H&M+L.M- krtań-będzie zabieg! Proszę o zamknięcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 25, 2010 3:07 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

aga9955 pisze:Poczekaj. Za chwilke powinno byc lepiej. Nie denerwuj sie Monia ,bo Meos czuje ,ze jestes niespokojna.

Steryd zadziala i odpoczniecie. Tylko spokojnie.

edit: ale oddychajac nie ziaje pyszczkiem? Tylko przybral pozycje ktora mu ulatwia oddychanie?

Tak. Pysio zamknięte. Tylko tak bardzo charczy. Aż coś jakby w brzuszku bulgotało.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie lip 25, 2010 3:08 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Marcelibu pisze:Tak. Pysio zamknięte. Tylko tak bardzo charczy. Aż coś jakby w brzuszku bulgotało.

Jak pysio zamkniete to nie jest najgorzej. Spokojnie.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Nie lip 25, 2010 8:22 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Marcelibu , Meoniku , :ok: :ok: :ok: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie lip 25, 2010 11:59 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

i jak dzis sie czujecie??
Obrazek

aga9955

Post » Nie lip 25, 2010 16:01 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Aga, już lepiej. Jeszcze rano ciężko było z oddychaniem. Teraz już Meonik sobie tylko pochrapuje. Bardzo, bardzo Ci dziękuję za wsparcie w nocy!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Teraz widzę, że nie zejdziemy z dawki 10 mg Encortolonu. Dopóki nerki, wątroba wytrzyma.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Nie lip 25, 2010 22:31 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Marcelibu pisze:Aga, już lepiej. Jeszcze rano ciężko było z oddychaniem. Teraz już Meonik sobie tylko pochrapuje. Bardzo, bardzo Ci dziękuję za wsparcie w nocy!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Teraz widzę, że nie zejdziemy z dawki 10 mg Encortolonu. Dopóki nerki, wątroba wytrzyma.

:ok: :ok: :ok: za dobre samopoczucie :ok:

edit: i nie dziekuj. Nie ma za co. Przypominam Ci ,ze sama wspieralas mnie kazdej trudnej nocy jak chorowala Marchewa :1luvu:
Obrazek

aga9955

Post » Wto lip 27, 2010 14:40 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Jak u Was Monia?

Czasem nie udaje się zejść do niższej dawki sterydu :(, ważne żeby Meonik czuł się w miarę dobrze...
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pt lip 30, 2010 19:41 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

... no więc dziwnie jest. Kilka dni temu nie wytrzymałam psychicznie - zrobiłam Meonikowi RTG okolic szyi. Oczywiście nie obeszło się bez mojej histerii w lecznicy, pół dnia lekarze szukali zdjęcia, którego nie było, ale to już wstyd się przyznać (u mnie: "dzień-jak-co-dzień" :? ). RTG oglądał i opisywał ten sam radiolog (chwali go moja dr Małgosia, więc go "dopuściłam" do diagnostyki :) ), który napisał, że obecnie zmiany w obrębie krtanie NIE MA. I że w porównaniu z poprzednim jest OK. Poprzednie zdjęcie i opis miał dostarczony. Czysto! A Meonik charczy...

Po ciężkich deliberacjach z Beatą i Beliowen uderzamy do dra Niziołka i szukamy sprawy serca bądź astmy. A Dziewczynom wielkie dzięki za podpowiedź :1luvu: . Dodatkowo się podłamałam, a dokładnie zburzono mi mój spokój, że mam odrobaczone koty. Ja zrobiłam jak kazał wet - dałam po jeden tabletce i spoko. Okazało się, że nic bardziej błędnego. Trzeba przynajmniej 3 razy podawać środek p/robalowy, żeby wybić wszystkie stadia ewentualnych robali. Ale Beata mówi, że dr Niziołek zacznie od porządnego odrobaczenia, bo glisty mogą przecież przedostawać się do okolic płuc. No i w przyszłym tygodniu jedziemy do doktora, bodajże 3. sierpnia. Strasznie to daleko, bo aż w Marysinie, boję się podróży, bo Meonik potrafi zsinieć. Obecnie kotuch jest na Encortolonie (dawkę podtrzymuję) + Fortekor na serducho. Wyniki krwi Meo ma prawie książkowe. Choć rozmaz wskazuje na robale lub astmę.

Nie ukrywam, że ze strachu przed odejściem Meonika nagrałam mu (+ reszcie H&M+L) filmik - słaby, bo komórką. W dodatku obciach, bo Lizak polował (słabo-udolnie; pokraka) na muchę.

Część I : http://www.youtube.com/watch?v=OII4cQDceMc
Część II: http://www.youtube.com/watch?v=EoeCl7e-GBo
Słychać, jak Lizak grucha. Na trzy koty mam tylko jednego, który mówi "miau"...

Marcelibu

Post » Pt lip 30, 2010 19:56 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

A tu fotki Lizaka. Te zdjęcia łazienkowe mnie bardzo rozczuliły - z pluszowym psem, którego Lizio bardzo chętnie udeptuje i się do niego tuli, a tu obejmuje za szyję:

Obrazek Obrazek
A ja sobie śpiem, z moim pluszowym psem.

Marcelibu

Post » Pt lip 30, 2010 20:00 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

przede wszystkim, jak juz mowilam :wink: , bez paniki niepotrzebnej
dr Niziolek to jest bardzo madry wet i na pewno cos podpowie, o ile nie poda ostatecznej diagnozy

trzymam za Was kciuki we wtorek :ok: :ok: :ok:
Monia, zadzwon po wizycie please :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt lip 30, 2010 20:05 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Monia:))))

kciuki wielkie :ok:

Ty panikaro :wink: to mowie ja. Panikara. :mrgreen:
Obrazek

aga9955

Post » Sob lip 31, 2010 17:16 Re: H&M+L.Meo ma chore serduszko? Astma?...

Fajne filmiki Marcelibu :wink: , Muchy to samo zdrowie - Dorcia z Kropcią ci to Lizaku powie :lol: :wink:
Przy okazji przesyłamy pozdrowienia od " synka na uchodźstwie " 8)

Obrazek

bubor

Post » Sob lip 31, 2010 17:16 Re: H&M+L.Meo ma chore serduszko? Astma?...

Z ogłoszeń drobnych:
Sprzedam tanio nowiutki dywanik z naturalnego futra. Kolor ciemnobrązowo-beżowy, w pręgi i zakola (tzw. makowce ;)). Gęsty, cieplutki, miły w dotyku. Cena do uzgodnienia, kwota płatna na konto Marcelibu :mrgreen:

Prawie na moich oczach obszczał nowy patchwork :twisted: :twisted: :twisted: Złapałam na gorącym uczynku - żeby nie było, że nie mam dowodów :twisted: Żesz q***a, mam dosyć :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie sie 01, 2010 12:42 Re: H&M+L.Meo ma chore serduszko? Astma?...

8O
Ale Lizak jest PIEKNY!!!!!!! :1luvu:

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Wto sie 03, 2010 16:38 Re: H&M+L.Meo ma chore serduszko? Astma?...

Marcelibu , chłopaki , co u Was ? :roll:

bubor

[poprzednia][następna]