Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 03, 2010 15:13 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

nighthawk pisze:Lubić, to każdy zakazany owoc będą lubić, ale w tym sól, różne konserwanty, sztuczne dymy itp, to jednak niezbyt właściwe :oops:
Filip podrzutek, który uważa mnie za swoją matkę, od początku usiłował jeść wszystko, co ja pakuję sobie do paszczy i jest kotem wszystkożernym, nie da mu się wytłumaczyć, że coś jest dla kota szkodliwe czy niewłaściwe. Jak mu nie dam, to sam sobie weźmie, w ostateczności może być nawet makaron na surowo albo surowe płatki owsiane. Tylko niektóre owoce w stanie surowym omija, ale za to kradnie rodzynki.

Rodzynki sa dla kota bardzo niezdrowe, sa toksyczne i nawet w malutkiej ilosci moga kota zabic, powoduja niewydolnosc nerek i rozne takie, takze z rodzynkami bym nie ryzykowala.

A co do innego posta, Maciejka toleruje psy bo z psami przebywala zanim trafila do schronu

ToraNeko

Od: Wto lut 16, 2010 17:25

Post » Wto sie 03, 2010 20:15 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Trzymam kciuki za Alana i Maciejkę.
Niech szybko znajdą domy.
Ostatnio edytowano Wto sie 03, 2010 20:23 przez mk999, łącznie edytowano 1 raz

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Wto sie 03, 2010 20:20 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

ToraNeko pisze:
nighthawk pisze:Lubić, to każdy zakazany owoc będą lubić, ale w tym sól, różne konserwanty, sztuczne dymy itp, to jednak niezbyt właściwe :oops:
Filip podrzutek, który uważa mnie za swoją matkę, od początku usiłował jeść wszystko, co ja pakuję sobie do paszczy i jest kotem wszystkożernym, nie da mu się wytłumaczyć, że coś jest dla kota szkodliwe czy niewłaściwe. Jak mu nie dam, to sam sobie weźmie, w ostateczności może być nawet makaron na surowo albo surowe płatki owsiane. Tylko niektóre owoce w stanie surowym omija, ale za to kradnie rodzynki.

Rodzynki sa dla kota bardzo niezdrowe, sa toksyczne i nawet w malutkiej ilosci moga kota zabic, powoduja niewydolnosc nerek i rozne takie, takze z rodzynkami bym nie ryzykowala.

A co do innego posta, Maciejka toleruje psy bo z psami przebywala zanim trafila do schronu

Może ale zdarza się ze koty tolerują tylko swoje psy z którymi są zaprzyjaźnione albo je znają. Nie musi tak być z innymi psami .
Maciejka była ze mną na aukcji w zoo natura a tam są w psy w kojcu i nie jest tak że się ich nie boi.
Gdyby poszła do domu z psem to należy ich do siebie pomału przyzwyczajać.

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Wto sie 03, 2010 20:43 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Wg mnie Maciejka to kot Alfa.I może byc tak że na swoim terenie ustawi sobie psa,jesli w domu taki będzie.
Ostatnio strzeliła focha bo inne koty były fotografowane, więc obsyczała któregoś , zawineła ogonem i wyszła na zewnątrz
Kotka z charakterem :)
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto sie 03, 2010 21:42 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Pytanie z serii głupich: Ktoś zechce przetymczasować małego, czarnego bąka z bardzo oryginalnymi rysami mordki :lol: brata (chyba bo jeszcze nie sprawdzałam) braciszka albo siostrę Alanka, Gabi i reszty, u mnie ciężko, Marycha jakby coś przeczuwając jak tylko weszłam z nim do domu to zlała się na swój pontonik aaaaaaaaaaaa :evil: teraz tylko czekam aż Vika zacznie sikać po kątach,a to tylko małe kociątko siedzące na razie w klatce, a te tak wydziwiają już grrr, a pozostałą trójca łazi i pilnuje klatki
matkę maluchów już prawie miałam ale w ostatniej mi zwiała

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Wto sie 03, 2010 22:59 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

widziałam na gumtree kociaki ze schroniska, super opisy, mogę kopiować?

Tunisia

Post » Wto sie 03, 2010 23:04 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

ToraNeko pisze:Rodzynki sa dla kota bardzo niezdrowe, sa toksyczne i nawet w malutkiej ilosci moga kota zabic, powoduja niewydolnosc nerek i rozne takie, takze z rodzynkami bym nie ryzykowala.

Są toksyczne, ale zabić to nie bardzo, bo dawka niebezpieczna to 10 g na kilo kota, a Filip waży ponad 6 :oops: Zabieram mu wszystko, czego żreć nie powinien, choć wyciąganie mu z pyska czegokolwiek może się skończyć utratą palców.

Tunisia pisze:Pytanie z serii głupich: Ktoś zechce przetymczasować małego, czarnego bąka z bardzo oryginalnymi rysami mordki :lol:

Kocham czarne, ale nie mam jak, bo jedyne wolne miejsce to przedpokój zarezerwowany na przetrzymanie pingwiniej małpy od sąsiada, którą muszę złapać na sterylkę :( Dzisiaj znów zeżarła i uciekła:(

nighthawk

Od: Pon maja 24, 2010 10:42

Post » Śro sie 04, 2010 9:51 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Tunisia pisze:widziałam na gumtree kociaki ze schroniska, super opisy, mogę kopiować?

Domyślam się, że chodzi o moje ogłoszenia :mrgreen: Co to w ogóle za pytanie, przecież ja biorę opisy z tego wątku. A jeśli chodzi o te ostatnie prawie bez żadnych tekstów, to dodałam tam trochę od siebie, żeby było cokolwiek napisane w ogłoszeniu. Starałam się, żeby to było na tyle ogólne, żeby pasowało do każdego kota :roll:

Tunisiu, kopiuj co tylko chcesz :!: Nie ma sensu dublować roboty.
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Śro sie 04, 2010 14:31 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

jeśli ktoś słyszał, że komuś zaginęła biało-czarna kotka/kot, ponoć dłuższa sierść..

ZNALEZIONA TAKIEGO KOTA NA UL. KRÓLEWSKIEJ (na razie u Szewca)..

mogę podać kontakt na osobę, od której dostałam info, a która wie, gdzie to jest..

ps. już dzwoniłam do Pani od Pusi (ogłoszenie co to niedawno tu było).. sprawdzi, czy to nie jej kotek..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Czw sie 05, 2010 16:42 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

buuuuuuuuuu ilość kotów w schronisku osiągnęła masę krytyczną, zresztą to nawet mało powiedziane :(

Tunisia

Post » Czw sie 05, 2010 20:47 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

panikota pisze:
Tunisia pisze:widziałam na gumtree kociaki ze schroniska, super opisy, mogę kopiować?

Domyślam się, że chodzi o moje ogłoszenia :mrgreen: Co to w ogóle za pytanie, przecież ja biorę opisy z tego wątku. A jeśli chodzi o te ostatnie prawie bez żadnych tekstów, to dodałam tam trochę od siebie, żeby było cokolwiek napisane w ogłoszeniu. Starałam się, żeby to było na tyle ogólne, żeby pasowało do każdego kota :roll:

Pozwoliłam sobie też skopiować opisy z Gumtree... :oops:

Wróciłam dopiero i aż mi się słabo zrobiło - tyle nowych kotów...okropne to :(
Wystawiam ogłoszenia na moich stronkach. Pewnie dziś nie dam rady wszystkich.
Ech...to pieskie i kocie życie... :|

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw sie 05, 2010 20:51 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

mahob pisze:
panikota pisze:

Pozwoliłam sobie też skopiować opisy z Gumtree... :oops:

Wróciłam dopiero i aż mi się słabo zrobiło - tyle nowych kotów...okropne to :(
Wystawiam ogłoszenia na moich stronkach. Pewnie dziś nie dam rady wszystkich.
Ech...to pieskie i kocie życie... :|

te wstawione na poprzednich stronach to tylko 1/3 wszystkich tych do adopcji
i w dodatku nie licząc kociątek i dzikich

Tunisia

Post » Czw sie 05, 2010 20:54 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

chyba nie ma sensu robić nadal osobnych ogłoszeń, lepiej zbiorowe

jak z kilku zdjęc robi się jedno mozaikowe?w jakim programie

Tunisia

Post » Czw sie 05, 2010 21:07 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Tunisia pisze:jak z kilku zdjęc robi się jedno mozaikowe?w jakim programie

Mozaikowe w sensie wklejenia obok siebie? Corel, Photoshop, w Gimpie pewnie też.

nighthawk

Od: Pon maja 24, 2010 10:42

Post » Czw sie 05, 2010 21:46 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

taki

Obrazek

czy gęstszy?

nie wiem czemu im obcielo uszy :(
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

[poprzednia][następna]