Niewidomy Elwis MA DOM!!! Dziekuję wszystkim :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 09, 2010 12:37 Re: Uśpić go czy odwieść do schronu??KK,grzyb-DT na już !!!!

Barbara Horz pisze:gosiar, możliwe, że to by się dało, ale po pierwsze muszę kartę choroby Elvisa, bo tak naprawdę to wyłapuję tylko z tego wątku różne informacje. Żeby leczenie przejął jakiś wet informacja musi być pełna. Najlepiej wydrukować w lecznicach, co kiedy było robione, co kot już dostał i jakie są zalecenia. Wtedy mogę zobaczyć, który z naszych wetów mógłby się podjąć całościowo kota ogarnąć. Diagnovet niestety nie jest całościowy, a do tego to co już pisałam, trochę się boję umieszczać tam osłabionego kota i nie mam transportu, żeby np. leczenie oka kontynuować gdzie indziej. Czasowo też nie wyrobię.

Pozostaje mi trzymać kciuki, żeby to się jakoś udało ogarnąć. Dziewczyny, co wy na to?

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Pon sie 09, 2010 13:08 Re: Bez oczu-bez szans na życie.Operacja juz!!prosimy o wsparcie

Rakea pisze:dziewczyny poprosiłam banerek na wątku.

Nie miałam czasu wcześniej, banerkowo chyba na urlopie :)

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/elvisw][img]http://tnij.org/elvisb[/img][/url]

Kciuki za Elviska, mam nadzieję, że uda mu się jakoś pomóc :ok: :ok: :ok:

Jeśli trzeba coś zmienić / dodać w banerku to piszcie na pw lub w banerkowie
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pon sie 09, 2010 13:12 Re: Uśpić go czy odwieść do schronu??KK,grzyb-DT na już !!!!

jesli udaloby sie go umiescic w szpitaliku to juz polowa sukcesu
jesli bedzie wyleczony z kk i grzyba łatwiej bedzie mu znalesc DT niz teraz gdzie kazdy boi sie ze pozaraza inne zwierzeta
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon sie 09, 2010 13:53 Re: Uśpić go czy odwieść do schronu??KK,grzyb-DT na już !!!!

Biedny Elvis :(
Ja mogę pomóc jedynie bazarkiem, ale idzie wspaniale! Mam już zadeklarowane 100 zł, i nadzieję, że do wieczora będzie 200!
Postaram się sprzedać jak najwięcej moich książek, ja wiem, że pieniądze najłatwiej zorganizować, ale może takie wsparcie zachęci kogoś do opieki? Może czasowo odpłatnej?
No już sama nie wiem co robić, rozumiem, że sytuacja przerosła TDT, ale dajmy mu szansę...
Przepraszam, że tylko tak pomagam :roll:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pon sie 09, 2010 14:08 Re: Uśpić go czy odwieść do schronu??KK,grzyb-DT na już !!!!

Martyna, dziś nie mam czasu, ale jutro po godz. 17.oo możecie mi kota przywieźć do Bytomia. Mieszkam w centrum, łatwo trafić :wink:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pon sie 09, 2010 14:09 Re: Uśpić go czy odwieść do schronu??KK,grzyb-DT na już !!!!

Jaaga może napisz ile masz psów i kotów...dziewczyny nie mają pojęcia jak liczne masz stada.To nie jest pare psów i kotów...

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pon sie 09, 2010 14:22 Re: Uśpić go czy odwieść do schronu??KK,grzyb-DT na już !!!!

justyna8585 pisze:Jaaga może napisz ile masz psów i kotów...dziewczyny nie mają pojęcia jak liczne masz stada.To nie jest pare psów i kotów...

Każdy ma tyle na ile go stać i ma możliwości dobrze się nimi opiekować. Ta informacja chyba nie pomoże Elvisowi :wink:

Barbara Horz

Post » Pon sie 09, 2010 14:50 Re: Uśpić go czy odwieść do schronu??KK,grzyb-DT na już !!!!

Barbara Horz pisze:[b]Martyna, dziś nie mam czasu, ale jutro po godz. 17.oo możecie mi kota przywieźć do Bytomia. Mieszkam w centrum, łatwo trafić :wink:
[/b]

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon sie 09, 2010 14:50 Re: Uśpić go czy odwieść do schronu??KK,grzyb-DT na już !!!!

Barbara Horz pisze:
justyna8585 pisze:Jaaga może napisz ile masz psów i kotów...dziewczyny nie mają pojęcia jak liczne masz stada.To nie jest pare psów i kotów...

Każdy ma tyle na ile go stać i ma możliwości dobrze się nimi opiekować. Ta informacja chyba nie pomoże Elvisowi :wink:

Nie pomoże,ale nakreśli sytuację ,dlaczego Jaaga sie obawia...przy 30-syu psach i 20 kotach,to nie jest łatwo ,bo w razie rozprzestrzenienia sie choroby kto Jagnie pomoże wyleczyć wszystko.

justyna8585

Post » Pon sie 09, 2010 14:54 Re: Uśpić go czy odwieść do schronu??KK,grzyb-DT na już !!!!

justyna8585 tu wszyscy mają koty, psy i ludzi w domach :wink: Jak już kiedyś napisała Adria, na ilość zwierząt nie będziemy się licytować. Chodzi o to, żeby opiekę zorganizować tak, żeby się zwierzęta nie pozarażały. W przypadku grzybicy wystarczy klatka wystawowa.

Barbara Horz

Post » Pon sie 09, 2010 14:56 Re: Uśpić go czy odwieść do schronu??KK,grzyb-DT na już !!!!

Mnie właśnie chodzi o to,że nie można narażać inne zwierzaki by ratować jednego.

justyna8585

Post » Pon sie 09, 2010 15:00 Re: Uśpić go czy odwieść do schronu??KK,grzyb-DT na już !!!!

Jaaga - no to się doczekałaś !
- było ustalone, że ze względu na liczne stado kot może być niewidomy ale ma być zdrowy - przyjechał z kocim katarem - no to powinna go dziewczyna wsadzić do paczki i wysłać do tej piaskownicy, żeby dzieci ulicy szukające taniej rozrywki pomogły kotu dokończyć i tak beznadziejnego żywota - ciekawe co byście wtedy pisały :conf:

A w klatce to on właśnie teraz siedzi i już piszecie, że jest problem.

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

Post » Pon sie 09, 2010 15:17 Re: Uśpić go czy odwieść do schronu??KK,grzyb-DT na już !!!!

Barbara Horz pisze:Martyna, dziś nie mam czasu, ale jutro po godz. 17.oo możecie mi kota przywieźć do Bytomia. Mieszkam w centrum, łatwo trafić :wink:

Zacytuję sama siebie :wink:
To nie pierwsza nasza oferta pomocy, więc proszę na mnie nie krzyczeć :wink:

Barbara Horz

Post » Pon sie 09, 2010 15:57 Re: Uśpić go czy odwieść do schronu??KK,grzyb-DT na już !!!!

Barbara Horz pisze:Martyna, dziś nie mam czasu, ale jutro po godz. 17.oo możecie mi kota przywieźć do Bytomia. Mieszkam w centrum, łatwo trafić :wink:

Trzymam kciuki za czasowe zgranie się. Mam nadzieję, że Elvis w końcu wyleczy się kk.
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pon sie 09, 2010 16:08 Re: Uśpić go czy odwieść do schronu??KK,grzyb-DT na już !!!!

Baaaaaaaardzo dziękuję za szanse dla Elvisa!!! :1luvu:

a tak informacyjnie przekopiuję z wątku ślepaczków:
BOZENAZWISNIEWA pisze:
halbina pisze:
MartynaP pisze:Elvis poszukuje DT,niemoze byc juz u jaagi
zeby bylo śmieszniej ma kk i grzyba :(

potrzebujemy dla niego domu... :cry: :cry: :cry: viewtopic.php?f=1&t=114301

Na czas leczenia moge go przetrzymac w opuszczonym mieszkaniu na mojej posesjii(nasz a własnosc"To chyba "lepsze rozwiazanie niz eutanazja w schronie"..ja kasowo jestem bankrut...na jedzenie mam..tyle...
Na leczenie saMI ZDECYDUJCIE..JA MÓWIE-NIE MAM PIENIEDZY,....sCANUMUNR, CONVALESCENCE MASM ZAWSZE, BO IAŁACZKOWE MASM..ALE IINYCH JUZ NIEM DAM RADYN FINANSOWO..OD RAZU MÓWIĘ....

PRZEPRASZAMZA BOCHOMAZY..,.MAM 2 NA KLAWIATURZE....
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

[poprzednia][następna]