DO ZAMKNIĘCIA: Co Dranie to Dranie. I jeszcze Totka z astmą.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 04, 2010 19:06 Re: Co Dranie to Dranie. Młody wyjeżdża już w piątek...

Istnieje obawa, że po makaronie z kurkami i serem pleśniowym też bym ledwo oddychała... :P
Ale nie z przejedzenia tylko z powodu alergii, dlatego od sera pleśniowego trzymam się z daleka :) Za to makaronem z kurkami bym nie pogardziła :mrgreen:

Młodemu będzie dobrze, nie martw się. W końcu sama wybrałaś dla Niego idealny domek :)

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro sie 04, 2010 19:21 Re: Co Dranie to Dranie. Młody wyjeżdża już w piątek...

Nie martwię się przecież o to, że mu nie będzie dobrze :wink:
Ja tylko rozpaczam, że u mnie go już nie będzie :cry:

Mogłam zjeść połowę porcji :twisted: :twisted: :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro sie 04, 2010 19:44 Re: Co Dranie to Dranie. Młody wyjeżdża już w piątek...

Wielbłądku przytulam Obrazek

Dobrze, że miałam Maluta tak krótko w swoich łapkach...
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro sie 04, 2010 20:07 Re: Co Dranie to Dranie. Młody wyjeżdża już w piątek...

Nie wiem, czy Młody domyśla się już, że czeka go kolejna przeprowadzka... Niby mu wszystko dokładnie wytłumaczyłam i o nowej Mamusi też opowiedziałam w samych superlatywach - ale czy cokolwiek skumał, to już tylko on raczy wiedzieć :wink:
Na razie szaleje z Piotrusiem i z Dużą Fioletową Myszą. Wiecie, co mu ostatnio śpiewam, kiedy widzę, jak przemieszcza się z prędkością światła...?
Nie o to chodzi by złowić króliczka, ale by gonić go, ale by gonić go, ale by gonić go go go... :mrgreen:

A wycałowywany jest codziennie jeszcze częściej niż Pluszak. Bo Pluszak zostanie, a Maluta muszę wycałować na bardzo duży zapas... I też zazwyczaj w czółko. Malutkie, cieplutkie, pachnące jeszcze kocim dzieciństwem śliczne czółko :1luvu:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Śro sie 04, 2010 20:13 Re: Co Dranie to Dranie. Młody wyjeżdża już w piątek...

Gdyby to tylko mogła przeczytać pewna mała czarniutka panieneczka to zapewne już czekałaby pod Twoimi drzwiami Wielbłądziu 8) :wink: , taka mamusia dla kocich małolatów to prawdziwy skarb 8) :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Śro sie 04, 2010 20:16 Re: Co Dranie to Dranie. Młody wyjeżdża już w piątek...

Jaka znowu mała czarna panieneczka Paweł :roll: ? Czyżbyś szykował dla mnie jakiś prezent :strach: :wink: ?

Wielbłądzio

Post » Śro sie 04, 2010 20:22 Re: Co Dranie to Dranie. Młody wyjeżdża już w piątek...

Wielbłądzio pisze:Jaka znowu mała czarna panieneczka Paweł :roll: ? Czyżbyś szykował dla mnie jakiś prezent :strach: :wink: ?

Tak mi się coś o ucho obiło że gdzieś tam jest wręcz lista kolejkowa na której są potrzebujące czułości i dobrego serca futrzaste bidulki , teraz pierwsza na liście jest mała czarna panieneczka 8) :wink:

bubor

Post » Śro sie 04, 2010 20:24 Re: Co Dranie to Dranie. Młody wyjeżdża już w piątek...

Wielbłądzio pisze:Jaka znowu mała czarna panieneczka Paweł :roll: ? Czyżbyś szykował dla mnie jakiś prezent :strach: :wink: ?
nie lubisz prezentów? 8O
prezenty są fajne :)

Alyaa

Post » Śro sie 04, 2010 20:27 Re: Co Dranie to Dranie. Młody wyjeżdża już w piątek...

Ciiiiicho, bo pojawiła się szansa, że moja M. upchnie dziewczynkę gdzieś indziej - wtedy ja mogłabym wziąć od razu mamę Maluta, która jest w tej chwili następna w ogonku.

Wielbłądzio

Post » Śro sie 04, 2010 20:28 Re: Co Dranie to Dranie. Młody wyjeżdża już w piątek...

Kasiu! :P :P :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro sie 04, 2010 20:34 Re: Co Dranie to Dranie. Młody wyjeżdża już w piątek...

Wielbłądzio pisze:Ciiiiicho, bo pojawiła się szansa, że moja M. upchnie dziewczynkę gdzieś indziej - wtedy ja mogłabym wziąć od razu mamę Maluta, która jest w tej chwili następna w ogonku.

Aaaaa , to ciiiii ......... 8) :wink:

bubor

Post » Śro sie 04, 2010 20:34 Re: Co Dranie to Dranie. Młody wyjeżdża już w piątek...

Alyaa pisze:
nie lubisz prezentów? 8O
prezenty są fajne :)

Lubię. A już najbardziej takie małe czarne mruczące :1luvu: Szkoda tylko, że każdy z nich chce jeść, korzystać z kuwet, rozrabiać i nieraz nie daj Boże jeszcze chorować... A ja przy czarnych tracę resztki rozumu, chciałabym zatrzymać każdego jednego, jaki pojawi się na mojej drodze :oops:

Młody zrobił mi w korytarzu Lazurowe Wybrzeże :twisted: Ale moja wina. Biorąc pod uwagę fakt, że bąbel przeprowadza się już pojutrze, postanowiłam oszczędzić na zakupie drewnianego żwirku i nasypałam mu do kuwety (tej stojącej w klatce) zwykłego zbrylającego. Już w kilka minut potem okazało się, że wygrzebywanie żwirku łapką i rozsypywanie go dookoła w promieniu co najmniej metra jest jedną z najfajniejszych zabaw świata :roll:

PS. Słuchajcie, chyba nie doceniam Plusza.
Na stole leżały sobie jedna na drugiej trzy książki, które czekały dziś na mnie w skrzynce pocztowej. Zanabyte na Allegro dziełka Carlosa Castanedy (niewtajemniczonych oświecę, że C. C. był jednym z guru niektórych postaci kontrkultury sixties, m.in. samego Jima Morrisona). Pluszaczek wskoczył na stół, usiadł sobie koło nich, przekrzywił główkę... I nagle z zaciekawieniem zaczął odchylać łapką okładkę leżącej najwyżej książki 8O Kiedy ta spadła, podobnie uczynił z drugą... Normalnie mnie zatkało. Chyba wyślę go od razu na Sorbonę, gdzie jak zapewne pamiętacie pobierał nauki już Żabiszon :mrgreen:
Ale z drugiej strony, ten Castaneda... Przekraczanie granic rzeczywistości, blake`owskie drzwi percepcji i pejotl, hippisi - co z niego wyrośnie :roll:
:ryk:
Ostatnio edytowano Śro sie 04, 2010 20:56 przez Wielbłądzio, łącznie edytowano 1 raz

Wielbłądzio

Post » Śro sie 04, 2010 20:48 Re: Co Dranie to Dranie. Młody wyjeżdża już w piątek...

Wielbłądzio pisze:Lubię. A już najbardziej takie małe czarne mruczące :1luvu: Szkoda tylko, że każdy z nich chce jeść, korzystać z kuwet, rozrabiać i nieraz nie daj Boże jeszcze chorować... A ja przy czarnych tracę resztki rozumu, chciałabym zatrzymać każdego jednego, jaki pojawi się na mojej drodze :oops:
każde mruczące jest fajne, nie tylko czarne :) gdyby jeszcze przynosiło ze sobą środki na swoje utrzymanie... :oops:
Wielbłądzio pisze:Młody zrobił mi w korytarzu Lazurowe Wybrzeże :twisted: Ale moja wina. Biorąc pod uwagę fakt, że bąbel przeprowadza się już pojutrze, postanowiłam oszczędzić na zakupie drewnianego żwirku i nasypałam mu do kuwety (tej stojącej w klatce) zwykłego zbrylającego. Już w kilka minut potem okazało się, że wygrzebywanie żwirku łapką i rozsypywanie go dookoła w promieniu co najmniej metra jest jedną z najfajniejszych zabaw świata :roll:
a jaka fajna zabawa sprzątać ten żwirek :twisted:

Alyaa

Post » Czw sie 05, 2010 8:10 Re: Co Dranie... Młody wyjeżdża już w pt, a Plusz na Sorbonę:)))

Dobry.

Ale właściwie nie jestem przekonana, czy będzie taki dobry.
Rano młody przewalił do góry dnem kuwetę - tzw. Lazurowe Wybrzeże rozprzestrzeniło się na calutki korytarz, część dużego pokoju i kawałek kuchni. Bo drobny żwirek nie tylko fajnie się wykopuje na wszystkie strony: jeszcze fajniej jest wskakiwać do kuwetki z dużego rozbiegu :roll: :twisted: ...
KTOŚ olał szafkę w korytarzu. Tuż przed wyjściem prawie postawiłam na to torebkę :twisted:

Zginęły mi majtki od kompletu. Kremowe w pomarańczowe i żółte kwiatki. Z cieniutkiej mikrofibry. Stringi. Ciekawe, co z nimi zrobiłam oraz kiedy i gdzie je znajdę, o ile w ogóle :twisted: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie :wink: ...?

Na razie to koniec dzisiejszych newsów.

Wielbłądzio

Post » Czw sie 05, 2010 11:12 Re: Co Dranie... Młody wyjeżdża już w pt, a Plusz na Sorbonę:)))

Dobry :)

Może któreś z Drani wybrało się na rozbieraną randkę i chciało:
1) ładnie wyglądać,
2) uszczęśliwić wybrankę?

No i stąd brak stringów :mrgreen:

Alyaa

[poprzednia][następna]