Cicia, Piorunek, Iskierka i Guliwer. Nowe fotki :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 04, 2010 12:53 Re: Cicia, Piorunek, Iskierka i reszta

Piesek ma na imię Bu :mrgreen: wariantów tego imienia chyba nie zliczę :twisted:

Proszę bardzo, oczasty chuligan wedle życzenia :D

Obrazek

Obrazek

Doradzicie mi coś?

Chciałabym jakoś pomóc kociakom na forum, ale sama nie mam grosza :oops:
Pomyślałam że można wystawić bazarek z grafiką? Umiem coś takiego robić więc może to dobry pomysł? Banerki, ogłoszenia, kartki z życzeniami, plakaty, zapowiedzi hodowlane, grafika do stronek a nawet całą stronkę umiem zrobić, prostą wprawdzie ale zawsze 8)
Myślicie ze miałoby to sens?

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Śro sie 04, 2010 12:57 Re: Cicia, Piorunek, Iskierka i reszta

sisay pisze:Piesek ma na imię Bu :mrgreen: wariantów tego imienia chyba nie zliczę :twisted:

Proszę bardzo, oczasty chuligan wedle życzenia :D

Obrazek

Obrazek

Doradzicie mi coś?

Chciałabym jakoś pomóc kociakom na forum, ale sama nie mam grosza :oops:
Pomyślałam że można wystawić bazarek z grafiką? Umiem coś takiego robić więc może to dobry pomysł? Banerki, ogłoszenia, kartki z życzeniami, plakaty, zapowiedzi hodowlane, grafika do stronek a nawet całą stronkę umiem zrobić, prostą wprawdzie ale zawsze 8)
Myślicie ze miałoby to sens?

Na pewno!
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro sie 04, 2010 13:55 Re: Cicia, Piorunek, Iskierka i reszta

Pewnie ,ze tak jest nawet watek banerkowcow ,co robia banerki kotom w potrzebie ,a amyszka robi takie banerki jak moj w podpisie na wybrane kocie potrzeby ,tzn ona robi banerek i wskazuje cel ....a ja wplacilam kase :P

Opowiedz w wolnej chwili ,jaka jest iskierka ,ja devonki znam tylko z wystaw dwoch na ktorych bylam....wiec nie wiem nic :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro sie 04, 2010 15:10 Re: Cicia, Piorunek, Iskierka i reszta

anulka111 pisze:Pewnie ,ze tak jest nawet watek banerkowcow ,co robia banerki kotom w potrzebie ,a amyszka robi takie banerki jak moj w podpisie na wybrane kocie potrzeby ,tzn ona robi banerek i wskazuje cel ....a ja wplacilam kase :P

No własnie o czymś takim myślałam. Zaraz poszukam tego watku.

A Iskierka... trudno mi się odnieść do całej rasy, bo to mój pierwszy bliski kontakt :wink: ale z tego co widzę, wszystkie opisy rasy są bardzo hm... delikatnie ujęte :twisted:
To znaczy wszystko co piszą o devonach u nas się sprawdza, tylko że trzeba to jeszcze pomnożyć razy 150 :mrgreen:

W dotyku cudna :) pluszowa i cieplutka. Porusza się jak łasiczka, wiewiórka i wąż w jednym.

Generalnie gdyby mogła mówić, to byłoby mniej więcej tak:
"A co robisz? Mogę zobaczyć? Nie widzę! Nie widzęęęęęęę!!!!! Koocham cie! A gdzie idziesZ?? Tam? Siadasz na tym krześle? AŁAAA!!! przeciez ja tu byłam pierwsza. A co robisz? O, pies! Po coś tu przylazł psie śmierdzący (BACH łapa) A co tam jest, o znowu idziesz? Ratunku zamknięto mnie w łazienceeeee!!! Ratunku pomoooocyyyyy!! No nareszcie, to co teraz robimy??? Tak, jasne że chcę na rączki. O, tu mnie teraz postaw, ty chcę, tu! tu! Fajnie ale nudno już jest. Idziesz do kuchni?? Kto pierwszy, pewnie że ja. Złaź z drogi Piorunie zawalidrogo. A co tam jest? o, woda! A czemu te drzwi są zamknięte? Otworzyć drzwi natychmiaaaast!! No co, przecież nigdzie nie idę. Dobra jednak idę! A po co tu stoisz? jak już stoisz to weź na rączki. Kocham cię, kocham!! Dobra idę na balkon. O, papierek. Papiereeeek! No zobacz mam papierek!!!"
... mogłabym tak w nieskończoność :roll:

sisay

Post » Śro sie 04, 2010 15:13 Re: Cicia, Piorunek, Iskierka i reszta

sisay pisze:
anulka111 pisze:Pewnie ,ze tak jest nawet watek banerkowcow ,co robia banerki kotom w potrzebie ,a amyszka robi takie banerki jak moj w podpisie na wybrane kocie potrzeby ,tzn ona robi banerek i wskazuje cel ....a ja wplacilam kase :P

A Iskierka... trudno mi się odnieść do całej rasy, bo to mój pierwszy bliski kontakt :wink: ale z tego co widzę, wszystkie opisy rasy są bardzo hm... delikatnie ujęte :twisted:
To znaczy wszystko co piszą o devonach u nas się sprawdza, tylko że trzeba to jeszcze pomnożyć razy 150 :mrgreen:

W dotyku cudna :) pluszowa i cieplutka. Porusza się jak łasiczka, wiewiórka i wąż w jednym.

"A co robisz? Mogę zobaczyć? Nie widzę! Nie widzęęęęęęę!!!!! Koocham cie! A gdzie idziesZ?? Tam? Siadasz na tym krześle? AŁAAA!!! przeciez ja tu byłam pierwsza. A co robisz? O, pies! Po coś tu przylazł psie śmierdzący (BACH łapa) A co tam jest, o znowu idziesz? Ratunku zamknięto mnie w łazienceeeee!!! Ratunku pomoooocyyyyy!! No nareszcie, to co teraz robimy??? Tak, jasne że chcę na rączki. O, tu mnie teraz postaw, ty chcę, tu! tu! Fajnie ale nudno już jest. Idziesz do kuchni?? Kto pierwszy, pewnie że ja. Złaź z drogi Piorunie zawalidrogo. A co tam jest? o, woda! A czemu te drzwi są zamknięte? Otworzyć drzwi natychmiaaaast!! No co, przecież nigdzie nie idę. Dobra jednak idę! A po co tu stoisz? jak już stoisz to weź na rączki. Kocham cię, kocham!! Dobra idę na balkon. O, papierek. Papiereeeek! No zobacz mam papierek!!!"

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro sie 04, 2010 15:15 Re: Cicia, Piorunek, Iskierka i reszta

:ryk: :ryk: :ryk: Slyszałam ,ze devonki sa gadatliwe i wszedzie ich pelno :P i tak to chyba wynika z twego opisu :) A jak marzniecie devonie -spi przy Tobie?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Śro sie 04, 2010 15:41 Re: Cicia, Piorunek, Iskierka i reszta

Tak, śpi ze mną, chociaż ja teraz z uwagi na małe dziecko śpię tylko z dzieckiem w jego pokoju i zamykam drzwi :roll: bo inaczej rano nie odkopałabym Maciusia spod futra :lol:
No ale Iskierka dostala specjalną przepustkę, z dwóch powodów: po 1. ona bardzo, bardzo potrzebuje przytulania i bliskości, a ja w ciągu dnia nie mam za bardzo na to czasu, więc przez noc może mnie mieć tylko dla siebie :) a 2. wpuszczanie Iskierki do pościeli nie wiąże się z obecnością fruwających kłaków na twarzy, poduszce itd. więc nie mam wyrzutów sumienia co do czystości w dziecięcym pokoiku :wink:

Przytula się bardzo, śpi mi na szyi, przy twarzy, pod kołdrą, na kołdrze, na poduszce - wszystkie możliwe konfiguracje :wink: ale nie wiem czy marznie. Zobaczymy jesienią, nie wiem jak będzie z wychodzeniem na balkon, bo moje futrzaste koty na pewno sobie nie odmówią wychodzenia nawet zimą, a Iskierkę chyba trzeba bedzie ubrać? 8O nie zastanawiałam się jeszcze nad tym, ona jest u mnie od maja, więc nie było powodu :)

sisay

Post » Śro sie 04, 2010 16:02 Re: Cicia, Piorunek, Iskierka i reszta

sisay pisze:

swietne :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

lolka75

Od: Pt gru 04, 2009 17:52

Post » Śro sie 04, 2010 16:04 Re: Cicia, Piorunek, Iskierka i reszta

Moja ukochana Kajzerka :1luvu:

A opis zachowania Iskierki boski :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Teba

Od: Wto paź 11, 2005 22:26

Post » Czw sie 05, 2010 21:13 Re: Cicia, Piorunek, Iskierka i reszta

Iskierka dziś zrobiła kolejne postępy w zadomawianiu się u nas:

Doniczka na podłodze :twisted:

Ale to nie jej wina, żeby było jasne. Tylko tej muchy, która akurat tam musiała fruwać :roll:
Mucha nauczkę dostała (została pożarta żywcem) ja posprzątałam, Maciuś słysząc moje bluzgi zrobił paluszkiem "ty, ty, ty!" (jakie bystre dziecko :twisted: )Iskierka goni kolejne muchy i wszystko jest ok :ok:

:lol:

Ps. Zapomniałam dodać, że ostatnio ruda małpka aportuje :D

sisay

Post » Czw sie 05, 2010 21:23 Re: Cicia, Piorunek, Iskierka i reszta

Z kotmai nigdy nie jes tnudno -czy mnie sie wydaje ,czy ona ma stosunkowo gruby ogon? 8O tak jakos wyszedl na zdjeciu:) i ma niebieskie oczyska prawda?

anulka111

Post » Czw sie 05, 2010 21:30 Re: Cicia, Piorunek, Iskierka i reszta

Tak, niebieskie :)
Ale ogon to nie wiem czy gruby - stosunkowo do czego? :mrgreen: bo do innych devonów to nie mam pojęcia. Ogonek jest dośc dobrze owłosiony i może to dlatego tak wygląda. Wlaściwie jak na Iskierkę i jej bogactwo szaty, to powiedziałabym, że ma kitę :twisted:

sisay

Post » Czw sie 05, 2010 21:58 Re: Cicia, Piorunek, Iskierka i reszta

A to dlatego tak obficie wyglada -coz na temat kity -to ja musz eCi pokazac Kite mego Rysia 8O w kitkach wygrywamy. Opowiedz jak to jest z ta szata devonia? jakie te wlosy u Iskierki sa -ja na zywo widzialam Hestie i Alme Kicorka-czy wszystkie devonki maja jednakowa?

anulka111

Post » Czw sie 05, 2010 22:14 Re: Cicia, Piorunek, Iskierka i reszta

Ja naprawdę nie wiem 8O
Widzę na zdjęciach że niektóre mają prawie prosta sierść, inne są prawie łyse, a jeszcze inne mają piękny gęsty karakuł :D
Iskierka na grzbiecie i boczkach ma raczej prosty i króciutki włos, w dotyku taki pluszowy. Dłuższe i lekko karbowane jest na ogonku i łapkach. Szyjka i czółko łyse ale z meszkiem :D
No przekomiczne wąsy - pogięte i połamane, jakby się przywitała z wentylatorem :lol:

sisay

Post » Czw sie 05, 2010 22:25 Re: Cicia, Piorunek, Iskierka i reszta

Ile teraz ma Iskierka??? To devonek moze byc w nkt miejscach lysy? 8O

anulka111

[poprzednia][następna]