Subtelna Milenka rezydentką u Pako

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 30, 2010 16:36 Re: Kto pomoże Piwniczakom- Wrocław Pilne DT dla Milenki

Dzięki Thorkatt za założenie wątku :1luvu:

Milenka jest śliczną kicią, wczoraj głaskałam ją tylko w jej klateczce, dzisiaj odważyłam się wziąć ją na ręce (ryzykując prawdę mówiąc podrapanie i to, że kicia zwieje po prostu :oops: ), a ta położyła główkę na mojej piersi, przytuliła się i mruczała, ale oczyska to jej tylko chodziły na boki - oceniała sytuację sprytna bestyjka :mrgreen:

W piwnicy został jeszcze bury kotek, no i mamuśka - ale ona dochodząca jest i bardzo sprytna :cry:

Wczoraj nastawiona cały dzień i całą noc klatka pozostała pusta, niestety - no, ale Milenka tak głośno nadaje w piwnicy, że nie dziwię się kotkom, że stały się bardzo ostrożne...

Milenka w środę miała zabieg - a już teraz czuje się bardzo dobrze, ze zdjęciami jest problem, bo w piwnicy jej nie sfotografuję, jest ciemno, a kotek też czarny... Wyciągnąć ją na zewnątrz mogę na rękach, ale ktoś inny musiałby fotografować.

Mam nadzieję, że bure cudo to chłopaczek, no ale chciałabym jeszcze spróbować go złapać mimo wszystko, jeśli chodzi o mamuśkę - będę próbować, ale w przyszłym tygodniu nie będę mogła, może później, no i musi się wyjaśnić sytuacja Milenki - dopóki ona w piwnicy będzie głośno protestować - nic z tego nie będzie

Co mam zrobić - poradźcie proszę - wypuścić, czy ??? (wiadomo, że ja podejmę decyzję i wezmę za nią odpowiedzialność, ale warto czasami posłuchać różnych głosów).

Jeżeli ktoś mógłby zająć się na razie dalszym oswajaniem Milenki i wziąć ją w lepsze miejsce choćby tymczasowo - jestem gotowa zapłacić, w tym czasie mogłabym spróbować wyłapać pozostałą dwójkę i problem zostałby w zasadzie zażegnany :)

U nas na osiedlu w piwnicy dawno nie było kotków (mieszkam tam już 11 lat i w tym czasie żaden nie zamieszkał w naszych piwnicach), podobno wcześniej były, jedni dokarmiali, drudzy psioczyli - koty "zniknęły" :( Boję się, żeby nie było tak i teraz - już podobno ktoś się odgrażał
Pako

Post » Sob lip 31, 2010 12:39 Re: Kto pomoże Piwniczakom- Wrocław Pilne DT dla Milenki

:!:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Sob lip 31, 2010 18:07 Re: Kto pomoże Piwniczakom- Wrocław Pilne DT dla Milenki

może....
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Sob lip 31, 2010 21:18 Re: Kto pomoże Piwniczakom- Wrocław Pilne DT dla Milenki

:!:

pucio79

Od: Nie sty 10, 2010 14:40

Post » Nie sie 01, 2010 9:12 Re: Kto pomoże Piwniczakom- Wrocław Pilne DT dla Milenki

Milenka marzy o domku....
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Nie sie 01, 2010 19:43 Re: Kto pomoże Piwniczakom- Wrocław Pilne DT dla Milenki

Thorkatt pisze:Milenka marzy o domku....
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Nie sie 01, 2010 20:48 Re: Kto pomoże Piwniczakom- Wrocław Pilne DT dla Milenki

Milenka bardzo prosi o domek...

pucio79

Post » Pon sie 02, 2010 8:08 Re: Kto pomoże Piwniczakom- Wrocław Pilne DT dla Milenki

Obrazek
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Pon sie 02, 2010 8:35 Re: Kto pomoże Piwniczakom- Wrocław Pilne DT dla Milenki

Niestety Burasek, którego nie udało mi się złapać, wpadł w sobotę pod samochód :cry:
[']
Przepiękny, dorodny, beżowo-popielaty, kremowy pod brzuszkiem

Nie wiem, czy ich matka jeszcze przychodzi, i tak naprawdę to nie wiem, która to...
W okolicy kręci się wiele kotów wychodzących, widziałam też dwa czarno-białe (podobno taka jest ta kocica), przecież nie będę ich wszystkich łapać, niektóre pewnie sterylizowane... a inne nie...

Nie mam już siły na łapanki, a przede wszystkim wróciłam już do pracy i nie będę miała kiedy, psychicznie jestem rozwalona na maxa, za mało nas jest, gdyby wszystkie trzy dzieciaki złapać na raz i umieścić w bezpiecznym miejscu Burasek by żył, ale po pierwsze nie miał kto ze mną łapać i targać do veta, no i przede wszystkim nie ma tego bezpiecznego miejsca dla nich :(

Mam zdjęcia Milenki, ale jestem pierwszy dzień w pracy, jak wszystko zrobię to wstawię fotki do wątku
Pako

Post » Pon sie 02, 2010 8:45 Re: Kto pomoże Piwniczakom- Wrocław Pilne DT dla Milenki

Oj Burasku, w złą strone poszedłeś[*]

Pako, ale dwójce uratowałaś życie, bo jak widać kocie dzieciaki zaczęły dalsze wędrówki, nieprzygotowane na niebezpieczny świat.
Felus szczęśliwy w nowym domku, a smukła Milenka też pragnie zaznać miłości.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Pon sie 02, 2010 10:43 Re: Kto pomoże Piwniczakom- Wrocław Pilne DT dla Milenki

Dzięki Thorkatt za pocieszenie, ale ja widziałam, jak jeszcze tydzień temu cała trójka brykała radośnie po trawniku i ciągle mam ten widok przed oczami, a potem tylko to nieruchome ciałko...

Może nie powinnam była się wtrącać w ich życie, były szczęśliwe, bezdomne, ale miały dach nad głową, jedzenie, cieszyły się tym, były zdrowe, Milenka nie ma nawet jednej pchełki, nie mówiąc o innych dolegliwościach
Pako

Post » Pon sie 02, 2010 11:07 Re: Kto pomoże Piwniczakom- Wrocław Pilne DT dla Milenki

Pako - nie daj się takim myślom. Ja co pewien czas czuję się tak wypalona, że wydaje mi się, że już nie dam rady. Ale potem pomalutku staram się zebrać, bo co Ogonkom po rozwalonym mamuciku.
Wczoraj - kiedy wyszłam nakarmić kotyi kombinowałam, jak to ułożyć, żeby choc na pare dni wyrwać się z domu pod karmik podeszła kocica chyba w ciąży. I cholera dała się złapać.
I tyle wyszło z mojego zastanawiania. A miało być pięknie i wypoczynkowo..
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Pon sie 02, 2010 13:26 Re: Kto pomoże Piwniczakom- Wrocław Pilne DT dla Milenki

Biedny burasek [']
Niestety bezdomniaczki są narażone na wiele niebezpieczeństw, choć bardzo chcemy niestety nie jesteśmy w stanie uchronić ich przed tym :(

pucio79

Post » Pon sie 02, 2010 15:18 Re: Kto pomoże Piwniczakom- Wrocław Pilne DT dla Milenki

Śliczna Milenka szuka bardzo dobrego domku:

Obrazek

Obrazek

Na tym zdjęciu Milenka porównuje szczurki piwniczne ze szczurkiem by Thorkatt (wydaje się być zaskoczona) 8O

Obrazek
Pako

Post » Pon sie 02, 2010 15:32 Re: Kto pomoże Piwniczakom- Wrocław Pilne DT dla Milenki

Pako pisze:Śliczna Milenka szuka bardzo dobrego domku:

Obrazek

Obrazek

Na tym zdjęciu Milenka porównuje szczurki piwniczne ze szczurkiem by Thorkatt (wydaje się być zaskoczona) 8O

Obrazek

:love:
Czyżby w piwnicy nie bylo różowych w wisienki? Nie chce mi sie wierzyć :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

[poprzednia][następna]