SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 08, 2010 20:50 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

jestem zdjęcia wstawiam,kiepskie bo kiepskie ale są

W klatce dwa-biały i czarny

ObrazekObrazekObrazek

w transporterku trzy jak widac-bardzo płaczące

ObrazekObrazek

jeden w budce

ObrazekObrazekObrazek

i najbiedniejszy jak dla mnie-oko w złym stanie,całe czerwone pyszczek wokoło opuchnięty-bardzo płakał
stanu oka nie udało sie "złapac"
ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie sie 08, 2010 21:13 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

A tego z tym okiem wzięłyście??
MIKUŚ

Post » Nie sie 08, 2010 21:41 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

MIKUŚ pisze:A tego z tym okiem wzięłyście??

nie :roll:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Pon sie 09, 2010 8:14 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Koty schroniskowe proszą o pomoc o domki - tyle maluszków one nie dadzą rady :( dla maluszków nie trzeba wiele miejsca one tak potrzebują domków :!: :!: :!:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon sie 09, 2010 12:02 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

A ja wróciłam ze schronu. (ja tam się nie nadaję - dzisiaj ryczałam tam chyba z godzinę. I jak to piszę też już mi się ryczeć chce, aż w pracy na mnie dziwnie patrzą- jak na jakiegoś fiksulca)
Maluszków przybyło.
Zdjęcia wkleję później teraz praca :wink:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon sie 09, 2010 12:05 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Dorota Wojciechowska pisze:A ja wróciłam ze schronu. (ja tam się nie nadaję - dzisiaj ryczałam tam chyba z godzinę. I jak to piszę też już mi się ryczeć chce, aż w pracy na mnie dziwnie patrzą- jak na jakiegoś fiksulca)
Maluszków przybyło.
Zdjęcia wkleję później teraz praca :wink:

Kurcze Dorotko to dziś znów przybyło malauszków :( Wczoraj naliczyłyśmy chyba 10 :(

terenia1

Post » Pon sie 09, 2010 15:33 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Coś mi fotosik nie chodzi i nie mogę narazie wgrać nowych zdjęć :evil:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon sie 09, 2010 16:04 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Może zbiorowe allegro dla kociąt schroniskowych?
Kto odbierałby telefon?
Czy ktoś zasponsorowałby pełne wyróżnienie? 20 zł.?
Wystawiłabym na koncie fundacyjnym....
Rudaski powinny mieć wysoką adopcyjną - może tylko im wystawić allegro i na nie łapać potencjalnych chętnych?
Kto móglby odbierać telefony?

Jeśli teraz nie to w każdym razie piszcie gdyby było potrzebne do mnie na PW

dark_swan

Od: Sob mar 29, 2008 7:32

Post » Pon sie 09, 2010 19:32 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

dark_swan pisze:Może zbiorowe allegro dla kociąt schroniskowych?
Kto odbierałby telefon?
Rudaski powinny mieć wysoką adopcyjną - może tylko im wystawić allegro i na nie łapać potencjalnych chętnych?

Kurcze dziękujmy bardzo za pomoc :D musimy zebrać myśli, w tym rzecz że adopcje kociąt z naszego schroniska to nie taka prosta sprawa, bo kocięta przeważnie chore i zarażone różnym dziadostwem :( potem ludzie adoptują kociaka i jak im odejdzie to jest problem :( jak przemyślimy to się zgłosimy :D

terenia1

Post » Pon sie 09, 2010 19:37 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

terenia1 pisze:
Kto odbierałby telefon?

Kurcze dziękujmy bardzo za pomoc :D musimy zebrać myśli, w tym rzecz że adopcje kociąt z naszego schroniska to nie taka prosta sprawa, bo kocięta przeważnie chore i zarażone różnym dziadostwem :( potem ludzie adoptują kociaka i jak im odejdzie to jest problem :( jak przemyślimy to się zgłosimy :D

te koty napewno nie sa do adopcji
musza przejsc obserwacje w DT inaczej jak ktos nieodpowiedzialny weznie takiego kociaka ktory mu sie po kilku dniach rozsypie to go wywali
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Pon sie 09, 2010 19:40 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

mały rudy kociak został adoptowany
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Pon sie 09, 2010 20:15 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Ktoś pragnął statystyki schroniskowej, więc tak po krótce:
STAN KOTÓW W SCHRONISKU NA DZIEŃ 08.08.2010R.
KWARANTANNA
1. rudy kociak młodzik
2. rudy kociak młodzik
3. szylkretka młodziak
4. biało czarny kocur
5. tygryska
6. tygryska
7. maluszek przyjęty w niedzielę
8. maluszek przyjęty w niedzielę
ZAPLECZE
1,2,3 TYGRYSKI MALUSZKI
4,5 biało-bure w plastikowym transporterku
6. tygrysek z chorym oczkiem
7. tygrysek maluszek
8. tygrysek większy
9,10,11 trzy czarno białe maleńtasy
12. dorosła szylkretka
13. Plamka
CZYLI ŁĄCZNIE 21 KOTÓW
w niedzielę opuściły schronisko
4 małe kociaki - tygrysek większy i trzy biało czarne maleńtasy - są u mnie w DT
Plamka jest w Kociej Chatce
czyli zostało 16 KOTÓW
09.08.10r.
przybyło
7 kociaków z tego 3 na kwarantannie są 4 zupełne maleńtasy zostały uśpione :(
1 rudy chłopak wyadoptowany przez schron
1 tygrysek z chorym okiem odszedł :(
1 dorosła tygryska przybyła
stan na 09.08.10r. 18 KOTÓW w tym 11 kociąt
Jutro postaram się podjechać do schroniska i zrobię zdjęcia.
Inna sprawa dziś Dorotka była w schronisku, relację pewnei zda, ale generalnie wniosek jest jeden to co im dają w schronisku do jedzenia to jakaś masakra koty są głodne jak Dorotka dała im lepsze jedzenie to dosłownie rzuciły się na to jedzenie :cry: Zresztą w niedzielę jak byłam zawiozłam kilka saszetek dla maluszków, bo maleńtasy w miskach miały jedzenie takiej wielkości, że nawet by tego nie dały rady pogryźć :(
Teraz pytanie co w takiej sytuacji, czy my mamy przynosić jedzenie i karmić koty, czy prośba do Fundacji SOS o zwrócienie uwagi na ten problem, nie wiemy czym karmią kociaki :(

terenia1

Post » Pon sie 09, 2010 21:13 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Mały kociak w potrzebie

viewtopic.php?f=1&t=115529
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Pon sie 09, 2010 21:55 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

terenia1 pisze:Inna sprawa dziś Dorotka była w schronisku, relację pewnei zda, ale generalnie wniosek jest jeden to co im dają w schronisku do jedzenia to jakaś masakra koty są głodne jak Dorotka dała im lepsze jedzenie to dosłownie rzuciły się na to jedzenie :cry: Zresztą w niedzielę jak byłam zawiozłam kilka saszetek dla maluszków, bo maleńtasy w miskach miały jedzenie takiej wielkości, że nawet by tego nie dały rady pogryźć :(
Teraz pytanie co w takiej sytuacji, czy my mamy przynosić jedzenie i karmić koty, czy prośba do Fundacji SOS o zwrócienie uwagi na ten problem, nie wiemy czym karmią kociaki :(

Terenie dobrze ze poruszyłas ten temat bo miałam dzwonić do Anetki ale mi padl telefon.
Moim zdaniem nie ma co liczyć, ze pracownicy będą karmic, a jedzenia lepszego na pewno tam nie zostawimy bo zaraz go nie będzie. Proponuję żeby z naszego grona zadeklarowały się osoby, które bedą codziennie w schronisku. Podpiszemy umowy, ze zdjęciami nie ma problemu.
dzisiejsza sytuacja opisana przez Dorotę mnie osłabiła.
Dopóki nie bedzie zrobionego remontu wolontariuszy nie ma do czego wpuścić bo dostaną zawału.
Deklaruję, że jeden dzien w tygodniu mogę być po pracy z jedzeniem i nakarmie koty. miedzy 18 a 19. Ustalę szczegóły z Janką i Anetą.
Kto natępny się deklaruje? tylko 1 dzien w tygodniu !!!!!

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon sie 09, 2010 22:00 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Kto odbierałby telefon?

dark_swan - z kasą nie ma problemu mogę zalożyć. Klopot jest w tym co pisze Teresa. Mozemy dać namiary na schronisko i każdy kto chce adoptować zwierzaka bierze go na własną odpowiedzialnośc. Jeśli będziemy w tym pośredniczyć ludzie będą mieć do nas pretensje, że koty im umierają.
My wyadoptowujemy koty, które przeszly u nas kwarantannę, odrobaczone, odpchlone, często szczepione z ksiażeczkami. Za nie odpowiadamy o tyle o ile się da. Nie będę pisać jaka jest śmiertelność kotów bezpośrednio ze schronu bo wszyscy wiedzą.
jak sytuacja znormalnieje bedzie kwarantanna z prawdziwego zdarzenia, szczepienia to mozemy działac tak jak proponujesz.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

[poprzednia][następna]