BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 30, 2010 16:59 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Dzisiaj Emma dostała nowy szaliczek jako, że ze starego wyciągnęła gazę (z lekka zakwawioną), ligniną miałam usiany cały dół, a bandaż zaczął zwisać tu i ówdzie. I w nowym już nie podskoczy, ani niczego nie wydrapie. Kupiłam jej ledum antyświądowe. Tylko niech jej ktoś wytłumaczy, że to co jej wciskam co 4 godziny strzykawką to właśnie coś, co zatrzyma świąd :twisted: jutro kontrola u pana profesora.

A Gustav dzisiaj upolował motylka. Nie wiem jak :roll: Po czym radosne dziecko PRYCHAŁO 8O na każego, kto chciał zobaczyć co on tam ma.
Niestety na interwencję było zbyt późno, gdyż motylek wykazywał się jedynie stochastycznymi ruchami odnóży i miał wytarty pyłek ze skrzydełek. Pyłek był na dywanie :roll: Białym :twisted: Zewłoki zostały pożarte. Dziecko mega zadowolone :roll:

Ja go odrobaczyć chyba powinnam :twisted: :x

hydra, a dzięki, na technicznym byłam i nie zauważyłam hyhy.. ale ja dopiero dzisiaj porządnie spałam
Tak porządnie, że jak mnie TeZet w nocy obudził, że ktoś chyba zwymiotował robaka to nie wiem co oglądałam :roll: bo, że oglądałam to pamiętam - zostało mi podstawione pod nos... ale było jakieś takie śluzowate i nie-białe... nie wiem :roll:
gaga&gagatki czyliObrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

GRazyna

Od: Śro lut 06, 2002 14:54

Post » Pt lip 30, 2010 17:43 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

morderca motylka wygląda tak:***************************************************a rekonwalescentka tak:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Pt lip 30, 2010 21:11 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Właściciel takich niewinnych ślepek nie zamordował motylka. Motylek popełnił samobójstwo, rozbijajac się o okocie pazurki
Trzymajcie się.
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob lip 31, 2010 19:04 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

jasssne :twisted: a może motylek zszedł na zawał serce, he?

Dzisiaj dziecko przyniosło ćmę. W biały dzień o 8 rano! Zdjęć nie ma :twisted:
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Sob lip 31, 2010 19:18 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Jak się czuje biedna Emma?

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob lip 31, 2010 21:50 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

o, Cameo masz nowy podpis :mrgreen:

Emma się trzyma. Opatrunek doprowadza ją do szału i przeszkadza jeść. Recovery smakuje owszem, ale wolałaby mięcho.
Swędzi ją ta rana, dostaje ledum anty świądowo. Dzisiaj była kontrola w pana profa. Goi się bardzo ładnie, rana sucha.
Przedostatni antybiotyk dzisiaj był. Poza tym została osłuchana, obejrzana i temp zmierzona. Wszystko ok.
Za to w drodze powrotnej Emma zaczęła ziać. Wypuszczona w domu ziała dalej, co więcej - nos, uszka i język zaczęły jej purpurowieć :strach: no to kota w transportem i z powrotem. I nic - po drodze ziać przestała, jak dojechalismy wyglądała już normalnie tyle, że miała ciemno-różowy nosek :roll: została osłuchana, obejrzana - wszystko w porządku. Nastraszyła nas nie na żarty... Po powrocie do domu dokładnie obejrzałam opatrunek i być może znalazłam przyczynę: kot mi się poddusił: jeden z brzegów był zawinięty do środka, a gazik co był zupełnie przy skórze się wziął i zwinął :roll: Gazik wyjęłam, brzeg odwinęłam. Od razu lepiej :wink: Rany, niech ona już ma zdjęty ten szalik noooo... bo ten brzeg się zawija nooo.. jutro go zmienią ale to taka robota.

Poza tym Emma chce mięcha. A może dostać co najwyżej recovery czy inne takie, ewentualnie miamora przerobionego na miazgę i podlanego wodą yummi, nieprawdaż :twisted:
A teraz idę zrobić Emmie jeszcze porcję anty świądową i idę paść spać.
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Nie sie 01, 2010 20:57 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

O jak dobrze, że Emma na prostej :ok: A długo się ten szaliczek zapowiedział ? :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Nie sie 01, 2010 21:13 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

GRazyna pisze:o, Cameo masz nowy podpis :mrgreen:

Ano strzeliłam sobie z nudów :oops: i teraz mam wszystkie obsraluchy w jednym banerku :mrgreen: :oops:

A czemu Emma nie może jeść mięska? mięsko jest zdrowe :roll:

Cameo

Post » Wto sie 03, 2010 8:40 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Jeszcze tylko 3 dni. 3 dni. I za trzy dni bedzie bez szwow i bez opatrunku. Przeklęty szaliczek wrrr...

Dzisiaj w nocy sobie węzełek wykańczający szew rozwiązała :roll: nie wiem jakim cudem, bo tam było z 8 zawiąza. A teraz wisi prosta nić :twisted: Kocham tego kota. Lignina ściele się po domu radośnie, kot wygląda jak uciekinier ze szpitala polowego.
Nad ranem robilismy jej opatrunek z samoklejacego sie bandaza. Właśnie obraca go w perzynę :twisted:

A mięska jeść chwilowo nie może bo do zjęcia szwów pan prof zalecił pożywienie wyłącznie miękkie. Żeby się łatwo łykało i łatwo trawiło. No ale ile moża kota recovery karmić. To jakieś takie... bezresztkowe :roll:
Zobaczymy co dzisiaj powiedzą.

Cameo, Twoje koty są prześliczne. Szylkretki widzę masz :mrgreen: E tam obsraluchy. Czarnego pi-ara im robisz :P
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Wto sie 03, 2010 9:11 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Jak mus to mus, tylko recovery ma taką gładziutką postać. No i convalescence mleczko (instant), ale słyszę, ze tego królowa ani ani :D Ale to tak jest, słyszę, że koty albo to lubią albo trzymają się od tego z dala. A z tym szaliczkiem to niezła jazda :roll: Ale to już końcowe odliczanie.

A jak nawróceńcy się miewają ? Stado się dogadało ?
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto sie 03, 2010 11:09 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

A pasztet a/d hills'a? On mięciutki jest i papkowaty :roll:
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Wto sie 03, 2010 11:10 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Nawróceńcy przybywają za tydzień 10go... :roll: zooobaczyny :roll:

pasztet a/d hillsa owszem smakuje, ale w elwecie go nie ma :( muszę go gdzies indziej kupić - a znam tylko jedno miejsce dość odległe od domu :roll:
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Wto sie 03, 2010 13:45 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

No i się łaciate babsko doigrało :evil: poszła w abażurek do piątku :roll:
Pani dok jej szew elegancko zawiązała i stwierdziła, że nie ma co pakować kota w opatrunek. I Emcinek dostał kołnierz.
Obraziła się i śpi pod ławką na dworze. Może jej fotę strzelę  :roll:

Po hills a/d pojechałam ale też nie było. Trudno będzie recovery i reconvalescence w saszetkach.
I do piątku spokój ma być. Potem też :wink:

Bo potem to wracają kartoniaki, a Edgar idzie na ekstrakcję zęba, Albo i dwóch :|
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Wto sie 03, 2010 16:25 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Kotusia chciała pomóc w medycznej (samo)obsłudze, a wy ją w abażur 8O ?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto sie 03, 2010 20:18 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

GRazyna pisze:Cameo, Twoje koty są prześliczne. Szylkretki widzę masz :mrgreen: E tam obsraluchy. Czarnego pi-ara im robisz :P

Ano mam :mrgreen: i tricolorkę z Łódzkiego schronu (wyleczona z APZS) i coś tam jeszcze :mrgreen:

Wszystko do adopcji - a teraz mamy wyprzedaż :mrgreen: bo toto do kuwet nie chce robić i dlatego tak tanio :mrgreen:

Może się skusisz? :mrgreen:

Emmi :love: mam słabość do tego imienia (może ktoś się domyśli) :mrgreen: i stąd słabość do kota :mrgreen:

GRazyna, w internecie masz przecież full puszek Hillsa...

Cameo

[poprzednia][następna]