Paluszek pisze:Wielbłądziu, ale u Ciebie to ja myślę że jest kwestia ilości kotów i niestabilności składu stada. Jestem absolutnie pewna, że jakby dziś przybył nowy, nawet najsympatyczniejszy, kot, Kizia natychmiast by zaczęła obficie lać.
Będziesz stale DT? Czy myślałaś o ustabilizowaniu stada
(i nie tylko stada, czego Ci życzę
) ?
Ależ oczywiście, wiem
Licho zaczęło szczać chyba jakoś po pojawieniu się
na pokładzie 4. i 5. kota. Potem zaczęły przewijać się przez nasze M kolejne tymczasy, a z czasem i rezydentów zrobiło się jeszcze więcej... Wiem
Od zimy miałam dosyć długą, kilkumiesięczną przerwę w hotelowaniu obcych kotów. Licho lało jak zwykle, nie mógłby przecież pozwolić innym footrom ani na chwilę zapomnieć, kto tu rządzi

Ale od momentu, kiedy po tej długiej przerwie pojawił się u nas najpierw mały Malut, a teraz Pękośka, Tulia i Totka - kotffór przechodzi sam siebie

Codziennie mam nalane przynajmniej w 2-3 miejscach, a zdarza się, że i w czterech czy pięciu
Zamówiłam następnego Feliwaya i krople Bacha.
Wiem, że nie powinnam już tymczasować. Wiem. Ale jak słuchać i czytać z obojętnością o wszystkich tych kocich nieszczęściach...? Jak nauczyć się nie myśleć np. o tym, że młoda, domowa, śliczna i miła kotka zostanie nagle wypuszczona między bloki na obcym terenie

, a inna, o ileś kilometrów stąd, umrze w schronisku z rozpaczy, sama w małej, brudnej i zimnej klatce

... ? Próbowałam, ale nie umiem. Odkąd sama odrobinę się wygrzebałam, znów znoszę
(ew. pozwalam sobie znosić
) do domu kolejne
przejściowe koty.
Nie wiem, czy tego zaprzestanę i ewentualnie kiedy. Pewnie dopiero wtedy, kiedy w Polsce nie będzie już takiej kociej bezdomności i nieszczęścia. Czyli raczej nigdy
Innymi słowy: mam czego sama chcę

Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]