jak tam musi być okropnie w takie upały

Biedne koty!
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Agneska pisze:Sytuacja jest patowa od wielu tygodni.![]()
Wolontariusze pomagali, wozili fury karmy i wyposażenia dla kotów. Wolontariusze zorganizowali sterylizację kilkudziesięciu kotów (dług w lecznicy do tej pory "wisi" na grupie JoKot), leczyli koty w tragicznym stanie.
Kilka kotów odeszło, bo były oddane przez panią Magdę w stanie agonalnym.
Kilka kotów jest cały czas w domach tymczasowych, głównie dlatego, że wymagają jeszcze leczenia.
Niestety, pani Magda oskarża wolontariuszy o kradzież kotów, odmawia współpracy przy adopcjach. Domaga się jedynie pomocy u siebie w domu, transportu i dostaw karmy.
Na takich warunkach odmówiliśmy współpracy.
Bardzo szkoda kotów, które tam zostały. Bardzo.
Agneska pisze:Zofia&Sasza załozyła wątek o kolekcjonerach. Serock jest jednym z przykładów - współpraca jest możliwa, dopóki jest na warunkach żądanych przez kolekcjonera.
Wątek Zosi rozrósł się bardzo w ciągu kilku dni, co znaczy, że temat jest trudny.
myrzapl pisze:Właśnie weszłam na wątek... i jestem w szoku![]()
straszne po prostu!
danka05, Zofia&Sasza - myślę, że macie dość zdjęć, żeby złożyć zawiadomienie o przestępstwie znęcania się nad zwierzętami, jeśli jesteście gotowe zostać świadkami. Policja ma obowiązek takie zgłoszenie przyjąć.
Skóra mi cierpnie na myśl, że ta zbieraczka może zaraz zacząć uzupełniać swój "zbiór" kotów...Może wizyta w towarzystwie policjanta i groźba odebrania wszystkich kotów (realna czy nie...) zachęci tę panią do prawdziwej współpracy?
Kurcze, żałuję, że jestem za granicą i nie mogę pomóc osobiście - ale mogę się popytać znajomych czy ktoś ma doświadczenie w podobnych akcjach. Oferuję też pomoc w pisaniu dokumentów, zgłoszeń itp. Jest mały postęp, bo niedawno zapadł chyba pierwszy w Polsce wyrok więzienia (co prawda w zawieszeniu) za znęcanie się nad zwierzętami. Może Fundacja Viva robiła coś podobnego?
A w międzyczasie puszczę też co nieco na konto.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anthonyneept, Google [Bot], puszatek, Tundra i 44 gości