CZERWIENIAMI MALOWANE - posty archiwalne

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 29, 2010 10:31 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

:!: :!: :!:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Sob lip 31, 2010 23:20 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

halbina pisze:Zabrze, schronisko:

Obrazek

Kola poz.k-1609 to 5 letni, bardzo grzeczny kocur, któremu zmarł właściciel. Kola kocha ludzi, bardzo lubi się przytulać, załtwia się do kuwety - jest na prawdę przekochany

Obrazek

Mas poz.k-1606 to około 2 miesięczny kocurek, który do schroniska trafił 5 lipca 2010 roku ze sklepu przy ul. Andersa

Obrazek

Ralf poz.k-1574 to kilkuletni kocur, który trafił do schroniska 7 czerwca 2010 roku z opuszczonego mieszkania przy ul. Kowalskiej razem z innymi kotami. Ralf jest łagodnym kotem, jednak łasi się do człowieka wtedy kiedy ma na to ochotę

Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów, to mój pierwszy post na tym forum :)
Mam pytanie: czy w przypadku tych pięknych rudasów z Zabrza w grę wchodzi wyłącznie dom stały, czy też można któremuś z tych gentelmenów dom tymczasowy z pełnym wiktem zaoferować? :D
Jestem z Gliwic :)

Antares

Od: Wto lip 20, 2010 18:22

Post » Sob lip 31, 2010 23:28 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Na pewno przyda się i dom tymczasowy.
Koty są w schronisku,więc chyba tam musisz się zgłosić.
Koty z DT szybciej znajdują domki stałe .
Może napisz na PW do osoby która zgłosiła kociaki na wątek.

A może zakochasz się i nie oddasz :roll:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob lip 31, 2010 23:45 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Annaa: dziękuję za odpowiedź.
Myślę, że najłatwiej będzie przedzwonić tam po niedzieli i zapytać jak wygląda sytuacja :)

Antares

Od: Wto lip 20, 2010 18:22

Post » Sob lip 31, 2010 23:56 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Zadzwoń,zadzwoń koniecznie :D bo tu mnóstwo kotów
w potrzebie :ok:

wiem,że z Gliwic do Łodzi daleko,ale może taki słodki rudy misiu

http://www.adin.pl/ogloszenia/109885.html
ufff :) musiałam spróbować
Obrazek

Annaa

Post » Nie sie 01, 2010 4:52 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Antares pisze:
halbina pisze:Zabrze, schronisko:

Obrazek

Kola poz.k-1609 to 5 letni, bardzo grzeczny kocur, któremu zmarł właściciel. Kola kocha ludzi, bardzo lubi się przytulać, załtwia się do kuwety - jest na prawdę przekochany

Obrazek

Mas poz.k-1606 to około 2 miesięczny kocurek, który do schroniska trafił 5 lipca 2010 roku ze sklepu przy ul. Andersa

Obrazek

Ralf poz.k-1574 to kilkuletni kocur, który trafił do schroniska 7 czerwca 2010 roku z opuszczonego mieszkania przy ul. Kowalskiej razem z innymi kotami. Ralf jest łagodnym kotem, jednak łasi się do człowieka wtedy kiedy ma na to ochotę

Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów, to mój pierwszy post na tym forum :)
Mam pytanie: czy w przypadku tych pięknych rudasów z Zabrza w grę wchodzi wyłącznie dom stały, czy też można któremuś z tych gentelmenów dom tymczasowy z pełnym wiktem zaoferować? :D
Jestem z Gliwic :)

Zapytać zawsze warto, rudzielce i tak szybko znajdujądomki, ale co dom, to dom!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pon sie 02, 2010 11:03 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Pomarańczowe są po prostu przesłodkie :D

Kaprys2004

Post » Pon sie 02, 2010 11:10 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Naprawdę nikomu Feluś się nie podoba?

viewtopic.php?f=13&t=114827&p=6262986#p6262986

alix76 pisze:Nazwałam go Felek, od felix - szczęśliwy, bo Felek miał sporo szczęścia. W porównaniu z wieloma innymi kotami miał fart, kiedy nie mógł zostać w swoim domu (nie wiem dlaczego :evil: ) - został przyniesiony na zamknięty teren, gdzie ma schronienie i dostaje jeść.
Ale to schronienie to budka przy warsztatach a jedzenie ... wiadomo, najtańsze ... Na razie Felek jest pięknym, zdrowym kotem, ale w takich warunkach i na takiej diecie, niedługo nim pozostanie. Poza tym Felek pamięta, jak jest mieć dom - garnie się do ludzi, prosi o jedzenie, ale przede wszystkim o pieszczoty. Nie rozumie, dlaczego już nie śpi na miękkiej kanapie :( , dlaczego potraktowano go jak niepotrzebny mebel. Przytula się i mruczy, pytając wzrokiem, "a może ty mnie zechcesz? Będę grzeczny ..."

Obrazek Obrazek Obrazek

Felek ma około półtora roku ("na oko"), jest wykastrowany, jak na warunki w jakich żyje - aż oślepiająco biały na łapkach i burzuszku. Był kotem domowym, który się znudził :evil: . Przed wydaniem do domku stałego zostanie przebadany przez weterynarza (odpchlenie, odrobaczenie, ew. szczepienie), wyczesany ze wszelkich zabrudzeń futerka i upewnię się, że nie zapomniał, do czego służy kuweta :wink: .
Proszę, przywróćmy Felkowi wiarę w ludzi i ich dobre intencje :oops:

Aleba pisze:W ogóle na Cytadeli klapa, poza małą czarną - niezainteresowaną klatką - żaden kot się nie pokazał. Poza Felkiem oczywiście ( :arrow: viewtopic.php?f=13&t=114827), Felek był, tuńczyka spożył, poprawił whiskasem i strasznie chciał się z nami zabrać :([/b]

Taki miziak, samotny, czeka na swój domuś...

Kaprys2004

Post » Pon sie 02, 2010 11:41 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Felek jest w wawie?
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Pon sie 02, 2010 11:43 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Annaa pisze:Zadzwoń,zadzwoń koniecznie :D bo tu mnóstwo kotów

Jaki cudak! :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Pon sie 02, 2010 12:01 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

qlenka pisze:Felek jest w wawie?

Tak. W Centrum właściwie, może troszkę bardziej Żoliborz..

Jest do wzięcia na DT słodki rudy maluch 4-5 tygodniowy znaleziony na trawniku. Jest teraz w świetnym DT, ale przekoconym i zaKKatarzonym. Trzeba go stamtąd zabrać, bo oczka zaczynają już łzawić...
Kto ma moce przerobowe?

Kaprys2004

Post » Pon sie 02, 2010 13:09 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

:roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon sie 02, 2010 14:29 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

qlenka pisze:
Annaa pisze:Zadzwoń,zadzwoń koniecznie :D bo tu mnóstwo kotów

Jaki cudak! :1luvu:
Obrazek

Prawda ,że cudny ? :1luvu:
i nie ma domku :(
Obrazek

Annaa

Post » Pon sie 02, 2010 16:18 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Ja tam nie rozumiem ludzi.. :roll: :(

Kaprys2004

Post » Pt sie 06, 2010 9:55 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Witam :D
Moja znajoma poszukuje rudego kota. Kotek będzie mieszkał na Śląsku więc z racji problemów z dowozem dobrze by było, żeby był z okolic. Poszukujemy zdrowego kotka w wieku od 0 do 6 lat, płci obojętnej, warunek; ma być rudy (nie biało rudy, ewentualnie może mieć skarpetki, ale najlepiej żeby był cały rudy) oraz miziasty - nie dzikusek. Kotek będzie kotem niewychodzącym, domek jest odpowiedzialny i sprawdzony przeze mnie, kotek będzie monitorowany - będę miała stały kontakt z jego przyszłą mamusią :wink:
Potrzebuję ofert ze zdjęciami, żeby zaproponować kilka zwierzaków do wyboru, choć jak znam tą panią, to... zakocha się w pierwszym rudzielcu :wink: Wysłałam jej już wstępnie parę zdjęć skopiowanych od was, ale... jeśli macie jakieś propozycje, to chętnie będę pośredniczyć. :mrgreen: Proszę o wiadomość na PW - nie śledzę tego wątku.

Edit.- zapomniała dopisać, że kotek będzie jedynakiem, więc jego stosunek do innych zwierząt jest obojętny
Ostatnio edytowano Pt sie 06, 2010 10:10 przez pomponmama, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

[poprzednia][następna]