PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 28, 2010 21:51 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

XAgaX pisze:
w kwestii uśpienia chodzi mi o to, że to wcale nie jest morderstwo albo inna straszna rzecz, tylko mniejsze zło

Niestety, nie mogę się z Tobą zgodzić - to jest straszna i smutna rzecz. :( I straszne jest, że jesteśmy do takich decyzji zmuszeni, nawet, jeśli to w danej sytuacji "mniejsze zło".
Mam nadzieję, że Ci ludzie skorzystają z propozycji i zdecydują się na kastrację :)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw lip 29, 2010 0:23 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

Chiara pisze:
luelka pisze:Jestem tak zabiegana, że nie miałam czasu tutaj zajrzeć - w imieniu Fundacji zaproponowałam Państwu pomoc w sterylizacji kotek.

Super, Luelko :1luvu: Mam nadzieję, że skorzystają :kotek:

dziękuję za pomoc :) i też mam nadzieję, że skorzystają :)

a co do uśpienia mogłam się nieprecyzyjnie wyrazić- ja akurat jestem zwolenniczką takiego rozwiązania, ale rozumiem jego przeciwników. Chodzi mi o to, że "morderstwo" skojarzyło mi się z okrucieństwem w stylu bicia, strzelania itp. i porównywanie przez niektórych aktywistów eutanazji do takich praktyk uważam za nie na miejscu i potencjalnie szkodliwe. Mimo wszystko czym innym jest zastrzyk, czym innym wiadro z wodą albo łopata- i nie dziwię się tym ludziom, że przy takim postawieniu sprawy włączył im się odruch obronny- szufladka z napisem OSZOŁOMY.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lip 30, 2010 11:14 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

Formanka dała się dzisiaj złapać (do klatki łapki - w domu! :strach: ) i pojechała na sterylizację :D

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Pt lip 30, 2010 11:36 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

starchurka pisze:Formanka dała się dzisiaj złapać (do klatki łapki - w domu! :strach: ) i pojechała na sterylizację :D

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pt lip 30, 2010 14:00 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

Odpowiedzi od Państwa z ogłoszenia nie ma :( . A Ania właśnie przed chwilką pojechała po Formankę - prosimy o kciuki za powrót Frani do formy bez komplikacji, bo podawanie jej leków jest naprawdę trudnym zajęciem :roll: .

Czyli trzecia potyczka z Bezdomnością za nami... Poobijani jesteśmy po tym wszystkim, ale na pewno się nie poddamy! Zwłaszcza, gdy widzimy, że są obok nas osoby, które chcą nam pomóc się dozbroić! Dziękujemy! :1luvu:
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt lip 30, 2010 15:23 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

Frania jest po zabiegu, dość wolno dochodzi do siebie, ale już mi zwiewała z kolan bo ją dogrzewałam (tak naprawdę to chciałam ją chociaż raz pogłaskać - jest mięciusia :1luvu: ). Zrobiła mi wielką szramę w poprzek dekoltu :lol:
Niestety wymiotuje, no ale co zrobić - narkoza to narkoza.

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Pt lip 30, 2010 19:54 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

starchurka pisze:Frania jest po zabiegu, dość wolno dochodzi do siebie, ale już mi zwiewała z kolan bo ją dogrzewałam (tak naprawdę to chciałam ją chociaż raz pogłaskać - jest mięciusia :1luvu: ). Zrobiła mi wielką szramę w poprzek dekoltu :lol:
Niestety wymiotuje, no ale co zrobić - narkoza to narkoza.

:ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt lip 30, 2010 19:56 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

luelka pisze:Odpowiedzi od Państwa z ogłoszenia nie ma :( .

O, szkoda :cry: Może doczytają jeszcze, a może przestali zaglądać do skrzynki...

Chiara

Post » Pt lip 30, 2010 23:51 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

Chiara pisze:
luelka pisze:Odpowiedzi od Państwa z ogłoszenia nie ma :( .

O, szkoda :cry: Może doczytają jeszcze, a może przestali zaglądać do skrzynki...

jakby podali namiary, tobym przekleiła- ale kontakt był tylko przez formularz. Wywnioskowałam, że nadal szukają chętnych na kociaka, więc raczej czytają odpowiedzi- zastanawiam się tylko, czy się nie uniosą honorem, nie postanowią zagryźć zębów i sami zapłacić za kastrację- w czym nie byłoby nic złego, o ile zdążą...

gratulacje dla Was i dla Frani :1luvu: :1luvu:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto sie 03, 2010 10:30 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

Jak się ma Frania? :)

Czy ci Państwo się w końcu odezwali?
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Wto sie 03, 2010 10:52 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

Frania z tego co wiem ma się dobrze - już następnego dnia nie było widać, żeby cokolwiek jej doskwierało po zabiegu. Państwo niestety się nie odezwali - a szkoda...
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Wto sie 03, 2010 22:00 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

luelka pisze: Państwo niestety się nie odezwali - a szkoda...

Trudno, na pewno wiele innych osób skorzysta z takiego wsparcia z radością.

Chiara

Post » Wto sie 03, 2010 22:23 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (3)

Bardzo dziękujemy za wsparcie akcji :1luvu: Pierwsza strona uzupełniona :)

Jutro partyzancki oddział Bielsko zdobędzie dokładną wiedzę na temat tego, ile oręża potrzebujemy zaangażować, by zacząć potyczkę kryptonim CIEMNA NOC :wink:
Mam zamiar zasadzić się z klatką łapką weekendową nocą i czekać na przechodzące koty ;) Oczywiście teren mam na tyle rozpoznany, że mam nadzieję, że nie złapię któregoś "kota wychodzącego".
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw sie 05, 2010 8:44 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (3)

ryśka pisze:Jutro partyzancki oddział Bielsko zdobędzie dokładną wiedzę na temat tego, ile oręża potrzebujemy zaangażować, by zacząć potyczkę kryptonim CIEMNA NOC :wink:
Mam zamiar zasadzić się z klatką łapką weekendową nocą i czekać na przechodzące koty ;) Oczywiście teren mam na tyle rozpoznany, że mam nadzieję, że nie złapię któregoś "kota wychodzącego".

Mam nadzieje, ze uda sie zlapac jakas koteczke :ok:

Chiara

Post » Pt sie 06, 2010 14:18 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (3)

jeden bazarek działaj viewtopic.php?f=20&t=115355&p=6277543#p6277543 , a drugi w poniedziałek dam :)

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

[poprzednia][następna]