WROCŁAW!!! Transfuzja krwi, PILNE!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 05, 2010 18:56 Re: WROCŁAW!!! Transfuzja krwi, PILNE!!!

Kurcze ja tez nie rozumiem, dziwne te działania, a wet tez chyba za bardzo nie pomaga :?

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw sie 05, 2010 19:42 Re: WROCŁAW!!! Transfuzja krwi, PILNE!!!

KocieOczy - ja mialam taki przypadek i niestety musialam pozegnac sie z Silver. fiv felv ujemne, biochemia tez byla w normie, tylko morfologia do dupy. objawy w zasadzie takie same, chudniecie, potem zupelny brak apetytu, osowialosc, biale sluzowki. Probowalismy roznych rzeczy i nic nie pomagalo, potem juz tylko karmienie na sile convem i kroplowki.
Hugo jak najbardziej moze i ma prawo ciezko oddychac, anemia to brak czerwonych krwinek, a one transportuja tlen, w zwiazku z czym kotu go brakuje.
mi weterynarz powiedzial "moge dac wam ja jeszcze do domu, ale jako lekarz nie powinienem, bo to niehumanitarne". niestety takie decyzje kiedy moznaby bylo jeszcze poczekac, ale chyba nie ma to sensu, sa najtrudniejsze. bardzo ci wspolczuje i trzymam kciuki, zeby stal sie cud.
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Czw sie 05, 2010 19:55 Re: WROCŁAW!!! Transfuzja krwi, PILNE!!!

Jeśli kot ma hemobartonellozę, to to z trudem, ale da się wyleczyć, transfuzja daje czas.
Na miau był watek kociątek, którym sie nie udało (ale rozpoznanie było za późno), ale gdzieś tu czytałam o kocie, któremu się udało (na początku rozpoznano u niego FIP), przejrzyj ten wątek
viewtopic.php?f=1&t=96655&p=6018945&hilit=jessi+transfuzja#p6018945
Jeśli rozważasz transfuzję, to nie ma za bardzo na co czekać...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw sie 05, 2010 22:36 Re: WROCŁAW!!! Transfuzja krwi, PILNE!!!

CoToMa pisze:To w takim razie nie rozumiem zupełnie tytułu wątku...

ani ja ...

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt sie 06, 2010 10:20 Re: WROCŁAW!!! Transfuzja krwi, PILNE!!!

troche sie czepiacie, kocieoczy dala taki tytul watku zapewne dlatego, ze weterynarz kazal jej szukac dawcy, potem nabrala watpliwosci, czy transfuzja ma sens, wystarczy przeczytac temat a nie sam tytul, wszytsko jest opisane.
Obrazek

yosia

Post » Pt sie 06, 2010 10:26 Re: WROCŁAW!!! Transfuzja krwi, PILNE!!!

Jasne, czepiamy się.
Następnym razem podejdziemy do takiego apelu na luzie :smokin:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt sie 06, 2010 16:29 Re: WROCŁAW!!! Transfuzja krwi, PILNE!!!

KocieOczy pisze:Z Wrocławia jesteśmy.

Link do tematu,jak się przed chwilą dowiedziałam "źle opisanego" bo przeze mnie ktoś mylnie swoje sprawy poodsuwał 8O

viewtopic.php?f=1&t=115184

.. póki co udało mi się wcisnąć, "aż" 4x 2ml convalesnceca w pychola, ja muszę się zdrzemnąć bo padam.. więc do później.

Głaski dla wszystkich kociaków...

viewtopic.php?f=13&t=113080&p=6274717#p6274717
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt sie 06, 2010 17:24 Re: WROCŁAW!!! Transfuzja krwi, PILNE!!!

CoToMa pisze:
KocieOczy pisze:Z Wrocławia jesteśmy.

Link do tematu,jak się przed chwilą dowiedziałam "źle opisanego" bo przeze mnie ktoś mylnie swoje sprawy poodsuwał 8O

viewtopic.php?f=1&t=115184

.. póki co udało mi się wcisnąć, "aż" 4x 2ml convalesnceca w pychola, ja muszę się zdrzemnąć bo padam.. więc do później.

Głaski dla wszystkich kociaków...

viewtopic.php?f=13&t=113080&p=6274717#p6274717

nie ktoś :roll: tylko większość czytających wątek , dla mnie pilne - oznacza - [i]pilne - kot w potrzebie, termin bliżej nieokreślony [/i]
a jak jest wpisane - pilne, potrzebna krew ! , oznacza że pomoc potzrebna w najbliższych godzinach :x
bynajmniej ja tak to rozumiem :lol:

jessi74

Post » Pt sie 06, 2010 17:40 Re: WROCŁAW!!! Transfuzja krwi, PILNE!!!

Ja mam wrazenie że o zainteresowanie dziecku chodzi.W chorego kota zupełnie już nie wierzę.
Legnica

Post » Pt sie 06, 2010 18:51 Re: WROCŁAW!!! Transfuzja krwi, PILNE!!!

W wątku zalinkowanym przez CoToMa, KocieOczy zastanawiała się już nad ewentualną adopcją nowego/nowych kotków.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt sie 06, 2010 19:06 Re: WROCŁAW!!! Transfuzja krwi, PILNE!!!

pixie65 pisze:W wątku zalinkowanym przez CoToMa, KocieOczy zastanawiała się już nad ewentualną adopcją nowego/nowych kotków.

no przecież tego birmańskiego już niedługo ma nie być :evil: :smokin: trzeba sobie nowego szukać :smokin:

jessi74

Post » Sob sie 07, 2010 1:26 Re: WROCŁAW!!! Transfuzja krwi, PILNE!!!

jessi74 pisze:
pixie65 pisze:W wątku zalinkowanym przez CoToMa, KocieOczy zastanawiała się już nad ewentualną adopcją nowego/nowych kotków.

no przecież tego birmańskiego już niedługo ma nie być :evil: :smokin: trzeba sobie nowego szukać :smokin:

Tak szybko osądzacie... ludzie w rozpaczy różne głupie decyzje podejmują. A "tego birmańskiego" rzeczywiście niedługo nie będzie. Dajcie spokój dziewczynie :evil:

merkuria

Od: Wto kwi 19, 2005 21:36

Post » Nie sie 08, 2010 14:46 Re: WROCŁAW!!! Transfuzja krwi, PILNE!!!

pixie65 pisze:Jasne, czepiamy się.
Następnym razem podejdziemy do takiego apelu na luzie :smokin:

no bo przeciez wyjasnila o co chodzi w dalszych postach, a kilka osob dalej swoje, wiec to juz jest czepianie sie. moze nie wie o mozliwosci zmiany tresci tematu watku?

Legnica pisze:Ja mam wrazenie że o zainteresowanie dziecku chodzi.W chorego kota zupełnie już nie wierzę.

to ze ktos cie zdenerwowal nie oznacza, ze zmysla i jest dzieckiem. zauwazylam, ze to taka stala spiewka na forum - ona troll, a kot zmyslony. naprawde nie wiem skad taka fantazja, zeby podejrzewac kogos o zmyslanie historii o chorym kocie dla zwrocenia uwagi.
Obrazek

yosia

Post » Nie sie 08, 2010 15:58 Re: WROCŁAW!!! Transfuzja krwi, PILNE!!!

yosia a gdzie napisałam że ta osoba mnie zdenerwowała?
proszę o cytat
Legnica

Post » Nie sie 08, 2010 16:03 Re: WROCŁAW!!! Transfuzja krwi, PILNE!!!

KocieOczy dziękuję za szczerosc,również postaram się szczerze odpowiedziec.

Bardzo przejęłam się choroba Hugo,tym ze (jak w tytule)-Transfuzja krwi-PILNE-.Tym ze kot ma być moze godziny,przed sobą.
W takiej sytuacji odsuwam własne ważne(wcale nie mniej niż Twoje) sprawy,domownicy poumawiani jeśli miałabym spedzić z Forestem dni/noce poza domem,a wież mi nie jest to dla mnie zbyt łatwe.Wet obdzwoniony w celu zorientowania się w sytuacji zdrowotnej Foresta.Wszystko dopięte na ostatni guzik,żeby móc w każdej chwili na Twój tel. działać.
I po co?
Po to zebys Ty się mogła ZORIENTOWAC :?:
No proszę cię :? czy tobie się wydaje że my tu na forum nie posiadamy emocji :?: nie przeżywamy kłopotów ze zdrowiem Huga :?:

Przykro mi ale jak już się zorientujesz wystarczająco,nie będziesz mogła liczyć na moją pomoc.
Proponuję jednak bank krwi.
Tyle ode mnie.

ten post tak mi brzmi. oczywiscie nie twierdze, ze wpadlas w szal ;) ale wyglada jakbys sie choc troche zdenerwowala/zirytowala
Obrazek

yosia

[poprzednia][następna]