficie krowim mlekiem. No przecież miłosierni są. Niech mu to mleko na zdrowie pójdzie w tej drodze do szczęścia.
Potem jedna z nich mnie goniła, że dozorczyni jednego z bloków chce tego kota na wieś. PIF! PAF!

Strażnikom wyraźnie odmalowała się ulga twarzach, że nie muszą wieźć tam tej drobinki.

Dzieciak jest oczywiście u mnie. Niech nikt nie pyta w jakim jest kolorze... :mrgreen:
Malunia dziewczynka. Jeszcze mniejsza niż Borys i Alma. Może nie młodsza, ale na pewno chudsza. Słodka przylepka.
Ma rozpulchnione jelitka. Mam nadzieję, że to od mleka. W każdym razie apetyt ma, wie do czego służy kuweta. Siedzi w kuchni w dużym transporterze z własnym węzełkiem sanitarnym. Borys i Alma zostali zaszczepieni.

Obfocę ją, jak trochę przejrzę na oczy...
Ma na imię Sonia.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto sie 10, 2010 16:08 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma, Borys i Sonia... (od s. 61)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Śro sie 11, 2010 13:03 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma, Borys i Sonia... (od s. 61)

jestem na urlopie, więc podczytuję miau tylko z doskoku i już prawie nie nadążam za zmianami ilościowymi wśród kocich bied pojawiajacych się u Ciebie 8O
niemniej jednak, trzymam ciągle ogromne kciuki za zdrówko i znalezienie wspaniałych domków dla nich wszystkich :ok: , a o Tobie jak zawsze myślę, że jesteś Kocim Dobrym Aniołem :) :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Śro sie 11, 2010 15:13 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma, Borys i Sonia... (od s. 61)

A ja wlasnie zapytam: w jakim kolorze jest Sonia? Malenka miala farta, ze akurat Cie naszlo na wizyte w administracji. :-)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro sie 11, 2010 15:26 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma, Borys i Sonia... (od s. 61)

Wcale nie szłam do administracji, szłam na bazarek kupić coś do spożycia. Łeb mi prawie eksplodował, ale „coś” mi kazało podnieść wzrok z asfaltu... i zobaczyłam strażników idących z transporterem do administracji.
A małe jest... czarne! Ma białe paluszki, biały krawacik i brzuszek i białą kropeczkę na nosku. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Taaaaki wypłosz :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Za wcześnie ją zabrali od mamy... :( Ma jeszcze odruch ssania
Lubi mojego kundla. Razem wyglądają... ech. Klepała go wczoraj łapeczką po zadku. Malusi promyczek :1luvu:
Obrazek

hanelka

Post » Śro sie 11, 2010 20:08 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma, Borys i Sonia... (od s. 61)

Nie wiem czy neonizm jest zaraźliwy. Ale widac twój ból głowy odblokował odpwiednie styki. Ja bardzo często miewam bóle głowy,wiec to moze z jarzeniem jakoś powiązane jest. :roll:
Udało sie małej i tyle.Źle napisane. Tobie sie udało :mrgreen:

Jak dzieciaki dzisiaj?
Czekamy na foty!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sie 11, 2010 20:12 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma, Borys i Sonia... (od s. 61)

:ok: :ok: :ok: :ok:
czekamy na wieści i foty
nie mówcie, że ból głowy przyciąga zbajdy, bo mnie ostatnio ciągle boli głowa :mrgreen:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Czw sie 12, 2010 0:22 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma, Borys i Sonia... (od s. 61)

zuzzik pisze:nie mówcie, że ból głowy przyciąga zbajdy, bo mnie ostatnio ciągle boli głowa :mrgreen:
coś czytałam o jakimś małym tymczasiku... :mrgreen:

Foty będą. I relacje. Ale już nie dziś. Dopiero od weta wróciłam i trochę oporządziłam towarzystwo...
Obrazek

hanelka

Post » Czw sie 12, 2010 6:25 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma, Borys i Sonia... (od s. 61)

jak po nocy?
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 12, 2010 7:50 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma, Borys i Sonia... (od s. 61)

ASK@ pisze:jak po nocy?

:?: :?:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Czw sie 12, 2010 19:56 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma, Borys i Sonia... (od s. 61)

zuzzik pisze:
ASK@ pisze:jak po nocy?

:?: :?:

pewnie Ania zajęta. Przy takim stadzie jest co robić.
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 12, 2010 22:48 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma, Borys szukają domu. (od s. 61)

Poszła mała Sonieczka do swojego domku :D
Znaleźli się prawdziwi opiekunowie maleńkiej. Dziś wieczorem zabrali ją do domku.
Nic nie chciałam pisać, zanim to się nie stanie. Bo bałam się tego strasznie. Bo niby co to za opiekunowie, że takie maleństwo zgubili. I że jak jacyś lewi, to im w życiu dzieciaka nie oddam...
Mnie też Maniek zwiał, włożywszy czapkę niewidkę, więc nie powinnam się zapieniać. Jednak Maniek to Maniek :mrgreen: i jest trochę starszy.

Na szczęście okazali się bardzo fajnymi ludźmi. Zakochanymi w maluchu po uszy (jakoś im się nie dziwię). Przyszli, porozmawiali, bardzo ciepli i sympatyczni. Sońka okazała się bardzo zaradnym stworzonkiem. Przyjechała z nimi znad morza. Po prostu wsiadła im do samochodu i krzyknęła - no to jedziemy!

Nabrałam pewności, że małe załatwiło sobie osobistą opiekę jakiegoś kociego anioła i mam nadzieję, że ten anioł będzie się tak wywiązywał z opieki nad nią do skończenia świata.

Na do widzenia kilka zdjęć małego wypłosza. Zdążyłam się w niej zakochać na zabój. I zostanie mi to już na zawsze. :1luvu:

Na nosku ma białą malutką całuśną kropeczkę. Jeszcze słyszę jak mruczy... :1luvu:
Obrazek

hanelka

Post » Pt sie 13, 2010 12:43 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma, Borys szukają domu. (od s. 61)

Hanelka, gust masz rzeczywiście troszkę "wypłoszkowaty". :lol:
:1luvu:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt sie 13, 2010 13:31 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma, Borys szukają domu. (od s. 61)

Wypłoszek moc ma jakąś magiczną. Zupełnie bezstresowe stworzonko. Z tych, co to pół świata się pochlasta, żeby się tylko maleństwu krzywda nie stała.
Ma coś takiego rozbrajającego w sobie... :1luvu:

A ja mam wyraźną skłonność do czarnych. Nawet nie podejrzewałam się o to... :oops:
Obrazek

hanelka

Post » Sob sie 14, 2010 7:05 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma i Borys szukają domu. (od s.61)

Sonieczko... :ok: :ok:
teraz Alma i Borys muszą znaleźć swoich Dużych :1luvu:
fotki poprosimy!!!!
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

[poprzednia][następna]