SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 29, 2010 20:22 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT dla2 pręgusek, rudego, maluch

Zgłosiła się też osoba chetna adoptować rudego.Baska z nim rozmawiała .Zobaczymy co z tego wyjdzie :ok: :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw lip 29, 2010 20:44 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT dla2 pręgusek, rudego, maluch

To super wieści :ok:

Trzymam kciuki, Filomen pomysł kosztowny ale wypalił :)
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Czw lip 29, 2010 21:11 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - Wolontariusze i Domki potrzebne.....

Dorota Wojciechowska pisze:
Teraz rozmawiałam z osoba zajmującą się kotami w schronie i powiedziała że przyniesiono tez domową czarną kicię ok. 1 - 2 letnią - ponoć po zmarłej właścicielce :(
Kocia tez bardzo wystraszona i przerażona sytuacja i miejscem 8O

Uprzejmie informuję, że kotka ta już siedzi w mojej łazience. Niestety prawdopodobnie jest w ciąży i po moim powrocie z działki (za 2 tygodnie) niestety sterylka aborcyjna :( Poza tym Nadzieja na dom wzbogaciła się o kolejnego malucha - miesięczna kotka - czarna z kk i świerzbem - wcisnęłam mojemu "jeszcze mężowi" na dt :mrgreen: Próby złapania jej mamusi póki co zakończone fiaskiem :( Poza tym potwierdzam, że Pani wetka z Kaliskiej w porządku jest :ok: a obok zjęcia Zezika zawisło zdjęcie nadal poszukiwanego Ramzesa

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw lip 29, 2010 21:38 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT dla2 pręgusek, rudego, maluch

Oby Ci Nowi wolontariusze wytrzymali ten syf - bo każdy chce, każdy jest chętny, ale na pewno ze 100% może 3 zostaną :roll: Takie życie.
MIKUŚ

Post » Czw lip 29, 2010 22:19 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT dla2 pręgusek, rudego, maluch

No tak po pracy pojechałam praktycznie prosto do schronu po czarną kicie która jest w tej chwili u Mary :D Mara :1luvu: jej historia jest bardziej chyba skomplikowana niż by się wydawało, ale cóż reakcji ludzi sie nie przewidzi :(
na kociarni w schronisku 9 maluszków - 6 taka biało-bure-krówkowo-czarne i 3 dymne kociaki, na zapleczu - 3 kociaki - jeden ala biedrona, jeden tygrysek przyniesiony dziś do schronu, i jeden taki starszy ok 4 miesięczny - niestety nie miałam aparatu więc zero zdjęć :( normalnie się łamię chyba w sobotę część maluchów spacyfikuję u siebie :( chociaż obiecałam sobie, że maluchów nie zabieram, ale jak te biedaki tak się wspinają na człowika 8O to normalna załamka :cry: i dupa blada :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lip 30, 2010 7:43 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT dla2 pręgusek, rudego, maluch

terenia1 pisze:No tak po pracy pojechałam praktycznie prosto do schronu po czarną kicie która jest w tej chwili u Mary :D Mara :1luvu: jej historia jest bardziej chyba skomplikowana niż by się wydawało, ale cóż reakcji ludzi sie nie przewidzi :(

Czy dowiedziałaś sie coś więcej niż mi mówiłaś wczoraj w sprawie tej kotki? Moze ja jeszcze do tej baby zadzwonię?
Faktycznie brzuszek ma za duży - tylko zastanawiam sie czy nie dałoby sie jej ciachnąć wcześniej niz za 2 tygodnie :( . Zobacze jeszcze co wetka dzis powie. W nocy pomiaukiwała cicho ale korzysta z kuwety i zjada suche.

terenia1 pisze:na kociarni w schronisku 9 maluszków - 6 taka biało-bure-krówkowo-czarne i 3 dymne kociaki, na zapleczu - 3 kociaki - jeden ala biedrona, jeden tygrysek przyniesiony dziś do schronu, i jeden taki starszy ok 4 miesięczny - niestety nie miałam aparatu więc zero zdjęć :( normalnie się łamię chyba w sobotę część maluchów spacyfikuję u siebie :( chociaż obiecałam sobie, że maluchów nie zabieram, ale jak te biedaki tak się wspinają na człowika 8O to normalna załamka :cry: i dupa blada :(

Jak już bierzesz maluchy :ok: to idź na całośći - weź wszystkie :mrgreen:

Mara S

Post » Pt lip 30, 2010 7:51 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT dla2 pręgusek, rudego, maluch

Mara S pisze:Jak już bierzesz maluchy :ok: to idź na całośći - weź wszystkie :mrgreen:

Właśnie Terenia, idź na całość! idź na całość! :ryk:
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Pt lip 30, 2010 9:39 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT dla2 pręgusek, rudego, maluch

Schroniskowe kociaki szukają domków stałych lub tymczasowych :!:

terenia1

Post » Pt lip 30, 2010 10:20 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT dla2 pręgusek, rudego, maluch

jest osoba z Gliwic chetna na domek tymczasowy dla Rudego, Basiu daj znac co z adopcja

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt lip 30, 2010 16:13 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT dla2 pręgusek, rudego, maluch

No tak Rudy już chyba uratowany ale następni :( :( :( czekają!!!!!.
Zdążymy zanim umrą ?????
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt lip 30, 2010 17:11 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT dla2 pręgusek, rudego, maluch

Nowa82 pisze:
Mara S pisze:Jak już bierzesz maluchy :ok: to idź na całośći - weź wszystkie :mrgreen:

Właśnie Terenia, idź na całość! idź na całość! :ryk:

Dziewczyny przykro mi :cry: ale na całość nie da rady :( jak kociaki zaczynają chorować to potem z taką ilością mozna sobie w łeb strzelić, już to przerabiałam :(

terenia1

Post » Pt lip 30, 2010 17:37 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT dla2 pręgusek, rudego, maluch

Słuchajcie. Wczoraj zadeklarowałam DT dla rudego i tego malucha z koszyka.
Do teraz nie mam żadnej odpowiedzi, a na wątku nadal panika że umrą... o co chodzi? :?
Wydawało mi się, że dla nich każdy dzień to kwestia życia, ale może się mylę :roll:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pt lip 30, 2010 17:43 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT dla2 pręgusek, rudego, maluch

sisay pisze:Słuchajcie. Wczoraj zadeklarowałam DT dla rudego i tego malucha z koszyka.
Do teraz nie mam żadnej odpowiedzi, a na wątku nadal panika że umrą... o co chodzi? :?
Wydawało mi się, że dla nich każdy dzień to kwestia życia, ale może się mylę :roll:

Witam :D rozmawiałam z Dorotką wczoraj na ten temat :) i sprawa wygląda następująco Rudy już jest w nowym domku strasznie się to szybko dziś zadziało, wczoraj byłam w schonisku i tego wystraszonego maluszka o którym Doroka mówiła nie widziałam jutro podjadę i zbaczę czy on jest.

terenia1

Post » Pt lip 30, 2010 17:45 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT dla2 pręgusek, rudego, maluch

sisay pisze:Słuchajcie. Wczoraj zadeklarowałam DT dla rudego i tego malucha z koszyka.

Nic się nie dziej epamiętamy, ale narazie najprawdopodobniej dla rudego jest DS, a ty określiłaś tylko dane umaszczenie kociaków ze względu na właścicielkę mieszkania.
Poniewaz wszyscy pracujemy to w tygodniu przy natłoku rowniez spraw kocich nie ma kto zawiesć kociaka do Gliwic.
Teresa skontaktuje się z toba :P i uzgodnimy jakiego ze wzgledu na umaszczenie kota teraz moglibyśmy ci dać i mały przy okazji :) Bo ważne jest każde miejsce i każdy kotek - czasami tylko czasu brakuje żeby to ogarnąć - szczególnie jak sprawą zajmują się rózne osoby.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt lip 30, 2010 18:11 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT dla2 pręgusek, rudego, maluch

Czy ma ktoś pożyczyć buteleczkę ze smoczkiem dla kociego maluszka :?: :?: - pilne i nie pisać mi, że można strzykawką :wink:

Mara S

[poprzednia][następna]