Tillibulkowy harem 3 - proszę o zamknięcie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 05, 2010 20:06 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w DS

Cześć Magda i futrzaki :1luvu: mam straszną ochotę Was znowu odwiedzić, ale nie wybieram się w najbliższym czasie do stolicy, buuu :roll:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw sie 05, 2010 20:10 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w DS

Kamilka, milo nam, zapraszamy :mrgreen: :mrgreen: Tylko mam nadzieje, ze tym razem bardziej na spokojnie, bo ostatnio to bylo istne wariactwo :lol:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw sie 05, 2010 20:13 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w DS

Będę musiała przy okazji, poszukać transportu po Warszawce. Mieszkasz na fajnym osiedlu :love: ale... to zadupie niestety :oops:

Buziaki dla wesołej bandy :piwa:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw sie 05, 2010 20:31 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w DS

ja wiem, ze to zadupie, w koncu przy wejsciu na osiedle mamy kurnik, a latem po drodze do nas na trawce pasą sie krowy i koniki :roll: :roll: dzis jak jechalam, to samochod przede mna zaczal zwalniac na prostej drodze, patrze co jest grane, a tu kura wyliezła :ryk:

tillibulek

Post » Czw sie 05, 2010 20:35 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w DS

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tillibulek

Post » Czw sie 05, 2010 23:26 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w DS

Piękna Freyka :1luvu:
Uwielbiam tygryski

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

Post » Pt sie 06, 2010 6:59 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w DS

miniboni17 pisze:Piękna Freyka :1luvu:
Uwielbiam tygryski

czesc Gosiu :1luvu: :1luvu:

w kazdym domu powinien byc tygrys - one maja w sobie to cos :D :ok:

tillibulek

Post » Pt sie 06, 2010 7:06 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w DS

tillibulek pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Hej kochani!!!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt sie 06, 2010 7:16 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w DS

czesc, Ciociu Bozenko :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Post » Pt sie 06, 2010 7:30 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia - Dziecko boi sie kota!!!

Dziewczyny prosze Was o pomoc, rady... Dowiedzialam sie, ze u tygrysi w DS jest problem.

Młodsza córka Doroty boi sie koteńki. Mala absolutnie nie jest agresywna, to najlagodniejszy i najmilszy kot na swiecie, ale dziecko jak to dziecko, ma rozne swoje dziwne pomysly i boi sie kiedy kicia biega po domu, boi sie jak kicia poluje, mala jest bardzo zabawowa i wszedzie jej pelno, a corka Doroty na poczatku sie jej bala, potem przez pare dni bylo lepiej, nawet ukladala ja do snu, ale wczoraj juz nie chodzila po domu sama, płacze, jest przerazona.

Co zrobic?? :(
Dorotka boi sie, ze jej corka ze strachu zacznie sie moczyc... :(

tillibulek

Post » Pt sie 06, 2010 7:41 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia - Dziecko boi sie kota!!!

O qrka..ale z jakiego powodu? Cholewcia, a jednak coś wypadło, no.. :( Nigdy wcześniej nie bala się kotow? Tylko tygrysi się boi?
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt sie 06, 2010 7:45 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia - Dziecko boi sie kota!!!

ona wczesniej nie miala do czynienia ze zwierzetami, wiec kot i jego zachowanie to dla niej nowosc - mama tlumaczyla na spokojnie, upominała ją tez, ale nic nie skutkuje, zadne rozmowy - mala placze, boi sie chodzic po domu, bo boi sie kota :?

tillibulek

Post » Pt sie 06, 2010 8:55 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w DS

tillibulek pisze:Obrazek

dziendoberek
I to jest kotek, który się odwija i użera? 8O eeeee, nie wierzę :mrgreen:

apropos dziewczynki i Lili - niektóre tak mają. Pierwszy kartoniak który znalazł dom poszedł do miłych, spokojnych ludzi, wydawało się, że dom idealny. W smsach wszystko OK, jest super. A po 10 dniach telefon: ja chcę zwrócić kotka bo dziecko się boi. Czy coś się stało? Nie. Dziecko nie chciało kotka dotykać, nie chciało żeby kotek wchodził do pokoju, nie chciało, żeby kotek na nie patrzył. A jak patrzył? Zanosiło się łzami. Miało 5 lat. Potem wyszło, że dziecko ma problemy różne i kotek miał byc formą terapii :? Szkoda, że bez konsultacji z teapeutą. :evil: I bez powiedzenia jednego słowa w temacie roli kotka :evil: Kotek wrócił do mnie po 2 tygodniach. I był zupełnie odmieniony tzn. widać, że nikt się nim nie zajmował :roll:

Uważam, że rodzice powinni porozmawiać z psychologiem dziecięcym.
I z dzieckiem tłumacząc, że kotek traktuje dziewczynki jak swoje rodzeństwo. Czyli jak inne kotki.
I bez przesady, przeciętny emocjonalnie pięciolatek jest w stanie zrozumieć, że kotek biega, skacze, podskakuje, a w zabawie może capnąć. I że wtedy należy zapiszczeć jak kotek ,a nie drzeć się. I bawić się patykiem z piórkami. I powiedzieć, że kotek też się boi jak ona chodzi i płacze.

Jak miałam właśnie z 5 lat wdrapał się na mnie kociak. Obcy zupełnie, ale oswojony. Wystraszyłam się okrutnie (wiecie w jakim tempie po ciuchach włażą takie maluchy). Ale poza tym polubiłam koty.
gaga&gagatki czyliObrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

GRazyna

Od: Śro lut 06, 2002 14:54

Post » Pt sie 06, 2010 9:05 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia - Dziecko boi sie kota!!!

Grazynko, dziekuje za opinie - na zdjeciu, ktore wkleilas sie jest moja Freya, a problem jest z tygrysia, ktora wyadoptowalysmy z siostra tydzien temu...

Obrazek

Zalozylam osobny watek nt. strachu dziecka przed kotem - jedna dziewczyna poradzila, zeby dac 5-latce spryskiwacz i zeby dziecko karcilo w ten sposob kota, kiedy cos jej zrobi, ale boje sie wkleic tego posta mamie dzieci, bo nie mam gwarancji, ze teraz kicia nie bedzie pryskana przez dziecko non-stop, nawet tylko po to, zeby uciekla jak dziewczynka bedzie obok niej przechodzic. :roll: :roll: :roll: :roll:

tillibulek

Post » Pt sie 06, 2010 9:21 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia - Dziecko boi sie kota!!!

no tak, faktycznie, Grazynko, wybacz, bo jestem teraz zaaferowana sprawą z Lili, rzeczywiscie pisalam o Freyce, ze potrafi sie odwinac i dziabnac - sorry :oops: :oops:

Freyi nigdy nie oddalabym do domu z dziecmi - ona jest wrazliwym kotem, delikatnym, strachliwym, choc ciekawskim, ale jak jej sie cos nie podoba, to zaraz daje to po sobie znac - gryźnie, albo tak sie odwinie jakby chciala ugryzc, drapnie, wrzasnie jakby dziala jej sie wielka krzywda (najczesciej na rekach tak reaguje, bardzo nie lubi byc brana na rece)

tillibulek

[poprzednia][następna]