Moderator: Estraven

..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" 
gaota pisze:kiche_wilczyca pisze:Pilnie potrzebny domek dla małej Gremlinki!!!!!
Kto może pomóc??????????
magdaradek pisze:ironside pisze:mieszka z nami 14-miesięczny kocur, w żadnym razie nie agresywny, ale energiczny i bardzo towarzyski, i bałabym się czy nie będzie zbyt nachalny i takiej małej pchełki niechcący nie skrzywdzi... no i z drugiej strony, Darti jest oczywiście zdrowy, zaszczepiony i tak dalej, ale mamy też staruszkę szczurzycę,(...) uch, siedzi mi ta mała w głowie i nie mogę tego przeżyć że nie ma się gdzie podziać:/
szczurzyca nie zarazi się kocią wirusówką. Jednak na pewno wzbudzi zainteresowanie kociaka, pewnie Twój kocurek też chętnie obserwuje ją w klatcemam w domu oprócz kotów jeszcze świnki morskie i one stanowią atrakcję co niemiara dla wszystkich moich tymczasów
Jednak klatka jest duża i świnki już przyzwyczajone i nic sobie z tego nie robią
co do Twojego kocurka, to myślę, że on będzie zachwycony towarzystwemfakt, że początkowo trzeba by było uważać, żeby jej zanadto nie poturbował i tej łapki, zresztą wiadomo, że kot jako zwierzę terytorialne na początku może fukać i syczeć na innego kociaka, ale że to kotek młodziutki to po kilku dniach będzie chciał się bawić a na tym i Gremlinia by skorzystała
ja bym na początek zaproponowała Ci dużą, króliczą klatkę, w której w okresie leczenia łapuni mogłaby przebywać kicia. Oczywiście wypuszczana na spacerki kontrolowane.
To też dobrze by zrobiło na zapoznanie pomiędzy kotami.
Myśl ironside......serce samo Ci podpowie
My nawet nie wiemy z jakimi zarazkami i obrzydliwościami się stykamy. Dodatek małym drukiem tylko dla mało "obrzydliwych".Wczoraj po wyjściu z autobusu, zobaczyłam, że jeden z pasażerów który również przed momentem wysiadł, zaczął smarkać między palcami na chodnik, gluty zwisały, palce były nimi umazane, robił to pewnie i godzinę wcześniej, a przecież chwilę wcześniej dotykał rączek w autobusie!!!!Jowita pisze:na butach też możesz do domu coś przynieść, nie oszukujmy się. Stoisz obok kogoś w autobusie i nie masz gwarancji, że nie zetknął się z pp, czy innym świństwem...
magdaradek pisze:ironside pisze:(...) a tyle się nasłuchałam o różnych chorobach które można przywlec ze schroniska, że no... po prostu nie wiem co powinno się zrobić żeby nie ryzykować zdrowiem zwierząt...ironside pisze:(...) a poza tym panikara jestem i wolę dmuchać na zimne.
To tylko świadczy o Twojej odpowiedzialności, to nic złego zastanawiać się, martwić i robić wszystko by uniknąć chorób.ironside pisze:ale ciągle jest jakieś 'ale', prawda? inaczej najchętniej zabrałabym małą już teraz zaraz, i nie tylko ją, i miałabym chałupę pełną zwierząt i no... wyrzuciliby mnie z nimi pod most, o;/
ZAWSZE jest jakieś "ale". Ale trudno... Pod mostem niedługo będzie nas więcej
Aniu Kochana, zawsze będę wyznawać Ci miłośćCoolCaty pisze:Dzwoniła do mnie Pani Dyrektor z informacją, że Gremlinka wróciła dziś do schroniska. Ma łapkę w gipsie i ciezko sobie radzi na ten moment. Potrzebuje całodobowej opieki. Jutro ją zabiorę ze schroniska.Duszek686 rano ze schroniska małą odbierze i przywiezie do mnie do lecznicy.
Potrzebny DT na już!
Smarti, a co z postawieniem klatki króliczej w spokojnym miejscu do czasu znalezienia DT? Byłabyś tylko TDT...smarti pisze:kurcze,gdyby nie to że mam 2 kaukazy to bym ją wzięła ,jest taka śliczna i słodka..
ale nie mogę wziąć takiej kruszyny..
moje koty już żyja w zgodzie z psami ale zabrało im to ponad rok i były zdrowe..
maleńka nie miałaby łatwo i nie mogę jej narazić na taki stres..kiche_wilczyca pisze:Pilnie potrzebny domek dla małej Gremlinki!!!!!
Kto może pomóc??????????
..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału"
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 95 gości