osierocone dymne kotki mają DOM STAŁY!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 28, 2010 22:15 Re: osierocone dymne kotki SZUKAJĄ DT/DS(u mnie tylko piwnica)

z chłopakami wszystko ok, robale były (dzisiaj rano z kupą w kuwecie)

apetyt dopisuje ( wieczorem troszkę się wystraszyłam bo skarpetek nie jadł tak łapczywie jak do tej pory, a on chyba po prostu jest wybredny, zmieniłam karmę i pewnie mu nie smakowała, dałam trochę suchego i apetyt wrócił, zastanawiałam się jeszcze czy to może być efekt odrobaczania spadek apetytu) no w każdym bądź razie mam nadzieję że nic mu nie jest.

Hop po domek.

Tusinka

Od: Pon cze 04, 2007 15:43

Post » Śro lip 28, 2010 22:51 Re: osierocone dymne kotki SZUKAJĄ DT/DS(u mnie tylko piwnica)

chłopaki proszą o kącik (tak bardzo płaczą w klatce... :cry: )

Tusinka

Post » Śro lip 28, 2010 23:39 Re: osierocone dymne kotki SZUKAJĄ DT/DS(u mnie tylko piwnica)

Maluchy mają allegro:
http://allegro.pl/item1168864481_osiero ... g_kot.html

Jakby co - proszę o sugestie, to coś zmienię. Nie kleiły mi się coś dziś słowa. Te pierwsze zdjęcie z miniaturki niby ładne bo buźkę pokazuje, ale nie wiem czy na miniaturkę nie jest za mało przyciągające, bo ciemne. Może zmienić na te drugie z kolei - na kolorowym dywaniku..?
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Czw lip 29, 2010 0:32 Re: osierocone dymne kotki SZUKAJĄ DT/DS(u mnie tylko piwnica)

A propos tego allegro - zastanawiałam się i nie napisałam w końcu, że muszą iść koniecznie w dwupaku. Nie tak dawno oswajaliśmy trójkę rodzeństwa. Oswoić z człowiekiem dawały się wtedy - kiedy były z ludziem sam na sam. Inaczej - wybierały towarzystwo innego kota. Z człowiekiem nie miały wyboru... Tak myślę - może się mylę, ale opieram się na własnych doświadczeniach - że łatwiej oswoją się jak nie będą cały czas razem. Są zżyte - co jest zupełnie normalne. To potęguje jeszcze ich strach przed człowiekiem - więc się nawołują, przytulają. Jak my oswajaliśmy rodzeństwo - kolejno je odłączaliśmy od reszty. Efekt był taki, że uwielbiały nas jak były sam na sam. Jak z powrotem widziały resztę rodzeństwa - zaczynały na nie prychać (bo tak szybko małe kociaki zapominają). Dopiero potem na powrót wybierały kocie towarzystwo nad ludzkim...

Wydaje mi się, że jak zostaną razem na zawsze - pozostaną zżyci, ale mogą też pozostać zamknięci na człowieka. Nie będą mieli potrzeby do niego się zwracać (chyba, że po jedzenie).

Stąd myślę, że lepiej rozważyć wszelkie propozycje (dobrych) domków, nie tylko tych dla dwupaku.
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Czw lip 29, 2010 1:09 Re: osierocone dymne kotki SZUKAJĄ DT/DS(u mnie tylko piwnica)

wrzućcie je do wątku dymniaczków,
ten z krawatem, bardzo podobny do mojej Nuni-Biedronki, którą chciała jakiś czas temu zaadoptować forumowiczka
ale odległość była zbyt duża, chyba to było koło warszawy, nie pamiętam,
prześledźcie wątek dymniaczków,
może nie znalazła takiej samej, może weźmie tego z krawatem

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Czw lip 29, 2010 8:37 Re: osierocone dymne kotki SZUKAJĄ DT/DS(u mnie tylko piwnica)

One sa na dymniaczkach :) w postach chyba z 25.07.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw lip 29, 2010 9:38 Re: osierocone dymne kotki SZUKAJĄ DT/DS(u mnie tylko piwnica)

a kojarzysz może kto chciał dymniaczka?

Trochę się martwię, bo luźniejsza kupa dzisiaj w kuwecie,

czy to może by efekt odrobaczania maluchów??

Tusinka

Post » Czw lip 29, 2010 9:43 Re: osierocone dymne kotki SZUKAJĄ DT/DS(u mnie tylko piwnica)

Zapewne po odrobaczeniu :wink: ja swojego odrobaczałam i też tak było (tylko że mój troszkę zachorował-źle przyjął tabletkę) ale wszystko ok :ok:
Więc nie martw się o tą qupe :roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw lip 29, 2010 9:48 Re: osierocone dymne kotki SZUKAJĄ DT/DS(u mnie tylko piwnica)

Może być.

Ale fajne maluchy ,szybko znajdą się chętni :wink:

novena

Od: Wto lis 28, 2006 22:42

Post » Czw lip 29, 2010 11:44 Re: osierocone dymne kotki SZUKAJĄ DT/DS(u mnie tylko piwnica)

No to potrzymamy jeszcze za malutkich rozbójników :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw lip 29, 2010 11:47 Re: osierocone dymne kotki SZUKAJĄ DT/DS(u mnie tylko piwnica)

cześć novena (jak miło Cię widzieć na wątku :lol: )

Tusinka

Post » Czw lip 29, 2010 11:48 Re: osierocone dymne kotki SZUKAJĄ DT/DS(u mnie tylko piwnica)

no mam nadzieję że to po odrobaczaniu (powiem szczerze że się wystraszyłam troszkę)

Tusinka

Post » Czw lip 29, 2010 12:27 Re: osierocone dymne kotki SZUKAJĄ DT/DS(u mnie tylko piwnica)

dziś dostałam telefon od Pani wet że jest chętny domek- już się cieszyłam, zadzwoniłam i nici - kociak byłby w domu ale mógłby też wychodzic na dwór (Państwo mieszkają w domku przy mniej ruchliwej ulicy no ale samochody tam jeżdzą....) chyba nie skorzystam z domku..... :(

Co Wy na to??

Tusinka

Post » Czw lip 29, 2010 12:39 Re: osierocone dymne kotki SZUKAJĄ DT/DS(u mnie tylko piwnica)

Nie ma co narażać kociaka na to od czego się go uratowało... :(
Oprócz forum dymki mają ogłoszenie tylko na allegro. Przyda się na innych portalach. Mogę im zrobić na adopcjakota i gumtree, ale późniejszym wieczorem.

Sama ogłaszam inne maluchy - jest odzew, więc jak można wybierać, to należy skorzystać z wyboru, bo ludzie - mimo wakacji - dzwonią! :)
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Czw lip 29, 2010 12:42 Re: osierocone dymne kotki SZUKAJĄ DT/DS(u mnie tylko piwnica)

to prosiłabym o ogłoszenia, kociaki mogą byc u mnie do połowy sierpnia potem wyjeźdzam i nie będzie miał się kto nimi zając :(

Tusinka

[poprzednia][następna]