BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 03, 2010 21:27 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Taizu, bo się pospieszyła. Jakby sobie w najbliższy piątek rozplątała to jeszcze byśmy pochwalili. A tak niestety - abażurek. Dopiero by było jakby jej się rana rozlazła :strach: Skórzak by chyba musiał kawałek skóry oddać na przeszczep :roll:

Cameo, a bardzo Ci dziękuję za propozycję i szczodre serce. Nie skorzystam jednakże. Mam swoich całą kolecję, a jeszcze dwa prawie-już-się-pakują do drogi :?

Na Emmę co prawda nikt Emmi nie mówi, ale feel free :mrgreen: Ja to imię też bardzo lubię i dlatego je nadałam.

Żałuję czasem, że Gustav jednak nie został Emilem. Bardziej by pasowało, a Gustav do imienia jakoś dorosnąć nie chce

A że hillsa w necie skolko ugodno, ale ja na już potrzebowałam. A na już to mi nikt nie przywiezie. Trzeba jechać i zakupić :roll:
gaga&gagatki czyliObrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

GRazyna

Od: Śro lut 06, 2002 14:54

Post » Wto sie 03, 2010 23:16 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Biedna Emma. Ale do piątku czas zleci jak z bicza strzelił.
A co z ząbkami Edgusia?
I jak reszta towarzystwa? Eryk i Gustaw Emil?
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Śro sie 04, 2010 8:43 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

hydra, powiedz to Emmie :twisted:
a w ogóle to szacun koleżanko, że sama robisz zastrzyki domięśniowe :ok:

Ząbek Edgusia się zepsuł był. Się zrobił siny i zaczęło z paszczy zajeżdżać ostro. Prawdopodobnie ropień. Dostał dwutygodniowy antybiotyk na pęcherz (inna historia) to i z paszczą się doraźnie poprawiło. Ale czekam na zdjęcie szwów Emcinka i Skórzak leci na dentystyczny stół.

Eryk jak to Eryk: głaszcz mnie, męcz mnie, potem pośpię, a potem zjem chrupki. On kocha chrupki. Gorzej niż bez chrupek to tylko jak jest mokro.

Gustav się nuuuudzi. Poszeleścił tunelem, pobawił się piłką, myszką i torem przeszkód a teraz położył się i przysypiać chyba będzie.
On jest agent - idzie do kuwety. Korzysta. Zakopuje. Wychodzi. Po kilku minutach wraca i sprawdza czy to, co zostawił jeszcze tam jest. I odkopuje :roll: A potem znowu zakopuje. Albo i nie :twisted:

Eryk i Gustav mają jedną cechę wspólną: zżerają paprochy z podłogi :roll: więc wyobrażacie sobie mnie w akcji jak Emma demolowała swój opatrunek zawierający ligninę.

Edit: literówka
Ostatnio edytowano Śro sie 04, 2010 9:05 przez GRazyna, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Śro sie 04, 2010 8:54 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

To masz mobilne odkurzacze :mrgreen: A powaznie wyobrażam sobie jak Twoje oczy w ciagłęj orbicie wypatrują nowych paprochów :roll: . Emma w kołnieżu też OK, grunt by się goiło :ok:
No i za zęby pięknoty bezfutrzastej :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro sie 04, 2010 9:06 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Oczy w orbicie i tak zwana kaśka na baterie w garści :twisted:
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Śro sie 04, 2010 11:37 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

GRazyna pisze:hydra, powiedz to Emmie :twisted:
a w ogóle to szacun koleżanko, że sama robisz zastrzyki domięśniowe :ok:

Rozumiem, że dla niej piątek nie ma takiego wydźwięku.
Nauczyłam się robić zastrzyki domięśniowe i podskórne jak miałam do wyboru to albo rozbicie namiotu koło lecznicy. Przy czym kot już nie pamięta, że dostał zastrzyk a mnie jeszcze serce wali jak oszalałe.

GRazyna pisze:Ząbek Edgusia się zepsuł był. Się zrobił siny i zaczęło z paszczy zajeżdżać ostro. Prawdopodobnie ropień. Dostał dwutygodniowy antybiotyk na pęcherz (inna historia) to i z paszczą się doraźnie poprawiło. Ale czekam na zdjęcie szwów Emcinka i Skórzak leci na dentystyczny stół.

Acha, no to kciuki za szybkie i pozytywne zakończenie akcji "paszcza" :ok:

GRazyna pisze:Eryk jak to Eryk: głaszcz mnie, męcz mnie, potem pośpię, a potem zjem chrupki. On kocha chrupki. Gorzej niż bez chrupek to tylko jak jest mokro.

No cóż, na prawdziwą miłość nie ma lekarstwa.

GRazyna pisze:Gustav się nuuuudzi. Poszeleścił tunelem, pobawił się piłką, myszką i torem przeszkód a teraz położył się i przysypiać chyba będzie.
On jest agent - idzie do kuwety. Korzysta. Zakopuje. Wychodzi. Po kilku minutach wraca i sprawdza czy to, co zostawił jeszcze tam jest. I odkopuje :roll: A potem znowu zakopuje. Albo i nie :twisted:

Wyobraziłam sobie :ryk:

GRazyna pisze:Eryk i Gustav mają jedną cechę wspólną: zżerają paprochy z podłogi :roll: więc wyobrażacie sobie mnie w akcji jak Emma demolowała swój opatrunek zawierający ligninę.

Edit: literówka

O jejuniu. Scena z odkurzaczem z "Seksmisji" mi się przypomniała.
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Czw sie 05, 2010 9:14 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Dla Emmy piątek to mega odległa przyszłość bo to jeszcze tyyyyle czasu z tym czymś na sobie.
Chodzi dziewczyna ruchem wężowym, zwłaszcza po schodach ale i do kuwety wchodzi (a kuweta wysoka), je w miarę normalnie i na wysokości też wsakuje. To znaczy na wysokości typu kanapa :wink:

Hydra, ja się w takich okolicznościach przyrody nauczyłam robić zastrzyki podskórne. Ale domięśniowe :strach: mam schizę, że: trafię w nerw, trafię w kręgosłup, igła mi wyjdzie drugą stroną kota :roll:

Idę w net przygotować się do powrotu kartoniaków ech...
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Czw sie 05, 2010 9:20 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

No, podskórne to rzekłabym piiiiikuś :mrgreen: Domięśniówki u kota, szczególnie szczupłego i małęgo ooooo co to to nie ! Choć znając siebie jakby się świat walił - zrobiłąbym a co :mrgreen: U psiny nawet WET nauczyła nas robić wenflon, zakładac, przepłukiwać. Po któryms tam razie jedzie się z tym jak z koksem. Ale z kotem to cięższy kaliber. Wije się toto jak piskorz, masakra, nawet w dwie osoby :mrgreen:

A czy nawróceńcy wymagają jakiejś specjalnej opieki ? :roll:
Obrazek

psiama

Post » Czw sie 05, 2010 10:04 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

psiama, na szczęście chudego szczupaczka nie mam :mrgreen: Nawet Gustav dorobił się eleganckiej firaneczki (podziękowania dla fimy hills) ale u niego akurat mięni jest sporo więc jakoś jeszcz może.....
Ale właśnie - wicie się i wyrywanie... :roll:

Ech, ja już się w ogóle zastaniawiałam - powinnam nauczyć się pobierać krew, bo Skórzak nie znosi igieł i ludzi w białych fartuszkach. Szczególnie płci męskiej :twisted:

Jak Blekusiński żył i miał płukanki nerkowe to byłam chętna mu kroplówki w domu robić ale tak się strasznie bałam, że mu wpuszczę bąbel powietrza, że wolałam jeździć do lecznicy i siedzieć tam 3 czy 4 godziny :roll: Pewnie najtrudniej jest zacząć...

Nawróceńcy o ile wiem sa w porządku najlepszym. Nie wiedziałam tylko z czym przyjdą, ale dostałam mejla, że własciwie ze wszystkim. A ja i tak będę musiała je przestawić na takie chrupki co to u mnie są. Bo nie upilnuję tałatajstwa, żeby każde jadło swoje. I nawet dom przetrzyma F&X do końca tygodnia... trudno im się z nimi rozstać... to po cholerę je oddają
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Czw sie 05, 2010 10:30 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Ja nic nie rozumiem. A można spytać dlaczego oddają towar macany ?

No, z tym powietrzem przy kroplówce to najgorsze. Ale faktycznie mawiają, że pierwsze osiem razy stresuje potem, z górki :mrgreen:
Obrazek

psiama

Post » Czw sie 05, 2010 11:04 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

GRazyna pisze:Dla Emmy piątek to mega odległa przyszłość bo to jeszcze tyyyyle czasu z tym czymś na sobie.
Chodzi dziewczyna ruchem wężowym, zwłaszcza po schodach ale i do kuwety wchodzi (a kuweta wysoka), je w miarę normalnie i na wysokości też wsakuje. To znaczy na wysokości typu kanapa :wink:

Hydra, ja się w takich okolicznościach przyrody nauczyłam robić zastrzyki podskórne. Ale domięśniowe :strach: mam schizę, że: trafię w nerw, trafię w kręgosłup, igła mi wyjdzie drugą stroną kota :roll:

Idę w net przygotować się do powrotu kartoniaków ech...

To ja tam mam z podskórnym, że w kręgosłup trafię itd, przecież to w tą fałdę się robi.

psiama pisze:No, podskórne to rzekłabym piiiiikuś :mrgreen: Domięśniówki u kota, szczególnie szczupłego i małęgo ooooo co to to nie ! Choć znając siebie jakby się świat walił - zrobiłąbym a co :mrgreen: U psiny nawet WET nauczyła nas robić wenflon, zakładac, przepłukiwać. Po któryms tam razie jedzie się z tym jak z koksem. Ale z kotem to cięższy kaliber. Wije się toto jak piskorz, masakra, nawet w dwie osoby :mrgreen:

A czy nawróceńcy wymagają jakiejś specjalnej opieki ? :roll:

Domięśniowe chyba łatwiej, bo to jest jednak w nogo-tyłek robione, a nie przy karku gdzieś. Zresztą zależy od tego co w strzykawce, jak jest rzadki to jest prościej niż przy gęstym.

Właśnie zastrzyki robię niby dorosłej kotce, ale jest malutka i drobniutka, a do tego sztywna ze strachu.

Wenflon umiem tylko wyjąć, przepłukać, zrobić zastrzyk do wenflonu, podpiąć kroplówkę, ale założyć :strach:

Za to kroplówki podskórnej nie zrobię. Nie umiem i się nie nauczę.
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Czw sie 05, 2010 11:06 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Jak mój nerkowiec Bodzio był jeszcze po tej stronie Tęczowego Mostu to musieliśmy się nauczyć podpinać kroplówki, żeby móc zrobić np 4 razy dziennie. Jak się powoli wpuszcza płyn do tej rurki to się żaden bąbel nie pojawi 8)
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Czw sie 05, 2010 17:47 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

no to popatrzcie jak róznie ludzie mają: dla jednych podskórnie to pikuś, a domięśniowo nie-do-przejścia, a dla innych odwrotnie :roll: dla mnie wpuszczenie czegokolwiek przez wenflon jest nie-do-przejścia. Wiem jak działa wenflon, wiem, że ma odpowietrzacz, wiem, jak wypuścić powietrze z wężyka co idzie od kroplówki. I dooopa. Nie ruszę. Chyba, że w sytuacji wyższej konieczności. Ale nigdy w niej nie byłam.
A podskórnie - proszę bardzo. A Skórzakowi to już bez jakiegokolwiek problemu :wink:

Hydra, podskórnie to można i w kark, i na bokach - miejsca sporo, a do ważnych organów daleko.
A domięśniowo - no ja rozumiem, że daje się w udzieć - ale kurde skąd ja wiem, że nie za głeboko daję? albo że się w nerw nie wbijam?

Psiama, dziękuję - przy ośmiu pierwszych to bym zeszła :twisted:

Towar macany uznany został za niepotrzebny już. Prywatne sprawy rodziny, sytuacja się zmieniła bla bla bla w wącie kartoniaków jest. No to będę zbieraczką :|
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Czw sie 05, 2010 23:03 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Nie wiem czy odważyłabym się sama podać kroplówkę, mam igłowstręt - ale jeśli sytuacja będzie patowa, to musiałabym się zdobyć na odwagę dla dobra kota - ale mam nadzieję że do takiej nigdy nie dojdzie.

GRazyna - dzielna bądź, dasz radę :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt sie 06, 2010 22:30 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Szwy zdjęte. Kołnierz też.
Radość trwała kilka godzin. Potem się okazało, że się szew rozlazł w jednym miejscu :evil:
No to wyprawa przez zalaną warszawkę do lecznicy - nie mojej tylko tej, gdzie operowana była, ja tam nikogo nie znam, wiecie jak to jest w takich okolicznościach... Obejrzeli, powiedzieli, żeby maść kupić i smarować i zakołnierzować.
I mam znowu kotka w abażurku :twisted:
Obrazek Obrazek

GRazyna

[poprzednia][następna]