Legnica...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 10, 2010 19:31 Re: Legnica,proszę o wsparcie $ i DT/DS DLA NOMISIA-Nowy wat 6

Wspomniałam o zasponsorowaniu kastracji przez ewentualny dom,bo licząc rozmowę przed adopcyjną,zorganizowanie wizyty przed adopcyjnej i jej przeprowadzenie to w najlepszym razie o ile pierwszy to ten najwłaściwszy dom,trwało by to ok. 1,5-2 tygodnie.Myśle ze to wystarczyłoby na obserwacje Nomisia czy ze zdrowiem wszystko ok.
Sprawa przygotowania jego do ewentualnego zabiegu,adopcji itp. jest już nie aktualna.Dostałam info ze Nomiś do końca tego tygodnia pojedzie do właściwego DT.
Tylko nadal nie wiem gdzie dokładnie.
Przykro mi ze tak cała sprawa sie toczy,ale bardzo się ciesze ze kocurek już prawie zdrów.
Legnica

Post » Wto sie 10, 2010 19:39 Re: Legnica,proszę o wsparcie $ i DT/DS DLA NOMISIA-Nowy wat 6

Lubię tu podczytywać :D
będę nadal :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto sie 10, 2010 19:44 Re: Legnica,proszę o wsparcie $ i DT/DS DLA NOMISIA-Nowy wat 6

Też sobie przycupnę w kąciku z :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Wto sie 10, 2010 20:04 przez phantasmagori, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto sie 10, 2010 19:51 Re: Legnica,proszę o wsparcie $ i DT/DS DLA NOMISIA-Nowy wat 6

A jak ja lubię ten wątek :) I Saszkę :)
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Wto sie 10, 2010 20:04 Re: Legnica,proszę o wsparcie $ i DT/DS DLA NOMISIA-Nowy wat 6

Jestem i ja :ok:

kasiunia773

Od: Nie sty 11, 2009 18:55

Post » Wto sie 10, 2010 20:09 Re: Legnica,proszę o wsparcie $ i DT/DS DLA NOMISIA-Nowy wat 6

Obrazek

Nomiś, gdzie Ci tak będzie dobrze jak u Wiesi :?: :!: - przywykłam, że Brunet tu jest i już
On jest taki puchaty, miły i uśmiechnięty :kotek:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Wto sie 10, 2010 20:10 Re: Legnica,proszę o wsparcie $ i DT/DS DLA NOMISIA-Nowy wat 6

A ja lubie jak tu zagladacie :D

W takim razie napisze wam co dzis Saszka wymyślił:
Najwyraźniej nie może sie chłopina przestawić z nocnego trybu zycia na domowy czyli dzienny.Niby w ciagu dnia próbował spać,ale wciaż sie ktos krecił po kuchni,stukał garami,rozmawiał.W końcu kiedy w kuchni było cicho i spokojnie Saszka wywalił sie wprost na progu i tak leżał zamyślony.Zostawiłam drzwi otwarte,poszłam do pokoju.Bojkot spał w rezydencji wersalkowej,Maja na któryms tam posiłku w małym pokoju,Beza w łazience,Bayer i biała drzemały na wersalce,tylko tradycyjnie Kubas sie nudził.Pomyślałam dobry moment zaobserwowac czy spotkanie wypadnie spokojnie.
Legnica

Post » Wto sie 10, 2010 20:15 Re: Legnica,proszę o wsparcie $ i DT/DS DLA NOMISIA-Nowy wat 6

i co, i co :?:

Willow_

Post » Wto sie 10, 2010 20:16 Re: Legnica,proszę o wsparcie $ i DT/DS DLA NOMISIA-Nowy wat 6

i jak wypadło spotkanie? pisz bo ciekawość mnie zjada :mrgreen:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Wto sie 10, 2010 20:21 Re: Legnica,proszę o wsparcie $ i DT/DS DLA NOMISIA-Nowy wat 6

8)

Wypadło aż tak spokojnie,że po paru minutach nastapiła zmiana miejsc,Kubas sprawdził miski Saszy a Sasza przypełzną sprawdzić miski pozostałych w pokoju.
Żaden kot sie nawet z miejsca nie ruszył,pełna ignorancja.
Sasza w pokoju był przerażony,dosłownie przyklejony do podłogi.Chciałam go pogłaskac,uspokoic,ale kiedy podeszłam było jeszcze gorzej.Przeraził sie na dobre,czekał na kopniaka albo uderzenie ręka.
Ten kot albo nigdy wcześniej nie był w domu,albo za bycie w domu nieziemsko obrywał.Chciałam dać mu cos smacznego,zeby sie przełamał,ale on ani nie drgną.Cały łepek położył na podłodze,uszy płasko po sobie,nawet oczka zamknął,jakby czekał na najgorsze.Straszny widok.Żeby wrócił do kuchni musiałam mu kawałkami szynki drogę usypać,bo nie odkleił by się od podłogi.

Między innymi dla tego,nie mogę zatrzymać Nomisia.W pokoju w którym jest nie może zostać zbyt długo,a ponowne wprowadzenie "nowego" i to z charakterkiem,nawet w kennelu byłoby ryzykowne.Forest,Maja,Sasza...
Zresztą zabrakło by mi pomieszczeń do odizolowania w celu nakarmienia odpowiednia karma.
Jestem o Nomisia spokojna,bedzie miał zapewnioną dobrą opiekę.
A ze między ludźmi są problemy...no przecież sami wiecie-my tu wszyscy pomagamy kotom,nie ludziom 8)
Legnica

Post » Wto sie 10, 2010 20:22 Re: Legnica,proszę o wsparcie $ i DT/DS DLA NOMISIA-Nowy wat 6

zaznaczam sobie :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

miss_kumcia

Od: Pt lis 07, 2008 20:10

Post » Wto sie 10, 2010 20:24 Re: Legnica,proszę o wsparcie $ i DT/DS DLA NOMISIA-Nowy wat 6

Willow_ pisze:Obrazek

Nomiś, gdzie Ci tak będzie dobrze jak u Wiesi :?: :!: - przywykłam, że Brunet tu jest i już
On jest taki puchaty, miły i uśmiechnięty :kotek:

Wierzcie mi,jest mi na prawde strasznie przykro ze nie mogę mu dać więcej.
Legnica

Post » Wto sie 10, 2010 20:44 Re: Legnica,proszę o wsparcie $ i DT/DS DLA NOMISIA-Nowy wat 6

Legnica pisze:8)

Wypadło aż tak spokojnie,że po paru minutach nastapiła zmiana miejsc,Kubas sprawdził miski Saszy a Sasza przypełzną sprawdzić miski pozostałych w pokoju.
Żaden kot sie nawet z miejsca nie ruszył,pełna ignorancja.
Sasza w pokoju był przerażony,dosłownie przyklejony do podłogi.Chciałam go pogłaskac,uspokoic,ale kiedy podeszłam było jeszcze gorzej.Przeraził sie na dobre,czekał na kopniaka albo uderzenie ręka.
Ten kot albo nigdy wcześniej nie był w domu,albo za bycie w domu nieziemsko obrywał.Chciałam dać mu cos smacznego,zeby sie przełamał,ale on ani nie drgną.Cały łepek położył na podłodze,uszy płasko po sobie,nawet oczka zamknął,jakby czekał na najgorsze.Straszny widok.Żeby wrócił do kuchni musiałam mu kawałkami szynki drogę usypać,bo nie odkleił by się od podłogi.

Między innymi dla tego,nie mogę zatrzymać Nomisia.W pokoju w którym jest nie może zostać zbyt długo,a ponowne wprowadzenie "nowego" i to z charakterkiem,nawet w kennelu byłoby ryzykowne.Forest,Maja,Sasza...
Zresztą zabrakło by mi pomieszczeń do odizolowania w celu nakarmienia odpowiednia karma.
Jestem o Nomisia spokojna,bedzie miał zapewnioną dobrą opiekę.
A ze między ludźmi są problemy...no przecież sami wiecie-my tu wszyscy pomagamy kotom,nie ludziom 8)

Cieszę się że nie było Sajgonu i było spokojnie, z drugiej smucę że Saszka tak się bał:(
Oby zapomniał, że kiedyś go bito:(

Edi100

Od: Pon lis 07, 2005 16:20

Post » Wto sie 10, 2010 20:47 Re: Legnica,proszę o wsparcie $ i DT/DS DLA NOMISIA-Nowy wat 6

dałaś mu zdrowie i pełny brzunio, to naprawdę bardzo dużo :ok:

biedny Saszka pewno dostawał na wolności od kotów , był osłabiony i chory to go tłukły, dlatego taki przestraszony po wyjściu na pokoje boi się oberwać, ludzie też musieli się mu przysłużyć, na szczęście w Twoim domu zrobią się z niego koty, kuchnia już jego :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Wto sie 10, 2010 20:50 Re: Legnica,proszę o wsparcie $ i DT/DS DLA NOMISIA-Nowy wat 6

Oj ... biedny Sasza :? Może jednak zaprzyjaźni się z Kubą i Kubuś mu pomoże ... :kotek:

Willow_

[poprzednia][następna]