Oddałam mojego dziecinę

Dziecina na szczęście nie da sobie w kaszę dmuchać i już na wejściu naprychał na kilka z Bardzo Dużych Kotów oraz pomachał im przed nosami swoimi ślicznymi małymi łapeczkami

Chodzi, zwiedza, wzięty na ręce mruczy jak szalony... A M. jest nim zachwycona.
Tylko ja tęsknię... Brakuje mi tej małej krowiastej torpedy pod nogami
Słowo się rzekło, więc ja musiałam wziąć od M. na tymczas małą czarną Pękośkę. Pękulina ma około 4 miesięcy, jest calusieńka czarna (ani jednego białego włoska, słowo!) i ma przecudowne ciemnobursztynowe oczy. Bardzo podobna do mojej zmarłej 4,5 roku temu Gadzinki. Obiecałam znaleźć jej najlepszy na świecie Dom,
ale prawdę mówiąc, raczej CZARNO to widzę
Kilka dni temu M. mówiła, że Pękośki nie chce już oddawać na kolejny tymczas, że jakoś sobie poradzi i sama znajdzie jej Dom. Ucieszyłam się, bo wtedy mogłabym od razu przejąć do siebie mamę Maluta... Gdyby nie deszcz, gdybyśmy pojechali wczoraj - tak właśnie by było. Ale.
Około godziny dziesiątej przed południem obudził mnie telefon. M. znalazła kota. Kociątko. W strasznym stanie
Maleńki jest przepięknym pingwinkiem w krótkich skarpetkach, z kępką białych włosków na czarnym nochalu. Zapchlony na potęgę, pchliska wyssały z niego mnóstwo krwi, stąd straszna anemia. Nie chce jeść i nie ma na nic siły, siedzi bez ruchu w jednym miejscu z opuszczonym w dół łebkiem

Dzisiejsza noc chyba będzie decydująca. Godzinę temu jeszcze żył.
W imieniu M., kocinka i swoim proszę o cały las kciuków...Pękulka nie jest taka odważna jak Malut. Boi się Drani. Wujkowie Żabul i Bezmóżdżek próbowali już co prawda nawiązać z nią przyjacielskie relacje, ale Młoda - przynajmniej na razie - raczej nie ma na to dzikiej ochoty. Pożyjemy zobaczymy.
Padam na paszczę.
Dajcie mi proszę chociaż z jeden bonusowy dzień weekendu

PS. Zapomniałabym o najważniejszym. Majtki cudownie odnalezione

Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]