Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 04, 2010 11:49 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ-40 maluchów DRAMATYCZNY APEL

mar9 pisze:
justyna8585 pisze:Na domiar złego kot,który wypadł ludziom z okna ,w schronie doszedł do siebie i pojechał do ds,chyba będzie wracał,bo ma niewydolność nerek,leczenie i karma kosztuje tyle,że Pani cały czas płacze,odmawia dziecom,żeby leczyc go:( Tak juz jest od miesiąca...:(

a nie można by mu poszukać wirtualnego opiekuna?, kocio mógłby dalej mieszkać u Pani a na jedzonko by dostawał kaskę od wirtualnego opiekuna, tak sie przecież praktykuje, m. in. w schroniskach

Nie wiem,jak na miau,ale na dogo takiego czegoś nie wolno.

W schronisku są koty potrzebujące DT :( są ładne trikolorki,też maluchy kolorowe.

Jest kotka.,która nie chce chodzić,nie wiadomo dlaczego, być może jest po wypadku.

Jest tez taka gotowa do adopcji:
kotka biała, urodzona listopad 2009, szczepion 2 razy, ks zdrowia ,,bardzo
mil,a towarzyska ,socjalizowana, toleruje koty, psy ,oddana z powodu wyjazdu na
wakacje, jeszcze zdrowa ,nie sterylizowan,a cala biala, malutka taka

Obrazek
Obrazek

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro sie 04, 2010 12:02 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ-40 maluchów DRAMATYCZNY APEL

justyna8585 pisze:
mar9 pisze:
justyna8585 pisze:Na domiar złego kot,który wypadł ludziom z okna ,w schronie doszedł do siebie i pojechał do ds,chyba będzie wracał,bo ma niewydolność nerek,leczenie i karma kosztuje tyle,że Pani cały czas płacze,odmawia dziecom,żeby leczyc go:( Tak juz jest od miesiąca...:(

a nie można by mu poszukać wirtualnego opiekuna?, kocio mógłby dalej mieszkać u Pani a na jedzonko by dostawał kaskę od wirtualnego opiekuna, tak sie przecież praktykuje, m. in. w schroniskach

Nie wiem,jak na miau,ale na dogo takiego czegoś nie wolno.

W schronisku są koty potrzebujące DT :( są ładne trikolorki,też maluchy kolorowe.

Jest kotka.,która nie chce chodzić,nie wiadomo dlaczego, być może jest po wypadku.

Jest tez taka gotowa do adopcji:
kotka biała, urodzona listopad 2009, szczepion 2 razy, ks zdrowia ,,bardzo
mil,a towarzyska ,socjalizowana, toleruje koty, psy ,oddana z powodu wyjazdu na
wakacje, jeszcze zdrowa ,nie sterylizowan,a cala biala, malutka taka

Obrazek
Obrazek

jak można z powodu wyjazdu na wakacje oddać do schronu przyjaciela? nie rozumiem? jak można się bawić na takim wyjeździe? :twisted: :twisted: :twisted: :cry: :cry: :cry: :cry:
a co do wirtualnej opieki to wydaje mi się, że na miau tak nieraz jest: ktoś np. oferuje dm, czy ds czy dt a inny ktoś deklaruje wsparcie finansowe na tegoż kotka, chyba się nie mylę?
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro sie 04, 2010 12:10 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Koty proszą o DT i ogłoszenia

To nie jedyna kotka,która trafiła z takiego powodu...Ludzie uśmiechając się,oddają...

justyna8585

Post » Śro sie 04, 2010 12:32 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Koty proszą o DT i ogłoszenia

Jaka cudna kicia, biedactwo, kolejna zawiedziona przez człowieka... :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro sie 04, 2010 12:34 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Koty proszą o DT i ogłoszenia

justyna8585 pisze:To nie jedyna kotka,która trafiła z takiego powodu...Ludzie uśmiechając się,oddają...

nóż się w kieszeni otwiera, ja bym każdemu oddającemu pokazywała filmik poglądowy, jak się zachowuje w schronie taki domowy kot, albo chociaż zdjęcia powolnej rezygnacji z życia :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro sie 04, 2010 12:35 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ-40 maluchów DRAMATYCZNY APEL

Żabka już w swoim domku. :D Cieszę się, że jej się udało.
Smutno, że tak wielu nie...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro sie 04, 2010 12:40 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ-40 maluchów DRAMATYCZNY APEL

anita5 pisze:Żabka już w swoim domku. :D Cieszę się, że jej się udało.
Smutno, że tak wielu nie...

Super, dziękuje :)

justyna8585

Post » Śro sie 04, 2010 17:14 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Koty proszą o DT i ogłoszenia

cudna ta biała :1luvu: , bez wyobraźni jakieś te ludzie :(
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Śro sie 04, 2010 17:27 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Koty proszą o DT i ogłoszenia

sliczna ta biala
na razie dobrze wyglada - powinien ja szybko ktos zabrac

a bylym wlascicielom Obrazek

kto im dal kota? :evil:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro sie 04, 2010 19:12 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Koty proszą o DT i ogłoszenia

Zrobiłam Śnieżynce allegro i gratkę... Może ktoś ją uratuje ? :(
Zastanawiam się, czy nie przydałby się jej osobny wątek. Czy ona będzie ciachana?
Może wstaw też zdjęcia tych kolowych malców, które szukają domu i niechodzącej kici, jeżeli będzie taka możliwość? :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw sie 05, 2010 6:49 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Koty proszą o DT i ogłoszenia

Śnieżynko, do góry słoneczko, domku wypatrujemy :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw sie 05, 2010 16:55 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Koty proszą o DT i ogłoszenia

Liwia_ -dziękuje :)

Maluch biało-rudy i tygryskowaty pojechały do Dt do P.Iwony z Zabrza.Pilnie szukają domów.

Z kotką czarno-białą jest źle, źle z jej psychiką, na pierwszy rzut oka widac jak się męczy.U niej to nawet dom wychodzący byłby ratunkiem,bo kotka nie oddala sie w ogóle.

justyna8585

Post » Czw sie 05, 2010 17:29 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Koty proszą o DT i ogłoszenia

Dla czarno-białej kici jest oferta dt ale tylko na 3 tygodnie :(
Nie ma chyba sensu zabierać jej, jeżeli będzie musiała wracać potem do schroniska :(

Jest szansa na zdjęcia pozost. kotów?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw sie 05, 2010 23:15 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Koty proszą o DT i ogłoszenia

Liwia_ pisze:Dla czarno-białej kici jest oferta dt ale tylko na 3 tygodnie :(
Nie ma chyba sensu zabierać jej, jeżeli będzie musiała wracać potem do schroniska :(

Naciskam schronisko,ja nie daje rady ze wszystkim

dzisiaj znowu musiałam przejść obok wyrzuconego kota,na moje oko ok 4-5 mies.,taki zwykły czarny...nakarmiłam go tylko i zwiałam,żeby tylko nie patrzeć na niego :(

1 kot z osiedla juz od bodajże 2 tygodni ma dziure na głowie :(

Inny bardzo schudnął,ma zaropiałe oczy :( chyba ma koci katar :(

matki kociaków nie ma,to pewnie ona leżała na ulicy :( jej maluchów nie widzę...

Za to Pers będzie miał postawioną budkę na terenie domu jednorodzinnegp,o ile zapłace znowu za nią.Łatwiej będzie go złapać i zabrac do weta.

Jest wszędzie tyle kotów...:(

Do piwnicy przychodzą 2 nowe koty,wydaje mi sie że albo są półdzikie,albo po prostu wystraszone.

najgorzej z karmieniem kotów koło lasu i przedszkola,jest ich mnóstwo..Nie ogarniam tego...

Jeszcze...zapomniałam... dzisiaj wyciągnęłam z paszczy Owczarka tygryskowatą kotke,która juz od roku mieszka na osiedlu w budce.Ona jest taka głupia,że nawet do psów sie cieszy.

Chyba wyżaliłam sie...

justyna8585

Post » Pt sie 06, 2010 6:47 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Koty proszą o DT i ogłoszenia

justyna8585 pisze:
Liwia_ pisze:Dla czarno-białej kici jest oferta dt ale tylko na 3 tygodnie :(

Naciskam schronisko,ja nie daje rady ze wszystkim

dzisiaj znowu musiałam przejść obok wyrzuconego kota,na moje oko ok 4-5 mies.,taki zwykły czarny...nakarmiłam go tylko i zwiałam,żeby tylko nie patrzeć na niego :(

1 kot z osiedla juz od bodajże 2 tygodni ma dziure na głowie :(

Inny bardzo schudnął,ma zaropiałe oczy :( chyba ma koci katar :(

matki kociaków nie ma,to pewnie ona leżała na ulicy :( jej maluchów nie widzę...

Za to Pers będzie miał postawioną budkę na terenie domu jednorodzinnegp,o ile zapłace znowu za nią.Łatwiej będzie go złapać i zabrac do weta.

Jest wszędzie tyle kotów...:(

Do piwnicy przychodzą 2 nowe koty,wydaje mi sie że albo są półdzikie,albo po prostu wystraszone.

najgorzej z karmieniem kotów koło lasu i przedszkola,jest ich mnóstwo..Nie ogarniam tego...

Jeszcze...zapomniałam... dzisiaj wyciągnęłam z paszczy Owczarka tygryskowatą kotke,która juz od roku mieszka na osiedlu w budce.Ona jest taka głupia,że nawet do psów sie cieszy.

Chyba wyżaliłam sie...

Współczuję Ci Justynko, widzieć tyle kotów w potrzebie i nie móc im pomóc. :cry:
Ta tygryskowata to jest Ta? pamiętasz? :?
ObrazekObrazek

mar9

[poprzednia][następna]