Sklep z karmami eco i holistic Wrocław

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt cze 25, 2010 21:48 Sklep z karmami eco i holistic Wrocław

Jestem w trackie realizowania projektu obejmującego założenie internetowego sklepu specjalizującego się głownie w holistycznych i ekologicznych suchych karmach dla psów i kotów oraz w dodatkach i suplementach do B.A.R.Fu

Na razie sklep będzie działał tylko na terenie Wrocławia i będziemy dowozić karmy do domu oraz będzie możliwość kupna konkretnej karmy czy suplementu (np. mniej popularnego) na zamówienie. Ceny będą na prawdę konkurencyjne. Będzie istniała także możliwość zamawiania karm przez e-mail, sms i telefonicznie (wiem, że nie wszyscy korzystają intensywnie z internetu).

Jeśli wszystko się uda będziemy także prowadzić sprzedaż w całej Polsce.

Nawiązałam liczne kontakty z firmami zajmującymi się produkcją karm z wyższej półki i niektórych z nich będziemy jedynym dystrybutorem w regionie.

Głównie chcę się skupić na karmach typu Nutra Gold Holistic, Taste of the wild, Pronature holistic, Trovet, Koebers, Bozita, Acana, Orjen, Iams,Eukanuba, Hills.

Z biegiem czasu mam nadzieje rozszerzać asortyment o nowe wysokiej jakości produkty i dodatki takie jak np. specjalistyczne diety żywieniowe (również weterynaryjne) oraz karmy specjalnego przeznaczenia.

Nie zabraknie także zwykłych karm bytowych.

Celem firmy jest dostarczenie klientowi karm o najwyższej jakości bez uzupełniaczy za przystępną cenę.

Chcemy także ułatwić ludziom stosującym B.A.R.F dostarczenie pupilom wszystkiego, co niezbędne do ich prawidłowego rozwoju i zdrowia.

Jako Biotechnolog żywności doskonale wiem jak ważny jest odpowiedni dobór składników żywieniowych w codziennej diecie dla dobrego samopoczucia i zdrowia zwierzęcia.

Przewidujemy także w przyszłości rabaty przy większych zamówieniach, darmowe próbki oraz specjalny program dla hodowców.

W związku z tym przedsięwzięciem chcemy aby to główni zainteresowani- właściciele- dostarczyli nam wskazówek i opowiedzieli o potrzebach swoich pupili, o ich upodobaniach żywieniowych.

Chcemy wiedzieć czego oczekują potencjalni klienci, czego im brakuje, aby móc sprostać ich wszelkim wymaganiom. Każdego klienta będziemy traktować indywidualnie, wiedząc także jako właściciele jak ciężko otrzymać jest fachową pomoc, poradę i jak ciężko jest uzyskać dostęp do wielu karm.

Z góry dziękujemy za zainteresowanie.

tamiska

Od: Nie lis 01, 2009 12:30

Post » Pt cze 25, 2010 22:00 Re: Sklep z karmami eco i holistic Wrocław

skoro pytasz - pozwolę sobie na szczerość. Ja nie byłabym Twoim klientem mając wiedzę, którą tu podałaś. Dlaczego? Otóż dlatego, że biotechnolog powinien wiedzieć "doskonale jak ważny jest odpowiedni dobór składników żywieniowych w codziennej diecie dla dobrego samopoczucia i zdrowia zwierzęcia" a mimo to będziesz sprzedawać suchą paszę, z założenia szkodliwą dla kota. I na bazie tego moje zaufanie, jako klienta z działu "barf" dla takiego sklepu byłoby znikome delikatnie pisząc.
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Pt cze 25, 2010 22:12 Re: Sklep z karmami eco i holistic Wrocław

Niestety nie mogę ograniczyć się do samej mokrej karmy. Realia rynku są takie, a nie inne. Właściciele mają różne przekonania, co do tego jak zajmować się swoim pupilem. Duża część właścicieli korzysta z pasz dostępnych na rynku, wiec będę się starała dostarczyć to co najlepsze. Od razu nikt świata nie zmienił.

Co do B.A.R.Fu to odmienna kwestia. Mamy zamiar sprzedawać całkowicie naturalne suplementy np. z alg.

Bardzo dziękuję za szczerą odpowiedź i sugestię. Przemyślę oczywiście tą kwestię. Właśnie o takie odpowiedzi mi chodziło. Chcę się z mierzyć z problemami oraz oczekiwaniami klientów.

W dzisiejszych czasach bardzo trudno jest sprostać wymaganiom klientów, ponieważ świadomość na temat żywienia zwierząt wciąż się zwiększa. Jednak ja postaram się sprostać tym wymaganiom.

tamiska

Post » Nie cze 27, 2010 7:35 Re: Sklep z karmami eco i holistic Wrocław

Podnoszę

tamiska

Post » Nie cze 27, 2010 7:54 Re: Sklep z karmami eco i holistic Wrocław

a mimo to będziesz sprzedawać suchą paszę, z założenia szkodliwą dla kota. I na bazie tego moje zaufanie, jako klienta z działu "barf" dla takiego sklepu byłoby znikome

A co to za różnica co będzie sprzedawać innego? Moje zaufanie do sklepów ogranicza się do tego, aby karma nie była przeterminowana i dostarczona szybko, sprawnie za niską cenę. Nie wiem, czy dacie radę zejść do poziomu cen już dobrze prosperujących sklepów internetowych. Wątpię, żeby udało się to tylko wprowadzeniem kilku nowości. Ja nie karmię BARFem, a karmy kupuję po prostu tam gdzie jest najtaniej. Ale mimo tego życzę powodzenia :ok:

Katzenjammer

Od: Śro lut 17, 2010 10:04

Post » Nie cze 27, 2010 8:04 Re: Sklep z karmami eco i holistic Wrocław

Grunt to pozytywne myślenie :) Specjalizacja sklepu nie wyklucza także podstawowych suchych karm bytowych z tej niższej półki. Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie.

tamiska

Post » Nie sie 08, 2010 21:55 Re: Sklep z karmami eco i holistic Wrocław

Zapraszam na blog założony przeze mnie http://ekozwierzak.blogspot.com/. Na razie zawiera mało treści, ale niebawem ją uzupełnię. Samo założenie zajęło mi 2 dni :P, więc proszę o wyrozumiałość. Zapraszamy!

tamiska

Post » Pon sie 09, 2010 20:03 Re: Sklep z karmami eco i holistic Wrocław

Zakładka: Jak czytać etykiety na opakowaniach karm? => Polecam !!

Co piątek nowe artykuły na temat zdrowego żywienia, dodatków do żywności! Wkrótce opisy produktów, porównania karm w dziale Opinie kota Lucka i jeszcze więcej!

tamiska

Post » Śro sie 18, 2010 10:35 Re: Sklep z karmami eco i holistic Wrocław

Składniki wymienione na etykiecie muszą być wypisane zgodne z kolejnością wagową. Co to znaczy?
Składnik wymieniony jako pierwszy jest najważniejszy, ponieważ znajduje się w największej ilości w karmie.

Czego należy unikać?
Należy unikać karm, w którym na pierwszym miejscu wypisane są zboża. Oznacza to, że ich udział wagowy jest największy.

niedokładnie zapoznałaś się z tematem, to dużo bardziej skomplikowane. wielu producentów rozwala składniki takie jak np kukurydza na części pierwsze, co pozwala im umieścić zboża na dalszych miejscach listy, więc to, że mięso jest wyżej wcale nie świadczy o tym, że jego zawartość w karmie jest wystarczająca. z mięsem też są różne haczyki. różne sformuowania odnoszą się do różnych rzeczy - odpadów mięsnych, mięsa przed wysuszeniem, mięsa suszonego, mączki.. tutaj masz parę słów napisanych przez profesjonalistę http://chatul.pl/viewtopic.php?t=475&highlight=whiskas przeczytaj i zredaguj artykuł, szkoda wprowadzać w błąd czytelników.

marla.

Od: Śro sie 18, 2010 10:05

Post » Nie sie 22, 2010 7:56 Re: Sklep z karmami eco i holistic Wrocław

Wiem o tym wszystkim i zapoznałam się z tym, jednak na blogu zawarte są ogólne zasady, a nie wywody dotyczące trików koncernów produkujących karmy. Ogólna zasada brzmi tak jak jest to przedstawione na stronie i nie wprowadza nikogo w błąd. Tak do końca ciężko stwierdzić jakie triki zostają użyte i o tym może być osobny artykuł, ale nie to chciałam przekazać.

tamiska

Post » Czw gru 09, 2010 15:06 Re: Sklep z karmami eco i holistic Wrocław

ciekawy projekt, jakim kluczem selekcjonowaliście produkty?
koty? to przyjemność ...

Loolek

Od: Pt lut 19, 2010 14:00

Post » Pon gru 13, 2010 23:24 Re: Sklep z karmami eco i holistic Wrocław

Dzięki :)

Ogólnie wybieramy karmy pod względem składu, certyfikatów ekologicznych bądź też holistycznych :) Głównie staramy się aby w sklepie znajdowały się karmy jak najlepszych marek, z ziołami, probiotykami, warzywami i najlepiej z dużą zawartością mięsa.

Sklep ma podzielone działy na karmy bez zbóż: są to karmy z najwyższej półki z małą ilością węglowodanów, a dużą ilością mięsa
karmy holistyczne: są tam karmy z certyfikatami organizacji ekologicznych, karmy holistyczne zawierające zioła, probiotyki i certyfikaty.
Karmy bytowe to dział dla osób, które chciałyby trochę zaoszczędzić (ogólnie ja zawsze odradzam takie rozwiązania, bo o zdrowie pupila warto dbać), jednak nie znajdzie się tam karm najtańszych typu Whiskas.

Dodatkowo pokładamy nacisk na naturalne suplementy diety opierające się na ziołach i naturalnych składnikach. Mamy produkty z certyfikatami ekologicznymi, grzyby witalne dla psów, glinki lecznicze itd. Czyli medycyna alternatywna dla zwierząt.

Nasz sklep ma też rozbudowany dział z dodatkami do diety BARF, którą to promujemy i pochwalamy, jednak z rozwagą i po uprzednim nauczeniu się bilansowania pożywienia.

Chcemy pokazać ludziom iż nie warto oszczędzać na zdrowiu przyjaciół, że koty i psy także mogą czerpać zdrowie z natury, że nie warto żywić ich pszenicą.

Nie chcemy mówić ludziom: NIE WOLNO KARMIĆ PSA I KOTA PSZENICĄ! bo to nic nie da. Chcemy wyjaśnić i pomóc zrozumieć DLACZEGO NIE WOLNO KARMIĆ PSZENICĄ I RESZTKAMI?

Działalność sklepu nie polega tylko na sprzedaży, a także na kontaktach międzyludzkich, doradzaniu, pokazywaniu innych rozwiązań żywieniowych oraz rozmowie.

Nie postępujemy tak, że wyślemy karmę i klient już dla nas nie istnieje do kolejnego zamówienia.

Chcemy dać ludziom możliwość poznania nas osobiście, zapytania o rzeczy co do których ma się wątpliwości.

W Polsce ciężko znaleźć super ekstra karmy, jednak myślę, że wybraliśmy w większości te karmy, które są warte uwagi i z czołówki.

Ktoś z branży raz mi powiedział, że klienci zmuszą mnie do sprzedawania szrotów typu Whiskas takich samych jak inne zoologiczne sklepy.

Tak się nie dzieje dzięki naszym kochanym klientom!

Większość firm myśli, że właściciele to niemyśląca i mało znająca się na rzeczy masa, ale tak nie jest i ja zawsze w to wierzyłam i wiedziałam, że wiele osób doceni ten pomysł :)

tamiska

Post » Wto gru 14, 2010 0:19 Re: Sklep z karmami eco i holistic Wrocław

Pomysł ciekawy.

Moje koty jadły BARFa pół na pół z suchą karmą, ostatnio z przyczyn organizacyjnych są na suchej i miałam spory problem ze znalezieniem naprawdę dobrej karmy... Na razie jesteśmy zadowoleni z Power of Nature, bez zbóż i ziemniaków, a ta karma jest jak na razie dostępna tylko w jednym sklepie. Nie jest niestety ekologiczna, ale ma bardzo dobry skład.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto gru 14, 2010 22:00 Re: Sklep z karmami eco i holistic Wrocław

Dziękujemy :)

Tak, wiem jednak nie ma dystrybutora tej karmy w Polsce. Sklep ten sprowadza ją po prostu z hurtowni w Niemczech :)

tamiska

Post » Śro gru 15, 2010 8:31 Re: Sklep z karmami eco i holistic Wrocław

tamiska pisze:Dziękujemy :)

Tak, wiem jednak nie ma dystrybutora tej karmy w Polsce. Sklep ten sprowadza ją po prostu z hurtowni w Niemczech :)

Ten sklep (czyli www.animalcare.pl) jest jej oficjalnym importerem na Polskę ;) I nie bierze z hurtowni tylko bezpośrednio od producenta

Power of Nature jest ekologiczny, wg producenta produkowany jest tylko z organicznych składników oraz z mięsa zwierząt karmionych i hodowanych w sposób naturalny. Niedługo ruszy polska strona PoN, gdzie wszystkie te informacje wreszcie w ludzkim języku będzie można przeczytać :lol: Bo na razie jest tylko wersja niemiecka.

Edit: literówki

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

[następna]