Zbieraj znaczki nie koty! DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 31, 2010 23:13 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

mirka_t pisze:
Jowita pisze:...Co ma piernik do wiatraka? Nie Tobie mnie z czegokolwiek rozliczać.

Jaki piernik i jaki wiatrak. Sama napisałaś, że "Mało było takich przypadków na forum, gdy na cito trzeba było organizować akcję ratunkową dla dziesiątków zwierząt?", więc pytam się jaki miałaś udział ratowaniu kotów z takich akcji. A może masz zamiar w przyszłości brać w takich akcjach udział i dlatego teraz przezornie wolałabyś aby licznie zakoconych dt nie było, bo w razie potrzeby na Ciebie spadnie obowiązek zajęcia się tymi kotami.

Mirka, swoje zdanie już wyraziłam i nie zamierzam się powtarzać.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Sob lip 31, 2010 23:15 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Jowita pisze:... No chyba że ma powody, by czuć się winnym.

Widocznie Zofia&Sasza poczuła się winna wskutek mojej wypowiedzi, bo się do niej odniosła. Tobie do głowy przyszedł tylko piernik i wiatrak.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Sob lip 31, 2010 23:16 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

mirka_t pisze:
Jowita pisze:... No chyba że ma powody, by czuć się winnym.

Widocznie Zofia&Sasza poczuła się winna wskutek mojej wypowiedzi, bo się do niej odniosła. Tobie do głowy przyszedł tylko piernik i wiatrak.

Jasne, Mirka.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Post » Sob lip 31, 2010 23:17 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Sorrki, jeszcze do głowy przyszła Ci eutanazja.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Sob lip 31, 2010 23:18 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

mirka_t pisze:Sorrki, jeszcze do głowy przyszła Ci eutanazja.

W tym temacie zdania nie zmieniam.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Post » Sob lip 31, 2010 23:20 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Grunt to mieć zasady. :ok:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Sob lip 31, 2010 23:21 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

mirka_t pisze:Grunt to mieć zasady. :ok:

Nudna jesteś.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Post » Sob lip 31, 2010 23:23 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Bo mam własne zasady i też nie mam zamiaru ich zmieniać. :D
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Sob lip 31, 2010 23:24 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

mirka_t pisze:Bo mam własne zasady i też nie mam zamiaru ich zmieniać. :D

Twoja sprawa. Żal tylko, że cierpią na tym niewinne zwierzęta.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Post » Sob lip 31, 2010 23:27 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Jowita a możesz wskazać mi te cierpiące koty. Może będę mogła im pomóc.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Sob lip 31, 2010 23:27 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

dalia pisze:
sanna-ho pisze:
Zofia&Sasza pisze: [...] Kotom można pomagać na wiele sposobów. I nie to ma żadnego związku z problemem domów, do których koty tylko wchodzą.

[...] I wyobraź sobie, że jest związek między sposobami pomocy kotom a istnieniem przekoconych domów.

jeśli sposób pomocy kotom nie polega na wysyłaniu kota do przekoconego dt - to związku nie ma, żadnego

mylisz się.

bardziej wyraziście: jeśli np. sposób pomocy wielu forumowiczów polegałby na prowadzeniu 2-5-kotowego DT, nie byłoby, przynajmniej na forum, przekoconych DT.

Beata pisze:Maryla, ale taka sytuacja jest od wielu miesiecy, to na pewno nie skutek tego watku
zreszta wiele domow "przekoconych" od dawna ma "w nosie" czy sie naraza czy tez nie - wystarczy poczytac odpowiednie watki...

ja to mam nadzieję, że zarówno domy przekocone, jak i nieprzekocone, od zawsze mają 'w nosie' czy się narażają na forum, czy nie :lol:

Beata pisze:BTW bardzo mnie zaciekawilo, ze z jednej strony oczekuje sie od osob, ktore do Iki6 oddaly koty na DT, zeby je teraz odebraly, a z drugiej (to juz w tym watku) nie przyznaje im sie prawa do odebrania kota z DT, ktory uznaly na nieodpowiedni

widocznie musisz poprosić się o bezpośrednią wypowiedź na ten temat :wink:

Beliowen pisze: No nie, tu jednak trzeba uznać argument A, który może być zaniepokojony zachorowaniem czy pogorszeniem się stanu kota, którego oddał pod opiekę B
ponieważ w umowach z DS większość z nas ma wpisany punkt, że w razie, gdyby nowy opiekun kota musiał go z jakichś powodów oddać, powinien nas poinformować, a wiele osób wręcz zastrzega, że kot powinien w takim wypadku wrócić do DT
skoro tak, to może taka umowa mogłaby dotyczyć również tymczasowania
bo jak A już zaczął kota ratować, a kontynuuje ten ratunek B, który sobie z jakichś względów nie radzi, nie można się dziwić, że A chce kotu pomóc i np. znaleźć mu inny DT czy DS.
Abstrahując od konkretnych przykładów ;) cały czas próbuję możliwie najbardziej ogólnie pisać.

Belio - ja też się staram ogólnie pisać ;) - ogólnie to uważam, że kiedy kot jest przekazywany na linii TDT-DT-DS, zawsze powinno się spisywać umowę.
dla dobra kota ;) i dla własnego dobra każdej zaangażowanej strony.

MariaD pisze:Maryla, gdyby otoczenie tych osób z dużą liczbą kotów zareagowało w odpowiednim momencie, może dziś nie byłoby tragedii i nie trzeba byłoby szukać im na gwałt domów.

I wracamy do meritum wątku - reakcji na zbieractwo kotów.

No właśnie.
IKA 6 to zbieraczka, nie?
Jest jakaś reakcja, poza przepychankami w wątku i deklaracją DT dla 2 czy 3 kotów?

Mirka_t też podobno jest zbieraczką.
W poprzedniej części swojego wątku zaproponowała casicy, że wyda jej każdego kota, któremu casica znajdzie dobry dom, wg własnego uznania.
Czy casica szuka tych domów?
Bo to realna szansa na uratowanie kotów cierpiących u mirki_t!

Forumowa reakcja na zbieractwo, niezależnie od tego, czy jest ono rzeczywiste, czy urojone, sprowadza się do tego samego: awantura i lincz.

W efekcie potencjalne zbieraczki milkną, odchodzą z forum [pamiętacie Annę G-R? pisze tu jeszcze IKA 6? albo fufu?], a forumowicze tylko nie wiedzą, co się dzieje, i czy któregoś pięknego dnia nie powstanie wątek pt. '150 kotów do uratowania u zbieraczki w Koziej Wolce'.
Co z oczu, to z serca?

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Sob lip 31, 2010 23:29 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Jowita pisze:
mirka_t pisze:
Jowita pisze:...
Dlatego przerażają mnie takie domy, do których koty tylko wchodzą. Mało było takich przypadków na forum, gdy na cito trzeba było organizować akcję ratunkową dla dziesiątków zwierząt?

Owszem były takie akcje. Z trzech takich akcji przyjechało do mnie 5 kotów. 2 z nich miały zapewnione nowe domy w momencie przyjazdu do mnie, 2 znalazłam nowe domy, 1 zmarł w wyniku FeLV.
A Ty ile kotów z podobnych akcji wzięłaś, ilu z nich znalazłaś domy?

Co ma piernik do wiatraka? Nie Tobie mnie z czegokolwiek rozliczać.

Jowita - ale Ty możesz rozliczać mirkę_t?

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Sob lip 31, 2010 23:33 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

sanna-ho pisze:...Czy casica szuka tych domów?
Bo to realna szansa na uratowanie kotów cierpiących u mirki_t!...

Ta sprawa nie ruszyła jeszcze z miejsca z powodu braku umowy przekazania kota. Gdy będę miała taką umowę i jej treść zostanie zaakceptowana przez casica to wtedy zacznie szukać domów dla wybranych kotów.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Sob lip 31, 2010 23:33 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

sanna-ho pisze:Jowita - ale Ty możesz rozliczać mirkę_t?

Sanna, a czy ja ją z czegokolwiek rozliczam? Czy w którejkolwiek z wcześniejszych wypowiedzi nawiązałam do mirki_t? Bo jak do tej pory nie przypominam sobie. To zdaje się mirka_t dopatruje się jakichś aluzji w moich opiniach, nie wiem zresztą dlaczego, bo nie interesuje mnie jej działalność i nigdy do niej nie nawiązywałam. Wyraziłam własną opinię, dotyczącą moich działań, a jeśli ktoś dopatruje się w tym krytyki własnej działalności, to chyba nie jest mój problem?
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Post » Sob lip 31, 2010 23:38 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Jowita no co z tymi cierpiącymi zwierzakami?
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

[poprzednia][następna]