Bydgoszcz,chciałabym pożyczyć klatkę-jest już po sterylce.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob lip 31, 2010 13:16 Bydgoszcz,chciałabym pożyczyć klatkę-jest już po sterylce.

Chce wysterylizowac dziką kotkę. Termin u weta mam na środę.Mam ja gdzie trzymac po zabiegu ale nie mam klatki. Czy ktoś z Bydgoszczy mógłby mi taką klatkę wypożyczyć na kilka dni? W Animalsach bylam, nie mają. Sprawa jest dość pilna bo wydaje mi się, że kotka może być w ciąży.
Ostatnio edytowano Czw sie 05, 2010 22:30 przez Saraa, łącznie edytowano 2 razy

Saraa

Od: Śro kwi 13, 2005 15:46

Post » Sob lip 31, 2010 13:17 Re: Bydgoszcz,chciałabym pożyczyć klatkę dla kotki po sterylce

Napisz do matahari. Może ma wolną klatkę.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Sob lip 31, 2010 13:23 Re: Bydgoszcz,chciałabym pożyczyć klatkę dla kotki po sterylce

Dzięki juz piszę

Saraa

Post » Nie sie 01, 2010 21:18 Re: Bydgoszcz,chciałabym pożyczyć klatkę dla kotki po sterylce

Bardzo proszę o pomoc, jeśli ktoś z Bydgoszczy może mi pożyczyć klatkę.Pisałam PW do Matahari ale nie mam odzewu.

Saraa

Post » Czw sie 05, 2010 18:31 Re: Bydgoszcz,chciałabym pożyczyć klatkę.Prośba o tel. do TOZ

Dziękuję Matahari. Pożyczyła mi klatkę.Jednak "reszta" nie poszła łatwo.Dużo stersu.Koteczka nie podobała mi się od poniedziałku. Przyszła na karmienie ale nie jadła tylko siedziała skulona, pod ogonem była cała mokra. Wieczorem również mokra, jednak zjadła i położyła się jak zwykle obserwując resztę kociego towarzystwa.We wtorek tak samo.W środę rano przyszłam na łapankę (termin sterylki)pełna strachu czy da się złapać.Zeskoczyła z dachu i zaczęła jakby przeć,cały strach zniknął ,działo się coś złego-musiałam ją złapać. Udało się. Wet badaniem ręcznym nic nie wymacał.Podpowiedziałam, żeby sprawdził czy ma mleko-miała.Ja w panice, jednak urodziła szybko trzeba wypuścić.No ale to wszystko nie pasuje- rodzi 3 dni? Zostawia kociaki ? Zrobił USG i nic nie widzi. Zrobił rengen - jest zaklinowany 1 kociak. Nigdy by się nie urodził. Szybka cesarka i kastracja,kociak był już w rozkładzie.W tym czasie wróciłam szukać ewentualnych maluchów.Dzwiganie drabiny, wlażenie na dach, przeszukiwanie każdego zakamarka .wet poinfo., żebym nie warjowała z tym szukaniem, bo macica była mała, prawdopodobnie był tylko ten 1 , no i że to mleko też takie jakby stare, zainfekowane, nie wydaje mu się żeby kotka karmiła. Szukałam, nasłuchiwalam kociaków do póżnej nocy nie znalazłam.Potem schody z klatką tzn umówionym przetrzymaniu.Było ciężko, gdzie indziej ale udało się.Od rana straszne problemy z jedną lokatorką, przyszedł ADM- na szczęście nastawiony pozytywnie.
I teraz prośba.Googlowałam szukając TOZu w Bydgoszczy. Wyszukuje mi tylko ZG w Warszawie i schronisko w Bydgoszczy.Forumowiczki z Bydgoszczy podajcie proszę kontakt do Tow. Opieki nad zwierzętami w Bydgoszczy

Saraa

Post » Czw sie 05, 2010 18:39 Re: Bydgoszcz,chciałabym pożyczyć klatkę. Prośba o tel. do TOZ

W Bydgoszczy działają jedynie:

Bydgoski Klub Przyjaciół Zwierząt "Animals", ul.Grabowa 5, tel. 668 418 731.

Towarzystwo Pomocy Zwierzętom Animals, ul. Sielanka 8a, tel. 721 82 82 82.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Czw sie 05, 2010 19:17 Re: Bydgoszcz,chciałabym pożyczyć klatkę. Prośba o tel. do TOZ

Mirka_t jak zwykle niezawodna. No to dlatego też mi tylko Animals i schronisko się wyszukiwało.
Martwię się o tę kotkę.Byłam u niej trzeci raz-nic nie je.Rano zostawiłam jej wołowinkę nie ruszyła,po południu filet z kurczka też nie tknęła, suche też leży. Jak do niej wchodzę to wychodzi z transporterka i próbuje się wydostać. Kupę zrobiła.

Saraa

Post » Czw sie 05, 2010 19:30 Re: Bydgoszcz,chciałabym pożyczyć klatkę. Prośba o tel. do TOZ

Dostała kroplówkę i leki?
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Czw sie 05, 2010 22:27 Re: Bydgoszcz,chciałabym pożyczyć klatkę. Prośba o tel. do TOZ

Tak, ma wygoloną łapkę.Dostała antybiotyk- jakiś działający 3 dni. Jutro lub w sobotę mam przyjechać na kontrolę i następną dawkę antybiotyku. Pojadę jednak jutro wieczorem.Byłam u niej o 22,znowu wyszła z transporterka podeszła i łapki przeciskała przez kratki. Tak mi jej szkoda, mam nadzieję, źe jutro po tym zastrzyku będę mogła ją wypuścić.

Saraa