Koty z Cieszyna-potrzebna os. dochodząca na 6 dni!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 23, 2010 10:25 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

hej Isia :D

smutne to co napiszę, ale troszkę w kotach siedzę i wiem, że w naszej tutaj okolicy nie ma za dużych szans na żaden dt...znane mi, jedyne dt, które czynnie ratują i pomagają, są naprawdę maksymalnie przepelnione, adopcje stoją a kotów w potrzebie nie ubywa.
U mnie także nie wcisnę już zadnego kociaka. Po prostu nie da się, żeby ciągle jedne i te same dt przyjmowały koty z całej okolicy a nowych dt nie ma, nie pojawiają się i nikt nie może* (nie chce *, ma wiele ale*-wybrać można dowolną opcję) zabrać chociaż po kociaku.

Wystarczy łazienka, tudzież miejsce na klatkę. Trudno, lepiej żeby siedziały nawet miesiąc w klatce ( przy okazji się oswoją) niż zostały bezdomne.

Jedyne co to porobic zdjecia kociakom i ogłaszać je na stronkach ogłoszeniowych w necie, chociaż nie będę Ci robiła nadziei że to przyniesie domki, bo są wakacje, jest zastój w adopcjach, jest mnóstwo kociąt, a te w dodatku są prosto z ulicy, do oswojenia i takich kociąt ludzie po prostu nie chcą. Co innego jak takie kociaki są ogłaszana z dt a nie bezpośrednio z ulicy. Także w ciemnych barwach widzę przyszłość tych kociąt i kotki, bo DT bylby cudem nie z tej ziemi.

Kotkę można teoretycznie zabrać na sterylizacje i potem wypuscić, tylko takie rozwiązanie ma wiele minusów m.in takie że małe kociaki zostaną pozbawione opieki przez ten czas a po drugie samo wykastrowanie mamy nie wystarczy skoro na wolnosci zostaje miot w którym pewnie są małe kociczki.....
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pt lip 23, 2010 10:30 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

Wczoraj nie wiedziałam jak ująć w słowa to, co dziś napisała berni. A dokładnie o to samo mi chodziło.
Nie ma dt w Cieszynie, nie ma w okolicy.
Ja już żadnego kociaka więcej nie wcisnę.
Smutne to bardzo, ale co mam zrobić?

I właśnie:

berni pisze: Po prostu nie da się, żeby ciągle jedne i te same dt przyjmowały koty z całej okolicy a nowych dt nie ma, nie pojawiają się i nikt nie może* (nie chce *, ma wiele ale*-wybrać można dowolną opcję) zabrać chociaż po kociaku.

Wystarczy łazienka, tudzież miejsce na klatkę. Trudno, lepiej żeby siedziały nawet miesiąc w klatce ( przy okazji się oswoją) niż zostały bezdomne.

:cry: Tylko skąd wziąć to dt? Skąd?

Może ktoś z okolicy to czyta i mógłby pomóc? Tak tylko pytam...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw sie 05, 2010 13:01 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

Chciałam tu wkleić zdjęcia kociaków, bo wkońcu udało mi się im zrobić parę zdjęć. Ale niestety nie umiem tego zrobić.

Wklejam więc choć linka, gdyby ktoś chciał zobaczyć jakie śliczności się błąkają koło cieszyńskiej castoramy... :(

http://picasaweb.google.cz/W.Ludwika/Ko ... 1469148178
"...- Jeśli chcesz mieć przyjaciela, oswój mnie! (...)
Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś..."

A. de Saint-Exupéry
Obrazek
Helenka

Isia83

Od: Śro wrz 30, 2009 8:25

Post » Czw sie 05, 2010 13:32 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

Cudne :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Sob sie 07, 2010 13:52 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

Widziałam je dziś z auta, są śliczne, oswojone, podchodzą do ludzi...
Gdyby tak było tu kilka osób, z którymi możnaby 'podzielić' się kociakami, kilka osób wzięłoby po jednym, zawsze to łatwiej... Marzenia. :roll:
Ja, mimo że adopcje ruszyły, i oddaję teraz aż 4 koty, to nadal mam 9 tymczasów, oprócz moje sporej gromady. Jestem zmęczona, moje koty też.
Gdyby było jakieś miejsce, gdzie można je przechować, i intensywnie ogłaszać - są takie śliczne...
Nie wiem, po co to piszę.
Żal mi tych tych kociąt strasznie. :cry:
Ostatnio edytowano Pon sie 09, 2010 13:01 przez anita5, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Sob sie 07, 2010 14:07 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

A może jednak ktoś mógłby choć jednego wziąć na dt?
Może ktoś tu zagląda?
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Sob sie 07, 2010 14:41 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

anita5 pisze:A może jednak ktoś mógłby choć jednego wziąć na dt?
Może ktoś tu zagląda?

ja zaglądam, mało piszę bo wiesz... :oops: :roll:
tak mało ofert konkretnej pomocy, tak mało... :crying: :crying: :crying:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon sie 09, 2010 13:57 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

Czy ma ktoś możliwość zabrania choć 1 koteczka? :placz:
Fotki w linku w poście Isi.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Wto sie 10, 2010 7:46 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

podniosę :oops:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro sie 18, 2010 11:23 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

Kotki mają szansę na miejsce w lecznicy, w klatce. Trzeba byłoby je ogłaszać, no i jest jeszcze jeden warunek - musiałby się znaleźć ktoś, kto przez przyszły tydzień pojawiałby się w lecznicy raz dziennie, dał im jeść, posprzątał klatkę i kuwetę, pogłaskał...

To kwadrans, przez 6 dni, a dałoby to tym maluchom szansę na uniknięcie bezdomności, śmierci pod kołami...

Czy jest ktoś, kto mógłby pomóc?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro sie 18, 2010 12:05 Re: Koty z Cieszyna-potrzebna os. dochodząca na 6 dni!!

Ogromna szansa dla tych kotków...

Czy ktoś z Cieszyna miałby chwilkę dziennie?
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Śro sie 18, 2010 12:58 Re: Koty z Cieszyna-potrzebna os. dochodząca na 6 dni!!

:!:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Śro sie 18, 2010 14:02 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

Liwia_ pisze:Kotki mają szansę na miejsce w lecznicy, w klatce. Trzeba byłoby je ogłaszać, no i jest jeszcze jeden warunek - musiałby się znaleźć ktoś, kto przez przyszły tydzień pojawiałby się w lecznicy raz dziennie, dał im jeść, posprzątał klatkę i kuwetę, pogłaskał...

To kwadrans, przez 6 dni, a dałoby to tym maluchom szansę na uniknięcie bezdomności, śmierci pod kołami...

Czy jest ktoś, kto mógłby pomóc?

Podnoszę, bo ważne i pilne.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pt sie 27, 2010 19:58 Re: Koty z Cieszyna-potrzebna os. dochodząca na 6 dni!!

Dwa kociaki są w lecznicy, matka z trzecim nie dała się złapać. Jutro do nich pójdę, to zobaczę, jak się mają. To jeden najbardziej oswojony maluch, grzeczniutki, nie wyciąga pazurków ani nie ucieka:
Obrazek

Drugi już mniej, ale dał się wziąć na ręce:

Obrazek

A to cała rodzina:
Obrazek

Wszystkie są do adopcji.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Sob sie 28, 2010 9:38 Re: Koty z Cieszyna-potrzebna os. dochodząca na 6 dni!!

Kociaki mają się dobrze, głośno krzyczą o jedzenie, jeden pięknie mruczał, są raczej oswojone, wiedzą, do czego służy kuweta.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

[poprzednia][następna]