CoToMa pisze:No cóż, ja widocznie też jestem wygodnicka, bo połowa moich kotów jest wychodząca...
Albo masz mocne nerwy

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
CoToMa pisze:No cóż, ja widocznie też jestem wygodnicka, bo połowa moich kotów jest wychodząca...
Kasia D. pisze:Krooliczka pisze: ja zawsze uważałam, że kot wywodzi się od dzikich kotów -
A człowiek od małpy. I co z tego?
jarekm pisze:Jeśli kot trafil do Ciebie w wieku 5 lat życia na swobodzie, to zamknięcie go na siłę w mieszkaniu nie wiem czy by było dla niego wskazane.
Shoo pisze:vego013, ja konkretnego wątku na temat balkonu i pocieszenia nie widziałam, natomiast wiem, że w różnych sprawach tutaj, które w przypadku nowicjuszy są nie do przyjęcia, u stałych użytkowników w analogicznej sytuacji przechodzą bez echa. Też nie wszystkie oczywiście. Pamiętam wątki tego typu o ciężarnej kotce... może później znajdę.
jarekm pisze:To czy kot wychodzi czy nie wychodzi to są decyzje indywidualne i za te decyzje każdy odpowiada indywidualnie.
Shoo pisze:No, ja banany lubię
vega013 pisze:Znajomi, którzy mają kota wychodzącego teren bezpiecznej posesji, wyjechali na wakacje zostawiając go u nas. Wszystkie nasze koty są niewychodzące, więc martwili się, że futrzak będzie marudził pod drzwiami. Przez 2 tygodnie nikt nie proponował kotu wychodzenia, a kot nie wykazywał żadnego zainteresowania drzwiami. Co dziwniejsze - to gość po tygodniu szaleństw i gonitw po regałach, złamał sobie łapę. Jako kot wychodzący powinien być sprawniejszy, prawda?.
marija pisze:Może i jestem beznadziejna. Ale MOJE KOTY ŻYJĄ, a Twój nie.
Sorini pisze:Pewnie narażę się totalnie i jutrzejsza wizyta domek mój sprawdzająca przed adopcją wypadnie negatywnie, ale co tam.
Nie mogę się powstrzymać po prostu.vega013 pisze:Znajomi, którzy mają kota wychodzącego teren bezpiecznej posesji, wyjechali na wakacje zostawiając go u nas. Wszystkie nasze koty są niewychodzące, więc martwili się, że futrzak będzie marudził pod drzwiami. Przez 2 tygodnie nikt nie proponował kotu wychodzenia, a kot nie wykazywał żadnego zainteresowania drzwiami. Co dziwniejsze - to gość po tygodniu szaleństw i gonitw po regałach, złamał sobie łapę. Jako kot wychodzący powinien być sprawniejszy, prawda?.
Nie wychodził, a krzywda mu się stała.marija pisze:Może i jestem beznadziejna. Ale MOJE KOTY ŻYJĄ, a Twój nie.
To czyje kocionkowe aniołki masz w podpisie?
Sorini pisze:Pewnie narażę się totalnie i jutrzejsza wizyta domek mój sprawdzająca przed adopcją wypadnie negatywnie, ale co tam.
Nie mogę się powstrzymać po prostu.vega013 pisze:Znajomi, którzy mają kota wychodzącego teren bezpiecznej posesji, wyjechali na wakacje zostawiając go u nas. Wszystkie nasze koty są niewychodzące, więc martwili się, że futrzak będzie marudził pod drzwiami. Przez 2 tygodnie nikt nie proponował kotu wychodzenia, a kot nie wykazywał żadnego zainteresowania drzwiami. Co dziwniejsze - to gość po tygodniu szaleństw i gonitw po regałach, złamał sobie łapę. Jako kot wychodzący powinien być sprawniejszy, prawda?.
Nie wychodził, a krzywda mu się stała.marija pisze:Może i jestem beznadziejna. Ale MOJE KOTY ŻYJĄ, a Twój nie.
To czyje kocionkowe aniołki masz w podpisie?
Krooliczka pisze:Ooo to prawda, kot się przepięknie wtapia w ogródek
vega013 pisze:Nie wiesz o istnieniu, chociażby, FIPa lub nowotworów?
jarekm pisze:vega013, podkreślasz że ten kot był mniej sprawny. A może ten kot nie spodziewał się że wpadnie w poślizg, ze pazurkami się nie utrzyma na śliskiej powierzchni. Meble w mieszkaniu to jednak inna struktura materiału niż gałęzie na drzewie.
Dla przykładu podam taką sytuację, podłoga w pokoju przykryta na calej powierzchni dywanem, po remoncie na podłodze panele, dywanik też ale taki miniaturowy, do pokoju wpada na pełnym biegu kot, hamowanie i próba skrętu , następuje poślizg, zadek nadlatuje i jaki efekt......wyskoczył dysk. I jaki z tego wniosek, kot zrobił sie mniej sprawny? I znowu pewnie wina po stronie czlowieka, trzeba bylo koteczkowi kupić jakieś butki sportowe, trampki. A najlepiej to nie robić remontu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kasiek1510 i 171 gości