DO ZAMKNIĘCIA: Co Dranie to Dranie. I jeszcze Totka z astmą.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 06, 2010 10:37 Re: Co Dranie to Dranie. Młody wyjeżdża dziś wieczorem...

No co Ty, nie może :( Z tymczasów zostały już: Duńka, Maciuś, Piotruś i Bidzia... Z dziesiątką nie dałabym rady :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt sie 06, 2010 17:05 Re: Co Dranie to Dranie. Młody wyjeżdża dziś wieczorem...

Marcelibu pisze:
Nic od Ciebie nie biorę! :mrgreen:

Jak to ? , dalej zostawiasz Julka na tymczasie u Wielbłądzia ? :mrgreen:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pt sie 06, 2010 17:11 Re: Co Dranie to Dranie. Młody wyjeżdża dziś wieczorem...

Powoli się szykujemy...
Tylko pralka jeszcze pierze, bo okazało się, że KTOŚ :twisted: obszczał poduszeczkę, którą miałam zamiar dać małemu w wyprawce.
KIEDYŚ GO UBIJĘ.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pt sie 06, 2010 18:05 Re: Co Dranie to Dranie. Młody wyjeżdża dziś wieczorem...

Oszczędź :kotek:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt sie 06, 2010 18:52 Re: Co Dranie to Dranie. Młody wyjeżdża dziś wieczorem...

Oj taka straszna burza :( Chyba się przyroda sprzysięgła, aby Malut nie wyjeżdżał ;)
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt sie 06, 2010 18:54 Re: Co Dranie to Dranie. Młody wyjeżdża dziś wieczorem...

Jedziemy jutro.
Dokładnie w momencie, kiedy miałam zamiar już wkładać buty, lunął potężny deszcz, który nie zelżał aż do teraz. Najpierw czekałam, że przestanie, ale jakieś 10 minut temu obie z M. zwątpiłyśmy. Oby nie lało i jutro :roll:

Padam na ryj po całym tygodniu. Gadziny dostaną jeść i idę spać.

Wielbłądzio

Post » Pt sie 06, 2010 18:59 Re: Co Dranie to Dranie. Młody wyjeżdża dziś wieczorem...

Nie będzie jutro lało :) To jest burza, wypada się i zaświeci słońce :)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt sie 06, 2010 19:11 Re: Co Dranie to Dranie. Młody wyjeżdża dziś wieczorem...

Zatem dostałaś w prezencie od aury jeszcze jeden wieczór i ranek w towarzystwie Maluta 8) :wink:

bubor

Post » Pt sie 06, 2010 19:16 Re: Co Dranie to Dranie. Młody wyjeżdża dziś wieczorem...

Zaściskam go i zacałuję na śmierć :oops: :oops: :oops: ...

Wielbłądzio

Post » Pt sie 06, 2010 19:19 Re: Co Dranie to Dranie. Pada, więc jedziemy jutro.

I kto wtedy jutro pojedzie do nowego domu ? :roll: , wyślesz Julka w zastępstwie ? :mrgreen:

bubor

Post » Pt sie 06, 2010 19:24 Re: Co Dranie to Dranie. Pada, więc jedziemy jutro.

bubor pisze:I kto wtedy jutro pojedzie do nowego domu ? :roll: , wyślesz Julka w zastępstwie ? :mrgreen:

Nie wiem, czy udałoby mi się go wcisnąć jako 10-tygodniowego króweczka z żagielkiem na nosku :roll: :wink:
A że znalazłam na śmietniku i nie mam dla niego domu, też raczej nie mogę skłamać, ponieważ:
1. Licho nijak nie wygląda na zabiedzonego śmietnikowego włóczęgę
2. M. zna go dobrze i doskonale wie o jego koronnym mankamencie :twisted:

Szkoda :twisted:

Wielbłądzio

Post » Pt sie 06, 2010 19:37 Re: Co Dranie to Dranie. Pada, więc jedziemy jutro.

Pewne różnice w wyglądzie zawsze można złożyć na karb puchliny głodowej spowodowanej chronicznym niedożywieniem :mrgreen: ..........

bubor

Post » Pt sie 06, 2010 19:38 Re: Co Dranie to Dranie. Pada, więc jedziemy jutro.

Problem w tym, że Maryla od lat zna go właśnie z tą puchliną :twisted:

Wielbłądzio

Post » Sob sie 07, 2010 22:01 Re: Co Dranie to Dranie. Pada, więc jedziemy jutro.

I jak tam :?:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob sie 07, 2010 23:04 Re: Co Dranie to Dranie. Pada, więc jedziemy jutro.

Oddałam mojego dziecinę :crying:

Dziecina na szczęście nie da sobie w kaszę dmuchać i już na wejściu naprychał na kilka z Bardzo Dużych Kotów oraz pomachał im przed nosami swoimi ślicznymi małymi łapeczkami :mrgreen: Chodzi, zwiedza, wzięty na ręce mruczy jak szalony... A M. jest nim zachwycona. Tylko ja tęsknię... Brakuje mi tej małej krowiastej torpedy pod nogami :wink:

Słowo się rzekło, więc ja musiałam wziąć od M. na tymczas małą czarną Pękośkę. Pękulina ma około 4 miesięcy, jest calusieńka czarna (ani jednego białego włoska, słowo!) i ma przecudowne ciemnobursztynowe oczy. Bardzo podobna do mojej zmarłej 4,5 roku temu Gadzinki. Obiecałam znaleźć jej najlepszy na świecie Dom, ale prawdę mówiąc, raczej CZARNO to widzę :roll:
Kilka dni temu M. mówiła, że Pękośki nie chce już oddawać na kolejny tymczas, że jakoś sobie poradzi i sama znajdzie jej Dom. Ucieszyłam się, bo wtedy mogłabym od razu przejąć do siebie mamę Maluta... Gdyby nie deszcz, gdybyśmy pojechali wczoraj - tak właśnie by było. Ale.
Około godziny dziesiątej przed południem obudził mnie telefon. M. znalazła kota. Kociątko. W strasznym stanie :(
Maleńki jest przepięknym pingwinkiem w krótkich skarpetkach, z kępką białych włosków na czarnym nochalu. Zapchlony na potęgę, pchliska wyssały z niego mnóstwo krwi, stąd straszna anemia. Nie chce jeść i nie ma na nic siły, siedzi bez ruchu w jednym miejscu z opuszczonym w dół łebkiem :( Dzisiejsza noc chyba będzie decydująca. Godzinę temu jeszcze żył. W imieniu M., kocinka i swoim proszę o cały las kciuków...

Pękulka nie jest taka odważna jak Malut. Boi się Drani. Wujkowie Żabul i Bezmóżdżek próbowali już co prawda nawiązać z nią przyjacielskie relacje, ale Młoda - przynajmniej na razie - raczej nie ma na to dzikiej ochoty. Pożyjemy zobaczymy.

Padam na paszczę.
Dajcie mi proszę chociaż z jeden bonusowy dzień weekendu :roll:

PS. Zapomniałabym o najważniejszym. Majtki cudownie odnalezione :mrgreen: :piwa:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]