***BOKIRA [*]*** Gabi - znowu radość :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 06, 2010 14:29 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili już lepiej :) FOTKI

Napisałam nowy wierszyk
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt sie 06, 2010 14:37 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili już lepiej :) FOTKI

joshua_ada pisze:Rany, ale piękne zdjęcia :1luvu: Ale pamietaj Haniu, co Ci zawsze mówię, połowa sukcesu to Twój talent, druga połowa to po prosty uroda Waszych kotów!!!!!! :lol:

Trzymam drużynowo mocne kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: żeby anemia poszła sobie precz, a Lilunia nabrała ciałka.
Oliwka jest Kochana! Niesamowita. Ta opiekuńczość Oliwki wobec innych jest do uwiecznienia w książkach, naprawdę.

Buziaki dla chłopaków: Pancusia i Filusia, i dla Grzesia też. Też chłopak przecież :D

Haniu, jestem gupia, gupia, gupia. Sama sobie zaraz wyznaczę karę. Jakżesz mogłam zapomnieć o Wedelku, no jak???
Bardzo mi wstyd! :oops: :oops: :oops:
W takim razie Wedelek ma teraz od ciotki buziaki podwójne!
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Sob sie 07, 2010 9:54 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili już lepiej :) FOTKI

Ale się cieszę że Liluni jest lepiej :ryk: :ryk: :ok:

Pozdrawiam Was serdecznie. I wymiziaj ode mnie wszystkie kociaki. :1luvu:
Kacper ["] i Albercik ["]
Obrazek Obrazek

borosia

Od: Śro wrz 06, 2006 7:04

Post » Sob sie 07, 2010 14:00 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili już lepiej :) FOTKI

Sobotnie mruczanki Wam posyłam
Inka

MaryLux

Post » Sob sie 07, 2010 23:38 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili już lepiej :) FOTKI

joshua_ada pisze:W takim razie Wedelek ma teraz od ciotki buziaki podwójne!

Obrazek Ojej, bardzo Kochanej Cioteczce dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: Obrazek A ja bardzo dziękuję za kciuki i ciepłe słowa :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Edit: To najnowszy portrecik Wedelka. Dziś sfociłam. Wszystkie fotki zostały dziś zrobione. :lol:
Miniaturki powiększają się po kliknięciu na nie.
Ostatnio edytowano Nie sie 08, 2010 3:17 przez vega013, łącznie edytowano 6 razy

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob sie 07, 2010 23:43 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili już lepiej :) FOTKI

borosia pisze:Ale się cieszę że Liluni jest lepiej :ryk: :ryk: :ok:

Pozdrawiam Was serdecznie. I wymiziaj ode mnie wszystkie kociaki. :1luvu:

Obrazek Tak, już lepiej się czuję. Nawet dziś po schodkach biegałam. Duża co kilka godzin podsuwa mi jedzonko pod nosek i prosi, żebym jadła. No to jem, przecież Jej bardzo na tym zależy. Ale i tak jestem chudziutka...Już się nie wyrywam, kiedy Duzi dają mi lekarstewka do pysia. Pozdrawiamy Cioteczkę bardzo cieplutko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie sie 08, 2010 0:09 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Post » Sob sie 07, 2010 23:48 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili już lepiej :) FOTKI

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A my wszyscy serdecznie pozdrawiamy
i słodkie lizu, lizu Ciociom przesyłamy
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kliknij miniaturkę - w dwóch postach wyżej również :lol:

vega013

Post » Nie sie 08, 2010 0:24 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili już lepiej :) FOTKI

Obrazek

Jeszcze jedna miniaturka Oliwuni z Wedelkiem. :lol:

Lili albo przyzwyczaiła się do wciskania lekarstw strzykawką do pysia, albo zdaje sobie sprawę z tego, że po nich czuje się znacznie lepiej. Apetyt jej dopisuje, ale jedzenie odbywa się zawsze według tego samego scenariusza. Podsuwam Lili miseczkę z jedzonkiem. Gwiazdeczka przygląda się, wącha i zastanawia. Wtedy głaszczę ją i proszę, żeby zjadła. Lili zaczyna - jednym ząbkiem odrobinę, drugim ząbkiem... wolniutko, żebym sobie przypadkiem nie pomyślała, że z nią tak łatwo załatwić sprawę. :ryk: Potem się rozkręca i je jak odkurzacz. Cały czas oczywiście trzeba do niej mówić, głaskać i chwalić. Jeżeli tego zabraknie, to nie ma wsuwania. :ryk: Daję malutkie porcyjki. W ciągu dnia uzbiera się ok. 100 g mięsnego Convalescenca i ok. 50 ml Convalescenca w proszku, który rozrabiam z wodą do konsystencji gęstej papki.

vega013

Post » Nie sie 08, 2010 2:28 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili już lepiej :) FOTKI

Kilka dzisiejszych fotek Pancusia:

Obrazek Prawda, że jestem uroczy?

Obrazek Muszę kontrolować sytuację.

Obrazek Przeskakuję na komodę.

Pancunio jest ogromny - waży 6,5 kg. Wspaniały, przemądry, miziasty kocurrro. Zachwyca gracją i precyzją ruchów oraz delikatnością. Jest bardzo silny i zdaje sobie sprawę ze swojej siły - dlatego jej nie używa. To Pan Siła Spokoju. Zawsze opanowany, zdystansowany do kocich głupawek - typowy obserwator. Otworzy każde drzwi, oczywiście jeżeli nie będą zamknięte na klucz. Poradzi sobie również z szufladami w komodzie. Musieliśmy kupić w IKEI specjalne zamknięcia - takie, jakie kupuje się, żeby ochronić zawartość szafek przed małymi dziećmi. Pancuś już kombinuje...

Kliknij miniaturkę
Ostatnio edytowano Nie sie 08, 2010 2:56 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Post » Nie sie 08, 2010 2:44 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili-padaczka w natarciu :( FOTKI

Kociara82 pisze:Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: uwielbiam takie pozycje, rozbrajaja mnie :1luvu:

Obrazek
8O 8O 8O 8O kocia joga :ok: :ok: :1luvu: :1luvu:

Obrazek biszkoptowo-czekoladowa slodycz z odrobinka bitej smietany.... mniaaaaaaaam :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu: Obrazek
nie poddawaj sie malenka slicznotko! :1luvu: :1luvu: Dasz rady ppokonac chorobe! Buziam cie slodko :*:*:*:*:*

Bardzo, bardzo dziękujemy za dobre słowa :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

vega013

Post » Nie sie 08, 2010 2:54 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili-padaczka w natarciu :( FOTKI

Obrazek Wedelek jest szczęśliwy, kiedy go noszę na rękach. Uwielbia się przytulać. Wystarczy, że przykucnę, żeby coś podnieść z podłogi, a Wedelek już ładuje mi się na kolana. To jedyny kot, który przyjdzie zawsze, kiedy się go zawoła. Już drugiego dnia pobytu u nas wiedział, że on jest Wedelkiem. :lol:

Kliknij miniaturkę

vega013

Post » Nie sie 08, 2010 13:14 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili już lepiej :) FOTKI

Witajcie :) Czy Duzi przestali Wam dokuczać? Bo jak nie, to zorganizujemy desant i Was obronimy!
Psot, Inka i Kuku

MaryLux

Post » Nie sie 08, 2010 14:56 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili już lepiej :) FOTKI

MaryLux pisze:Witajcie :) Czy Duzi przestali Wam dokuczać? Bo jak nie, to zorganizujemy desant i Was obronimy!
Psot, Inka i Kuku

Obrazek

Witajcie Psotusiu, Ineczko i Kuku,

Jesteście kochani, że chcecie nam pomóc. Duzi mówią o wykąpaniu nas, ale na razie tylko mówią. Szampon specjalny dla nas kupili, stoi w łazience. Duża się spieszyła i przez pomyłkę umyła nim swoje włosy. A potem powiedziała, że chciała go wypróbować. Dobrze, że nie podjada z naszej michy...

Teraz ja muszę zastąpić Oliwkę przy komputerze, bo Oliwka pociesza Lili. Malutka dostała gorzkie lekarstwo do pysia i jest rozżalona. Oliwunia ją pociesza i tłumaczy, że Duża chce dobrze dla Niej. Wiecie co? My wszyscy mamy dużo cierpliwości do tego niby dorosłego malucha, który poluje na nasze ogonki i nagle wyskakuje do nas z ukrycia, ale Oliwka to chyba kocią świętą zostanie. Napisałem, że z ukrycia? Ona się chowa, ale tak, że zawsze uszka i oczka wystają.

Tulimy Was mocno i przesyłamy nasze lizu, lizu, lizu, lizu, lizu, lizu, lizu (Duża mówi, że nasze lizu najsłodsze na świecie)

Oliwunia, Lili, Filuś, Pancunio i Wedelek

Kliknij miniaturkę
Ostatnio edytowano Nie sie 08, 2010 15:03 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Post » Nie sie 08, 2010 15:00 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili już lepiej :) FOTKI

Napisałam wierszydełko. Duża mówi, że goopie, ale ja uważam, że całkiem niczego sobie. Sprawdźcie sami
Inka

MaryLux

Post » Nie sie 08, 2010 15:14 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili już lepiej :) FOTKI

MaryLux pisze:Napisałam wierszydełko. Duża mówi, że goopie, ale ja uważam, że całkiem niczego sobie. Sprawdźcie sami
Inka

Obrazek Naprawdę tak powiedziała??!! Przecież to prześliczny wierszyk, tak jak wszystkie Twoje wierszyki Ineczko!! Ojej, muszę poprosić naszą Dużą, żeby porozmawiała z Twoją Dużą i wytłumaczyła Jej, że masz ogromny talent.

Filunio

Kliknij miniaturkę

vega013

[poprzednia][następna]