Dzięki

Ogólnie wybieramy karmy pod względem składu, certyfikatów ekologicznych bądź też holistycznych

Głównie staramy się aby w sklepie znajdowały się karmy jak najlepszych marek, z ziołami, probiotykami, warzywami i najlepiej z dużą zawartością mięsa.
Sklep ma podzielone działy na karmy bez zbóż: są to karmy z najwyższej półki z małą ilością węglowodanów, a dużą ilością mięsa
karmy holistyczne: są tam karmy z certyfikatami organizacji ekologicznych, karmy holistyczne zawierające zioła, probiotyki i certyfikaty.
Karmy bytowe to dział dla osób, które chciałyby trochę zaoszczędzić (ogólnie ja zawsze odradzam takie rozwiązania, bo o zdrowie pupila warto dbać), jednak nie znajdzie się tam karm najtańszych typu Whiskas.
Dodatkowo pokładamy nacisk na naturalne suplementy diety opierające się na ziołach i naturalnych składnikach. Mamy produkty z certyfikatami ekologicznymi, grzyby witalne dla psów, glinki lecznicze itd. Czyli medycyna alternatywna dla zwierząt.
Nasz sklep ma też rozbudowany dział z dodatkami do diety BARF, którą to promujemy i pochwalamy, jednak z rozwagą i po uprzednim nauczeniu się bilansowania pożywienia.
Chcemy pokazać ludziom iż nie warto oszczędzać na zdrowiu przyjaciół, że koty i psy także mogą czerpać zdrowie z natury, że nie warto żywić ich pszenicą.
Nie chcemy mówić ludziom: NIE WOLNO KARMIĆ PSA I KOTA PSZENICĄ! bo to nic nie da. Chcemy wyjaśnić i pomóc zrozumieć DLACZEGO NIE WOLNO KARMIĆ PSZENICĄ I RESZTKAMI?
Działalność sklepu nie polega tylko na sprzedaży, a także na kontaktach międzyludzkich, doradzaniu, pokazywaniu innych rozwiązań żywieniowych oraz rozmowie.
Nie postępujemy tak, że wyślemy karmę i klient już dla nas nie istnieje do kolejnego zamówienia.
Chcemy dać ludziom możliwość poznania nas osobiście, zapytania o rzeczy co do których ma się wątpliwości.
W Polsce ciężko znaleźć super ekstra karmy, jednak myślę, że wybraliśmy w większości te karmy, które są warte uwagi i z czołówki.
Ktoś z branży raz mi powiedział, że klienci zmuszą mnie do sprzedawania szrotów typu Whiskas takich samych jak inne zoologiczne sklepy.
Tak się nie dzieje dzięki naszym kochanym klientom!
Większość firm myśli, że właściciele to niemyśląca i mało znająca się na rzeczy masa, ale tak nie jest i ja zawsze w to wierzyłam i wiedziałam, że wiele osób doceni ten pomysł