Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 30, 2010 7:19 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

majencja pisze:Na hormony to nie wygląda, łysieje tak ze widac u podstawy włosa białe łuszczenie. Wolałbym żeby mu zrobic badanie co to .Zastanawiam sie nad alergia- ale specjalnie sie nie drapie. Najgorzej ze nie chwyci sie jeść nic innego tylko gerberki kurczak albo indyk. Próbowałam Animonde dla kociąt, Miamora - pfuj
Chrupek tez nie chce suchych czy namaczanych
A gerberki :1luvu: :1luvu:
Kupie może jeszcze jutro RC

Ja wiem że się nie znam ale - czy koty też mają jakiś rodzaj łupieżu ? bo znam wypadki u ludzi kiedy łupieżowi towarzyszyła tragiczna utrata włosów , właśnie włosy wypadały z fragmentami naskórka- może to coś podobnego. Inny mój pomysł to alergia skórna - może coś w ulubionym jedzeniu jednak kotkowi nie służy bo jest uczulonyalbo na skutek spożywania jedzenia dla ludzkich dzieci - czegoś mu w pożywieniu brakuje "kociego".
A może jedząc gerberki postanowił się upodobnić do ludzkiego bobasa :o

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt lip 30, 2010 7:48 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

majencja pisze:Na hormony to nie wygląda, łysieje tak ze widac u podstawy włosa białe łuszczenie. Wolałbym żeby mu zrobic badanie co to .Zastanawiam sie nad alergia- ale specjalnie sie nie drapie. Najgorzej ze nie chwyci sie jeść nic innego tylko gerberki kurczak albo indyk. Próbowałam Animonde dla kociąt, Miamora - pfuj
Chrupek tez nie chce suchych czy namaczanych
A gerberki :1luvu: :1luvu:
Kupie może jeszcze jutro RC

Kuba też tak miała , włos wygladał jakby sie kruszył, łamał sama nie wiem jak to nazwać i robił sie jej jakby łupież. Włos był od skóry taki "sfilcowany" . Kuba była wtedy jeszcze nie sterylizowana po sterylizacji mineło i porosła futrem
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt lip 30, 2010 8:38 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

majencja pisze:Dziewczyny macie jakieś namiary na kociego dermatologa??? Bo Franio za chwile będzie łysy :? W lampie tu u weta nie wygląda coby to był grzyb ale też nie wie co to :evil:

Majka - nasza Frania -nomen omen - łysieje i ma uczulenie po karmach z drobiem, czyli gerberki out, ponadto musimy czytac sklad karm bo jest napisane np. dziczyzna a w składzie występuje kurczak, indyk lub kaczka.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt lip 30, 2010 8:56 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

Ogłoszenie parafialne do członków stowarzyszenia :)

chciałabym co miesiąc, do 10 dnia każdego miesiąca do wszystkich wysyłać podsumowanie działalności, więc poproszę o adresy e-mail, ewentualnie nr telefonów również. Ogromna prośba do Gosiakot - czy możesz zebrać od wszystkich te dane i przesłać do mnie kompletną listę? ja na siebie biorę podsumowanie miesięczne.

kwestia druga - w podsumowaniu chciałabym wpisywać koty wyadoptowane, przebywające w Kociej Chatce i w domach tymczasowych, także prowadzić ewidencje kastratów, nawet dzikich także prośba, szczególnie do Basi o przesyłanie do mnie informacji o kastrowanych dziczkach. Np. kotka z ulicy Jasnej, tricolor, ciężarna, data kastracji - nie musi być zdjęcie

sprawa trzecia koty/kotki kastrowane, trafiające do adopcji muszą mieć założone książeczki zdrowia z wpisaną datą zabiegu i lekami. Bardzo proszę pilnujcie tego.

wysokość składki - na początek ustalamy 10 zł miesięcznie obowiązkowej składki, oczywiście mile widziane wyższe kwoty. Na koniec miesiąca będę również wysyłać pełne rozliczenie pieniędzy, tak więc proszę Teresę i Iwetę i Basię o przesłanie stanu rozliczenia na koniec lipca

wolontariusze - mamy dwóch chętnych, na razie, ustaliłam z Terenią, że przejdą najpierw szkolenie w Kociej Chatce, potem dopiero do schroniska

podziękowania - proponuję do wszystkich darczyńców (poza członkami) wysyłać miłe kartki z podziękowaniami i życzenia świąteczne również. W związku z tym proszę o prowadzenie takiej listy z adresami. To prośba do Tereni i Iwety bo Wy macie z potwierdzenia wpłaty te dane. Ja mogę wysłać albo ktoś z członków by wziął to na siebie. Warto pamiętać o darczyńcach.

spotkanie - nadal aktualne 7 sierpnia, sobota, 11 schronisko Katowice. Wkrótce opublikuję listę kto sie zgłosił.

remont - Dorotko czy udało się wymierzyć pomieszczenia w schronisku?

to na tyle, jak zapomniałam o czymś proszę o przypomnienie.

Prezeska :wink:

Filomen

Post » Pt lip 30, 2010 9:18 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

Filomen pisze:Ogłoszenie parafialne do członków stowarzyszenia :)

chciałabym co miesiąc, do 10 dnia każdego miesiąca do wszystkich wysyłać podsumowanie działalności, więc poproszę o adresy e-mail, ewentualnie nr telefonów również. Ogromna prośba do Gosiakot - czy możesz zebrać od wszystkich te dane i przesłać do mnie kompletną listę? ja na siebie biorę podsumowanie miesięczne.

kwestia druga - w podsumowaniu chciałabym wpisywać koty wyadoptowane, przebywające w Kociej Chatce i w domach tymczasowych, także prowadzić ewidencje kastratów, nawet dzikich także prośba, szczególnie do Basi o przesyłanie do mnie informacji o kastrowanych dziczkach. Np. kotka z ulicy Jasnej, tricolor, ciężarna, data kastracji - nie musi być zdjęcie

sprawa trzecia koty/kotki kastrowane, trafiające do adopcji muszą mieć założone książeczki zdrowia z wpisaną datą zabiegu i lekami. Bardzo proszę pilnujcie tego.

wysokość składki - na początek ustalamy 10 zł miesięcznie obowiązkowej składki, oczywiście mile widziane wyższe kwoty. Na koniec miesiąca będę również wysyłać pełne rozliczenie pieniędzy, tak więc proszę Teresę i Iwetę i Basię o przesłanie stanu rozliczenia na koniec lipca

wolontariusze - mamy dwóch chętnych, na razie, ustaliłam z Terenią, że przejdą najpierw szkolenie w Kociej Chatce, potem dopiero do schroniska

podziękowania - proponuję do wszystkich darczyńców (poza członkami) wysyłać miłe kartki z podziękowaniami i życzenia świąteczne również. W związku z tym proszę o prowadzenie takiej listy z adresami. To prośba do Tereni i Iwety bo Wy macie z potwierdzenia wpłaty te dane. Ja mogę wysłać albo ktoś z członków by wziął to na siebie. Warto pamiętać o darczyńcach.

spotkanie - nadal aktualne 7 sierpnia, sobota, 11 schronisko Katowice. Wkrótce opublikuję listę kto sie zgłosił.

remont - Dorotko czy udało się wymierzyć pomieszczenia w schronisku?

to na tyle, jak zapomniałam o czymś proszę o przypomnienie.

W związku z tym, proszę osoby, które wpłaciły już składkę a jest większa niż 10 zł o przysłanie mi wiadomości, czy jest to składka powiększona na jeden miesiąc czy tez kwote trzeba podzielić na poszczególne miesiące. Bardzo proszę o zaznaczanie tego w przelewie. Tylko Marta i Dorotka okresliły za jakie miesiące płaca składkę.

Mara S, Bubor, Nowa82, Balbina38
Ostatnio edytowano Pt lip 30, 2010 10:34 przez Iweta, łącznie edytowano 1 raz

Iweta

Post » Pt lip 30, 2010 9:31 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

Basia przyjechała Marta nie może wejść do domu bo nie ma kluczy :twisted: skontaktuj się z nią jak najszybciej.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lip 30, 2010 9:32 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

Ja mam małą uwagę .Niech będzie że jestem matka maruda :?

Wolontariusze jak najbardziej,szkolenie na kociarni niech bedzie .Tylko mam nadzieję że kolejnym ludziom nie będziecie dorabiać kluczy do kociarni?Jeżeli Teresa ma to pilotować niech jeździ z "nowymi "do kociarni na dyżury.
Nie chcę się czepiać, ale chodzi o to, żeby pół Sosnowca nie miało kluczy do kociarni,tylko ci ludzie co na stałę chodzą na dyżury.

Stąd też prośba do Agnieszki określ się proszę, czy masz zamiar chodzić na dyzury czy nie?Jezeli nie prosimy o zwrot kluczy ,jeżeli dorabiałaś je na własny koszt zwrócimy pieniążki nie ma problemu :)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt lip 30, 2010 9:48 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

mar_tika pisze:Ja mam małą uwagę .Niech będzie że jestem matka maruda :?

Wolontariusze jak najbardziej,szkolenie na kociarni niech bedzie .Tylko mam nadzieję że kolejnym ludziom nie będziecie dorabiać kluczy do kociarni?Jeżeli Teresa ma to pilotować niech jeździ z "nowymi "do kociarni na dyżury.
Nie chcę się czepiać, ale chodzi o to, żeby pół Sosnowca nie miało kluczy do kociarni,tylko ci ludzie co na stałę chodzą na dyżury.

Stąd też prośba do Agnieszki określ się proszę, czy masz zamiar chodzić na dyzury czy nie?Jezeli nie prosimy o zwrot kluczy ,jeżeli dorabiałaś je na własny koszt zwrócimy pieniążki nie ma problemu :)

Marta - uwagi jak najbardziej wskazane 8)

nowe osoby absolutnie nie będą mieć kluczy, to szkolenie pod okiem "opiekuna" no a potem podpisanie umowy z SOS i praca w schronisku

Filomen

Post » Pt lip 30, 2010 9:55 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

Filomen pisze:

Marta - uwagi jak najbardziej wskazane 8)

nowe osoby absolutnie nie będą mieć kluczy, to szkolenie pod okiem "opiekuna" no a potem podpisanie umowy z SOS i praca w schronisku

No to nie mam zastrzeżeń :ok:

Agnieszkę prosze o kontakt z Teresą i określenie się co do dalszych dyżurów.

Wiesiu maluchy Miszy umieszczę na str i zrobie ogłoszenia.Proszę tez o fotki Miszy i opis jej charakteru.Miszka była na kociarni ale krótko nie zdążyłam jej porobić fotek

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt lip 30, 2010 10:17 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

No to przy tej okazji chciałam zaznaczyć, że też mam klucze (pisałam już o tym Tereni albo na forum :roll: ) do kociarni, dał mi kiedyś Wiesiu do dorobienia żebym go nie targała za każdym razem jak jeździłam czasem po sterylkowce albo jak pojechałam po pranie, ale oczywiście mogę je oddać w dobre ręce :wink:
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Pt lip 30, 2010 11:46 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

Iweta pisze:
Filomen pisze:Ogłoszenie parafialne do członków stowarzyszenia :)

1. Ewa,od części osób mam maile i nr telefonów , ale nie od wszystkich -dotyczy to członków którzy dopisywali się na liście założycieli na kociej imprezie - do nich mam tylko dane "oficjalne"
Może najpierw zgromadzę wszyski a potem przeslę Ci komplet ? chyba że wolisz to co mam na razie.
2. Ewa , kartki to jest [b]bardzo doba propozycja
- miałam też zaproponować żeby stowarzyszenie dziękowało darczyńcom ewent. jeszcze krótko informowało o tym, na co zostały przeznaczona ich pomoc. Naprawdę , darczyńca całkiem inaczej sie czuje jeśli wie, że pomógł KONKRETNEMU kotu .Wierzcie mi , ja daję także na inne zwierzęta , nie tylko z kociej chatki - naprawdę mnie denerwuje jak nie mogę się doprosić nawet informacji, czy pieniądze dotarły do celu ( niezawsze jest odrębny nr konta na konkretny cel, czasem tylko opis przelewu wsakzuje na co płacimy ).Takie podziękowanie dla darczyńców to miły gest a ponadto może zachęcać do dalszej pomocy - każdy lubi być doceniony i zauważony.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt lip 30, 2010 11:50 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

Dziewczyny a co z tym RTG tej kotki z gulą? Udało się? Kiedy wyniki? Dużo to kosztowało?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lip 30, 2010 12:00 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

Iweta pisze:

Proszę osoby, które wpłaciły już składkę a jest większa niż 10 zł o przysłanie mi wiadomości, czy jest to składka powiększona na jeden miesiąc czy tez kwote trzeba podzielić na poszczególne miesiące. Bardzo proszę o zaznaczanie tego w przelewie. Tylko Marta i Dorotka okresliły za jakie miesiące płaca składkę.
Mara S, Bubor, Nowa82, Balbina38

Iweta

Post » Pt lip 30, 2010 12:43 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

gosiakot pisze:podziękowania - proponuję do wszystkich darczyńców (poza członkami) wysyłać miłe kartki z podziękowaniami i życzenia świąteczne również. W związku z tym proszę o prowadzenie takiej listy z adresami. To prośba do Tereni i Iwety bo Wy macie z potwierdzenia wpłaty te dane. Ja mogę wysłać albo ktoś z członków by wziął to na siebie. Warto pamiętać o darczyńcach.

Też uważam to za dobry pomysł, jeżeli chodzi o mnie to w zależności ile osób to by było ale mogę zorganizować darmowe znaczki 8)Kartki też mogę wypisywać :)
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Pt lip 30, 2010 12:48 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

1. Ewa,od części osób mam maile i nr telefonów , ale nie od wszystkich -dotyczy to członków którzy dopisywali się na liście założycieli na kociej imprezie - do nich mam tylko dane "oficjalne" -Może najpierw zgromadzę wszyski a potem przeslę Ci komplet ? chyba że wolisz to co mam na razie. Gosiu to prześlij to co masz i molestuj proszę resztę na pw o przesłanie danych

2. Ewa , kartki to jest [b]bardzo doba propozycja
- miałam też zaproponować żeby stowarzyszenie dziękowało darczyńcom ewent. jeszcze krótko informowało o tym, na co zostały przeznaczona ich pomoc. Naprawdę , darczyńca całkiem inaczej sie czuje jeśli wie, że pomógł KONKRETNEMU kotu .Wierzcie mi , ja daję także na inne zwierzęta , nie tylko z kociej chatki - naprawdę mnie denerwuje jak nie mogę się doprosić nawet informacji, czy pieniądze dotarły do celu ( niezawsze jest odrębny nr konta na konkretny cel, czasem tylko opis przelewu wsakzuje na co płacimy ).Takie podziękowanie dla darczyńców to miły gest a ponadto może zachęcać do dalszej pomocy - każdy lubi być doceniony i zauważony.[/quote]
czekam jak Iwetka i Terenia prześlą mi listę darczyńców, mozemy zrobic uniwersalne podziękowania albo bardziej indywidualne

Filomen

[poprzednia][następna]