Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sie 04, 2010 20:26 Re: maleńka Gremlinka pilnie potrzebuje pomocy! schr. Łódź

Kto może pomóc Gremlince?
Bardzo prosimy o dom!!!!
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro sie 04, 2010 21:16 Re: maleńka Gremlinka- Łapka w gipsie, b.pilnie DT! schr. Łódź

Pilnie potrzebny domek dla małej Gremlinki!!!!!
Kto może pomóc??????????
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro sie 04, 2010 23:09 Re: maleńka Gremlinka- Łapka w gipsie, b.pilnie DT! schr. Łódź

A już miałam nadzieję .....
Domku znajdź się :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro sie 04, 2010 23:47 Re: maleńka Gremlinka- Łapka w gipsie, b.pilnie DT! schr. Łódź

kurcze,gdyby nie to że mam 2 kaukazy to bym ją wzięła ,jest taka śliczna i słodka..
ale nie mogę wziąć takiej kruszyny..
moje koty już żyja w zgodzie z psami ale zabrało im to ponad rok i były zdrowe..
maleńka nie miałaby łatwo i nie mogę jej narazić na taki stres..
szkoda..
trzymam kciuki za domek!!
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw sie 05, 2010 3:19 Re: maleńka Gremlinka- Łapka w gipsie, b.pilnie DT! schr. Łódź

kiche_wilczyca pisze:Pilnie potrzebny domek dla małej Gremlinki!!!!!
Kto może pomóc??????????
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Czw sie 05, 2010 7:11 Re: maleńka Gremlinka- Łapka w gipsie, b.pilnie DT! schr. Łódź

Hop do góry maleńka, może dzisiaj się uda
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw sie 05, 2010 7:59 Re: maleńka Gremlinka- Łapka w gipsie, b.pilnie DT! schr. Łódź

:(
Gremlinko.....niech cię ktoś po prostu pokocha........tak neiwiele i tak wiele .....
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw sie 05, 2010 8:22 Re: maleńka Gremlinka- Łapka w gipsie, b.pilnie DT! schr. Łódź

Maleńka, prosimy o domek dla Ciebie! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw sie 05, 2010 9:38 Re: maleńka Gremlinka- Łapka w gipsie, b.pilnie DT! schr. Łódź

gaota pisze:
Kto może pomóc??????????

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sie 05, 2010 9:44 Re: maleńka Gremlinka- Łapka w gipsie, b.pilnie DT! schr. Łódź

magdaradek pisze:
ironside pisze:mieszka z nami 14-miesięczny kocur, w żadnym razie nie agresywny, ale energiczny i bardzo towarzyski, i bałabym się czy nie będzie zbyt nachalny i takiej małej pchełki niechcący nie skrzywdzi... no i z drugiej strony, Darti jest oczywiście zdrowy, zaszczepiony i tak dalej, ale mamy też staruszkę szczurzycę,(...) uch, siedzi mi ta mała w głowie i nie mogę tego przeżyć że nie ma się gdzie podziać:/

szczurzyca nie zarazi się kocią wirusówką. Jednak na pewno wzbudzi zainteresowanie kociaka, pewnie Twój kocurek też chętnie obserwuje ją w klatce :) mam w domu oprócz kotów jeszcze świnki morskie i one stanowią atrakcję co niemiara dla wszystkich moich tymczasów :) Jednak klatka jest duża i świnki już przyzwyczajone i nic sobie z tego nie robią :)
co do Twojego kocurka, to myślę, że on będzie zachwycony towarzystwem :) fakt, że początkowo trzeba by było uważać, żeby jej zanadto nie poturbował i tej łapki, zresztą wiadomo, że kot jako zwierzę terytorialne na początku może fukać i syczeć na innego kociaka, ale że to kotek młodziutki to po kilku dniach będzie chciał się bawić a na tym i Gremlinia by skorzystała :)
ja bym na początek zaproponowała Ci dużą, króliczą klatkę, w której w okresie leczenia łapuni mogłaby przebywać kicia. Oczywiście wypuszczana na spacerki kontrolowane.
To też dobrze by zrobiło na zapoznanie pomiędzy kotami.
Myśl ironside......serce samo Ci podpowie :ok:

Podpisuję się pod radami Magdaradek. Kotek będzie z czasem na pewno uszczęśliwiony z powodu posiadania towarzyszki. Mała - nie inaczej. W dodatku - uratujesz jej życie, a sobie - sumienie + dasz radość i satysfakcję do końca życia z podjęcia tej trudnej decyzji. Czy myślisz, że tylko Ty się wahasz? Osoby odpowiedzialne takich decyzji nie podejmują w minutę - to będzie towarzyszka Waszego życia na dobre i na złe na wiele lat. Żebyś wiedziała jak ja się bałam przed wzięciem pierwszego kota.. Mało nie dostałam zawału.. A później, miałam i kota i szczury. Wszystko było w porządku jak największym, szczury wychodziły pod kontrolą na spacery, a kotka się nimi interesowała w sposób bardzo przyzwoity.

Jowita pisze:na butach też możesz do domu coś przynieść, nie oszukujmy się. Stoisz obok kogoś w autobusie i nie masz gwarancji, że nie zetknął się z pp, czy innym świństwem...
My nawet nie wiemy z jakimi zarazkami i obrzydliwościami się stykamy. Dodatek małym drukiem tylko dla mało "obrzydliwych".Wczoraj po wyjściu z autobusu, zobaczyłam, że jeden z pasażerów który również przed momentem wysiadł, zaczął smarkać między palcami na chodnik, gluty zwisały, palce były nimi umazane, robił to pewnie i godzinę wcześniej, a przecież chwilę wcześniej dotykał rączek w autobusie!!!!

magdaradek pisze:
ironside pisze:(...) a tyle się nasłuchałam o różnych chorobach które można przywlec ze schroniska, że no... po prostu nie wiem co powinno się zrobić żeby nie ryzykować zdrowiem zwierząt...

ironside pisze:(...) a poza tym panikara jestem i wolę dmuchać na zimne.

To tylko świadczy o Twojej odpowiedzialności, to nic złego zastanawiać się, martwić i robić wszystko by uniknąć chorób.
ironside pisze:ale ciągle jest jakieś 'ale', prawda? inaczej najchętniej zabrałabym małą już teraz zaraz, i nie tylko ją, i miałabym chałupę pełną zwierząt i no... wyrzuciliby mnie z nimi pod most, o;/

ZAWSZE jest jakieś "ale". Ale trudno... Pod mostem niedługo będzie nas więcej :wink:

CoolCaty pisze:Dzwoniła do mnie Pani Dyrektor z informacją, że Gremlinka wróciła dziś do schroniska. Ma łapkę w gipsie i ciezko sobie radzi na ten moment. Potrzebuje całodobowej opieki. Jutro ją zabiorę ze schroniska.Duszek686 rano ze schroniska małą odbierze i przywiezie do mnie do lecznicy.
Potrzebny DT na już!
Aniu Kochana, zawsze będę wyznawać Ci miłość :1luvu:

smarti pisze:kurcze,gdyby nie to że mam 2 kaukazy to bym ją wzięła ,jest taka śliczna i słodka..
ale nie mogę wziąć takiej kruszyny..
moje koty już żyja w zgodzie z psami ale zabrało im to ponad rok i były zdrowe..
maleńka nie miałaby łatwo i nie mogę jej narazić na taki stres..
Smarti, a co z postawieniem klatki króliczej w spokojnym miejscu do czasu znalezienia DT? Byłabyś tylko TDT...

Kto może pomóc??????????

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw sie 05, 2010 10:22 Re: maleńka Gremlinka- Łapka w gipsie, b.pilnie DT! schr. Łódź

Strasznie żal malutkiej :roll:
U nas w Katowicach jest wspaniała rehebilitantka, Pani Halina. Bo myśle, że docelowo na pewno przyda się małej rehabilitacja. Tylko, że u mnie w domu 5 zwierzów i na jakieś 9 godzin codziennie same w domu (pracujemy) a tu potrzebna opieka całodzienna na czas gipsu i rehabilitacji ... :roll: Jakby ktoś z Katowic mógł na DT/DS, to może mogłabym pomóc logistycznie z dojeżdżaniem 1-2 razy w tygodniu do Pani Haliny. Tyle choć ...
A moze się juz jakiś domek gdzie indziej szykuje ? Tu się liczą dni skoro CC bieże ja do siebie od lecznicy, musi być gra z czasem :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw sie 05, 2010 10:48 Re: maleńka Gremlinka- Łapka w gipsie, b.pilnie DT! schr. Łódź

Kto da domek i miłość?

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw sie 05, 2010 11:49 Re: maleńka Gremlinka- Łapka w gipsie, b.pilnie DT! schr. Łódź

hop
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Czw sie 05, 2010 12:46 Re: maleńka Gremlinka- Łapka w gipsie, b.pilnie DT! schr. Łódź

Kaprys 2004 , na czym polega TDT? ja wiem że to pewnie głupie pytanie ale jestem tu jeszcze zielona.
do tej pory pomagałam kotkom we własnym zakresie i na własny koszt.Sterylizowałam znajdki dokarmiam itp,ale na to forum trafiłam dopiero kilka dni temu.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw sie 05, 2010 12:49 Re: maleńka Gremlinka- Łapka w gipsie, b.pilnie DT! schr. Łódź

skąd jesteś smarti?
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

[poprzednia][następna]