Darłowo ok.40 kotów-dobiliśmy 100 :) Zapraszam na nowy wątek

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 02, 2010 19:25 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

Rozmawiałam z P.Ireną.
Tam pod kominami są 2 kotki, a reszta ( czyli chyba 4 ) to kocurki, uff. Jedna kotka jest młoda i ciężarna, a druga to babunia. Karmicielka bardzo się ucieszyła, bo już martwiła się, jak to będzie z małymi ( a nawet już chyba ludzie z bloku coś się czepiali :| ) i powiedziała, że coś dołoży. Nie wiem jeszcze ile, ale to już nie 150zł ;) Na dniach mamy się spotkać i wszystko przedyskutować.
Do niedawna była tam też jeszcze jedna ciężarna kotka, ale ją zagryzł jakiś pies :cry: [*]

Rozmawiałam też z P.Jurkiem.
Ten jego znajomy karmi 2 kotki i 1 kocurka, które stale tam przebywają i jeszcze jakieś, które czasami przychodzą. Także nie wiadomo, czy są to czyjeś, czy wolno żyjące :| Małych chyba nie ma, bo już raz kotki się okociły i młode zostały uśpione. Muszę zdobyć numer do niego i zapytać, czy będzie w stanie coś dołożyć.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon sie 02, 2010 19:52 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

Powodzenia życzę, dużo roboty widzę będzie. Podziwiam, sporo czasu trzeba na to wszystko poświęcić. :ok: :ok:

karolina_lahm

Od: Pt lip 16, 2010 18:07

Post » Śro sie 04, 2010 18:13 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

Przez te koty z działek, to szału można dostać :evil: :evil: :evil: Tyle się dziś nasiedziałam, żeby podeszły do jedzenia i nic :evil: Sedalin i koniec. Inaczej nie da rady.

Koteńka szuka DS. Jak zaczęła wariować, jak przyszłam 8O :ryk: Biegała w koło mnie, zaczepiała Bulwę, przewracała się :ryk: Urocza jest :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Udało mi się "złapać" dziś tą dziką tri ;)

Obrazek

I w poszukiwaniu tri spod torów z małymi, znalazłam coś nowego...

Obrazek

Obrazek

Piwnica na Bogusława- :strach: Ktoś się pisze na sprzątanie? 8O 8O

Jeśli jutro będzie dobra pogoda, to umawiam się z karmicielką spod kominów.
I do Darłówka.
Małe Tęczy są rewelacyjne. Szkoda, żeby się "zmarnowały" :roll:
Obrazek

kinia098

Post » Pt sie 06, 2010 10:49 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

Oto ciężarówka, o której mówiła P.Irena. Druga chyba się już okociła...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jej 4-miesięczne OGROMNE dziecko:

Obrazek

Obrazek

I udało mi się 4 razy pogłaskać Szylkę 8O Śmieszna jest. Pochodzi troszkę, zajdzie mnie od tyłu i wtedy ociera się o rękę ;) Cwaniara ;)

Zdjęcia kotów z falochronu będą na ich wątku.
Obrazek

kinia098

Post » Pt sie 13, 2010 20:25 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

Ciężarna kotka spod kominów ciachnięta. Dziękuję za to alareipan, czyli KK :mrgreen: :1luvu:
Zdążyłyśmy chociaż z jedną, uf. Druga niestety okociła się i nie wiemy gdzie :cry:

Dziś wydałam 6zł na puszki z Biedronki :roll: Bo mokry prowiant nam się skończył :| Ale jakaś karma znowu się szykuje ;) :1luvu:

Nie wiem, czy już pisałam, ale maluch z działek, to kotka :| Kotki na działkach mają brzuchy jak balony... Twarde sztuki.

Maluchy Tęczy są urocze :1luvu: A szczególnie tygrysek z białym :) Może jednak jakieś DT ? :roll:

Moich też na razie nikt nie chce na 100% :roll:
Obrazek

kinia098

Post » Nie sie 15, 2010 7:12 Re: Darłowo-szuakmy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Nie na temat ale jeśli w ostatnich dniach coś komuś obiecałam,miałam wspomóc czy coś w ty rodzaju to na prawdę BARDZO PRZEpRASZAM bo życię lubi płatać figle i mnie zdarzył się właśnie taki"wesoły" przypadek.Bardzo proszę o wiadomości na pw,jeszcze raz gorąco przepraszam ale tak mi się zapętliło,żę węzły marynarskie przy ty to pestka.Skopiuję ten post i wkleję wszedzie gdzie bywałam tylko nie wiem czy można ale proszę adminów o wzięcie pod uwagę tego,że nie bardzo znam się na takich sprawach

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pon sie 16, 2010 18:11 Re: Darłowo-szuakmy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

No uroczo u was jak zwykle.. :wink: .

może proverą stopować te kotki które są bardzie obliczalne (podchodzą codziennie po jedzenie).
A sterylkować te mniej przewidywalne?

Kinia jak tam z karmą - podesłać Ci suchą albo mokrą?
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pon sie 16, 2010 23:51 Re: Darłowo-szuakmy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Rakea pisze:może proverą stopować te kotki które są bardzie obliczalne (podchodzą codziennie po jedzenie).

wykastrować trzeba wszystkie, ale też jestem za tym, aby do czasu złapania podawać Promonvet albo Proverę- jest szansa, że choć trochę mniej kociaków się urodzi...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto sie 17, 2010 20:33 Re: Darłowo-szuakmy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Rakea pisze:No uroczo u was jak zwykle.. :wink: .

może proverą stopować te kotki które są bardzie obliczalne (podchodzą codziennie po jedzenie).

Kinia jak tam z karmą - podesłać Ci suchą albo mokrą?

Ja się boję tą Proverę podawać, bo nie wiem czy kotka już w ciąży, czy nie...

Jeśli masz, to możesz podesłać mokrej :) Bo mam tylko na jedno karmienie, a suchej mam już chyba tylko jakieś 2kg. Może mniej.
Obrazek

kinia098

Post » Śro sie 18, 2010 23:03 Re: Darłowo-szuakmy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

kinia098 pisze:Ja się boję tą Proverę podawać, bo nie wiem czy kotka już w ciąży, czy nie...

Jeśli masz, to możesz podesłać mokrej :) Bo mam tylko na jedno karmienie, a suchej mam już chyba tylko jakieś 2kg. Może mniej.

jeśli karmicielka mogłaby wypatrzeć moment kiedy male zaczynają jeść pokarm stały..

a mokrej nie mam ale mogę kupić :mrgreen: - postaram się w tym tyg.
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Czw sie 19, 2010 13:52 Re: Darłowo-szuakmy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Było sporo zapytań o Zgredzię, ale nic z tego :!:
2 osoby wzięły kota ze schroniska, kilka zapytało fajne domki, ale cisza, gdzieś znowu za daleko... :evil: :roll:

A, i muszę jak najszybciej pozbyć się maluchów, bo... cyckają moją Jiggę.. Jeden sutek jest strasznie czerwony.. Nie mam aparatu, zrobiłabym zdjęcie. Nie wygląda to za ciekawie..

Ciężarówka spod kominów wypuszczona.
Szylka gruba.

Jak zwykle nieciekawie.
Obrazek

kinia098

Post » Nie sie 22, 2010 17:08 Re: Darłowo-szuakmy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Dziś mieliśmy zawieźć Zgredzię do DS. Niestety... :roll: :evil: :|

Wydałam 60zł na odrobaczanie i odpchlenie kociaków :roll: :strach:

EDIT: A, i wet ocenił je na jakieś 2.5 miesiąca max.3 8O Kinga się nie zna... :oops:
Obrazek

kinia098

Post » Pon sie 23, 2010 14:22 Re: Darłowo-szuakmy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Rakea pisze:a mokrej nie mam ale mogę kupić :mrgreen: - postaram się w tym tyg.

Kinia mam trochę awarię z kasą - kotka która siedzi z małymi u mnie na TDT(bannerek w podpisie) powinna iść na DT/DS, ale nie mam kontaktu z DT. Więc nie wiem do kiedy one będą u mnie. Myślałam, że w tym tyg dziewczyna je weźmie a tak ..
Jak tylko mi się przeluźni to podeślę.
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Pon sie 23, 2010 14:41 Re: Darłowo-szuakmy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Rakea pisze:

Kinia mam trochę awarię z kasą - kotka która siedzi z małymi u mnie na TDT(bannerek w podpisie) powinna iść na DT/DS, ale nie mam kontaktu z DT. Więc nie wiem do kiedy one będą u mnie. Myślałam, że w tym tyg dziewczyna je weźmie a tak ..

Nie ma sprawy ;) Ja i tak na razie rzadko bywam w Darłowie na karmieniu :|
Obrazek

kinia098

Post » Pon sie 23, 2010 15:22 Re: Darłowo-szuakmy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

kinia098 pisze:
Rakea pisze:

Nie ma sprawy ;) Ja i tak na razie rzadko bywam w Darłowie na karmieniu :|

Ok - mam nadzieję że dokarmimy je trochę przed zimą.

p.s. a udało Ci się choć częśc odrobaczyć?
Obrazek Obrazek

Rakea

[poprzednia][następna]