Koteczki mają szansę na DS - potrzebne fundusze na transport

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 11, 2010 17:15 Re: Kotki które mieli uśpić-już w DT,szukamy DS na CITO!!!

Safii dziękuję. Ja jutro też i w Mszczonowie trochę podziałam. Na szczęście zdrówko powraca (to chyba dzięki Waszym życzeniom tak szybko), więc i ja będę mogła ruszyć trochę bardziej czynnie. Na pewno oferuję ewentualny transport koteczek do wymarzonego domku stałego (no chyba że będzie bardzo daleko, ale wtedy to chociaż w części drogi się zaoferuję). Tak mocno trzymam kciuki za koteczki bo one bardzo ale to bardzo lgną do człowieka i widać, że tęsknią za swoją Panią.
Skoro nie były szczepione to może jutro bryknę z nimi do weta. Tylko nie wiem czy najpierw nie powinnam podać te tabletki na odrobaczenie, które z nimi przyjechały. Jutro zapytam weterynarz.
magdajedral

Post » Śro sie 11, 2010 19:03 Re: Kotki które mieli uśpić-już w DT,szukamy DS na CITO!!!

Najpierw podaj tabletki na odrobaczenie i obserwuj czy nic z nich nie wychodzi :) Nie wiem czy trzeba odrobaczenia powtarzać po jakimś czasie jak nie wiadomo czy było to robione regularnie :conf: no i później szczepienie

Ja mogę porobić ogłoszenia na stronkach tylko niech Safii napiszę czy już były robione czy tylko do druku jak nie to podeślij mi na maila tamto a ja wtedy umieszczę je w necie :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro sie 11, 2010 19:56 Re: Kotki które mieli uśpić-już w DT,szukamy DS na CITO!!!

Ok, więc jutro przy śniadanku wcisnę w koteczki te prochy (Boże daj aby było to łatwiejsze niż u moich potworów). A potem obserwacja.
magdajedral

Post » Śro sie 11, 2010 19:57 Re: Kotki które mieli uśpić-już w DT,szukamy DS na CITO!!!

Oczywiście ja tez poproszę o tekst ogłoszenia. Umieszczą gdzie się da. Na priv wysyłam adres.
magdajedral

Post » Czw sie 12, 2010 2:19 Re: Kotki które mieli uśpić-już w DT,szukamy DS na CITO!!!

Królik, którego na skaranie Boskie mam na tymczasie,
dorwał mi się do kabli i nadgryzł mi min.te do netu. :evil:
Co ja się napociłam, żeby sygnał poszedł. :roll:
I właśnie przed chwilą chyba, a skoro piszę, to na pewno,
udało mi się to jakoś posklejać, a już byłam bliska płaczu :placz:
i zastanawiałam się, do kogo tu napisać smsa o tej godzinie
z prośbą o pomoc. 8O
Wykończy mnie ten królik. :evil:
Nie wiecie, czy ktoś nie szuka niebieskookiego potwora?
Wiek nieznany, już wysterylizowana i z netu dowiedziałam się,
że to królik holenderski.
Kochany, ale diabeł w nim siedzi. :twisted:
No nic, koniec o króliku.

Zrobiłam taki plakat.
Każdy może wpisać tam swoje dane kontaktowe.
Wyślę go wszystkim, którzy podeślą mi swój mail.
Plakat jest w formacie Word (A4).

Proszę – drukujcie i wieszajcie – czas ucieka !!!

Obrazek

Madziu.
Podaj im rano prochy na odrobaczanie – z góry życzę powodzenia :lol:
i jeśli w ciągu 2 tyg. w kale, nie pojawią się robale,
to nie trzeba 2gi raz odrobaczać, a jak zauważysz małe żyjątka,
to II dawka po 14 dniach od pierwszej.
Szczepienie po 2 tyg. od odrobaczania, ale mam nadzieję,
że to już załatwią nowi opiekunowie. :ok:

Cieszę się, że dochodzisz do zdrówka,
ale poleż jeszcze, bo masz się dobrze wykurować – to prikaz!!!
Ja zaglądam tu codziennie,
ale zwykle próżnym wieczorem, bo sama nie wiem,
jak ja się wpakowałam w tyle obowiązków.
Ledwo się ze wszystkim wyrabiam. :roll:
Wychodzę rano i wracam po 21szej.
Wszystko oczywiście związane ze zwierzakami.

Szukam domku Soniom.
Dziś byłam u lekarza – proponowałam je wszystkim w poczekalni,
a w gabinecie lekarzowi – bo też kociarz. :wink:
Zostawiłam u niego ogłoszenie – a nóż.

Robiłam im ogłoszenia w necie na stronach, które Ciocie mi podały.
Chyba na 5 czy 6, ale na których dokładnie?
Zabijcie mnie, nie pamiętam :oops: bo wszystko na szybko.

Przydało by się allegro, ale ja teraz nie mogę nic wystawić,
bo przez ogłaszanie kotków (tu 2 zł, tam 2 zł), przekroczyłam limit
10 zł. i mam je nieopłacone, a co za tym idzie - zawieszone :evil:
W najbliższym czasie nie zapłacę, bo normalnie "ni mam z czego" :cry:

:arrow: Pilnie szukam kogoś,
kto ogłosi dziewczyny
na kocich stronach w necie - NA CITO
:!: :!: :!:

Czy ktoś nam pomoże :?: :?: :?:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Safii

Od: Pt lip 31, 2009 17:24

Post » Czw sie 12, 2010 2:46 Re: Kotki które mieli uśpić-już w DT,szukamy DS na CITO!!!

Wysłałam ogłoszenia, ale dajcie znać, czy doleciały,
bo ten pogryziony kabel mi szwankuje :evil:

Dostałam tylko dwa maile :cry: , a gdzie reszta chętnych :?: :evil:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Safii

Post » Czw sie 12, 2010 2:50 Re: Pomóż w OGŁASZANIU na kocich str.-Kotki które mieli uśpić!!!

Zmieniłam tyt. na:
"Pomóż w OGŁASZANIU na kocich str.-Kotki które mieli uśpić!!!"
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Safii

Post » Czw sie 12, 2010 3:12 Re: Kotki które mieli uśpić-już w DT,szukamy DS na CITO!!!

pomylka :oops: Juz nie moja godzina
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw sie 12, 2010 7:20 Re: Pomóż w OGŁASZANIU na kocich str.-Kotki które mieli uśpić!!!

Safii po pierwsze! Zapłać Allegro, bo niedługo dostaniesz przed sądowe wezwanie do zapłaty, potem komornik... Oni potrafią o 5 zł się uczepić - na koniec roku wysyłają nawet tym co 1 zł wiszą.
Ja Ci zrobię Allegro, ale proszę mi przesłać wszystko co mam napisać.

Jak długi potrzebujesz ten kabel?

Po trzecie Łukaszek pyta czy przyjdziesz...

magdajedral - proszę o więcej zdjęć, jakieś świeże z super bliska, to super Allegro będzie. Cieszę się, że zdrowiejesz :) to na pewno dzięki kotkom, bo podobno wyciągają choroby ;)
najszczesliwsza

Post » Czw sie 12, 2010 7:26 Re: Pomóż w OGŁASZANIU na kocich str.-Kotki które mieli uśpić!!!

Ja napiszę na naszej lokalnej stronie i porozklejam gdzie sie da !
Popytam znajomych, w zoologicznych mam dobre układy, u wetów tez sie postaram.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw sie 12, 2010 16:20 Re: Pomóż w OGŁASZANIU na kocich str.-Kotki które mieli uśpić!!!

Tabletek dzisiaj nie podałam bo mnie z samego rana sąsiadka wk....ła. Kretynka czepia się chwastów, które niby pylą jej z mojej działki (totalnie niezamieszkałej i dzikiej, więc kto by to kosił). Od rana biegam po urzędach, sklepach ogrodniczych i zastanawiam się co mam z tym zrobić? Prepararty na to coś drogie jak diabli, a na kosę to te chwasty za wysokie już, a tu urząd miasta pisze pisma że mam usunąc i już. Ale jak to już nikt nie podpowie, a co ja kurna ogrodnik jestem? Szlag by to trafił mieć taki urlop.
Ale nie o mnie to wątek. Tabletki zapodam koteńkom jutro, no chyba że jeszcze dzisiaj mi się uda wieczorkiem. Idę od razu robić zdjęcia, zobaczymy co z tego co zrobię będzie się nadawało, bo dzisiaj one przechodzą same siebie. Jak Sonia1 bawiła się piłką lub myszką to ryczałam ze śmiechu. jest jeszcze bardziej niezdarna w tym niż mój Filemon. Dosłownie bałam się że zrobi sobie krzywdę tak dziwnie podskakując. A druga to taki miziak i leniuch że nawet jedzonko muszę jej na kanapę podnosić bo księżniczka na ziemi to nie zje.
magdajedral

Post » Czw sie 12, 2010 16:38 Re: Pomóż w OGŁASZANIU na kocich str.-Kotki które mieli uśpić!!!

O proszę, czyli dziewuszki się rozkręcają i pokazują swoje prawdziwe oblicze :mrgreen:
Czekamy na zdjęcia i trzymamy :ok:
Ja blokowa jestem to nie wiem, co się z trwaskiem robi. Najlepiej pewnie wykosić :mrgreen: powiedziała co wiedziała :P

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw sie 12, 2010 17:27 Re: Kotki które mieli uśpić-już w DT,szukamy DS na CITO!!!

Safii pisze:Wysłałam ogłoszenia, ale dajcie znać, czy doleciały,
bo ten pogryziony kabel mi szwankuje :evil:

Dostałam tylko dwa maile :cry: , a gdzie reszta chętnych :?: :evil:

Ups zapomniałam adres maila wysłać :oops: Już się poprawiam i wysyłam :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw sie 12, 2010 17:40 Re: Pomóż w OGŁASZANIU na kocich str.-Kotki które mieli uśpić!!!

magdajedral pisze:Tabletek dzisiaj nie podałam bo mnie z samego rana sąsiadka wk....ła. Kretynka czepia się chwastów, które niby pylą jej z mojej działki (totalnie niezamieszkałej i dzikiej, więc kto by to kosił). Od rana biegam po urzędach, sklepach ogrodniczych i zastanawiam się co mam z tym zrobić? Prepararty na to coś drogie jak diabli, a na kosę to te chwasty za wysokie już, a tu urząd miasta pisze pisma że mam usunąc i już. Ale jak to już nikt nie podpowie, a co ja kurna ogrodnik jestem? Szlag by to trafił mieć taki urlop.
Ale nie o mnie to wątek. Tabletki zapodam koteńkom jutro, no chyba że jeszcze dzisiaj mi się uda wieczorkiem. Idę od razu robić zdjęcia, zobaczymy co z tego co zrobię będzie się nadawało, bo dzisiaj one przechodzą same siebie. Jak Sonia1 bawiła się piłką lub myszką to ryczałam ze śmiechu. jest jeszcze bardziej niezdarna w tym niż mój Filemon. Dosłownie bałam się że zrobi sobie krzywdę tak dziwnie podskakując. A druga to taki miziak i leniuch że nawet jedzonko muszę jej na kanapę podnosić bo księżniczka na ziemi to nie zje.

zwykła kosa jeśli teren większy, jak mniejszy to sierp, albo firma specjalistyczna :roll:
chemicznie to roundup, ale raczej nie jak chwasty wysokie...
polecam ściąć, a potem popsikać , albo pokryć włókniną, nic nie urośnie. :ok:

no i oczywiście pozdrowienia dla kotów :ok:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

[poprzednia][następna]