Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
maria_z pisze:A ja dostałam takiego maila:
"Mam prośbę, bo czuję się bezradna. Oczywiście chodzi o koty.
Moja mama wyjechała do Gdańska, na wczasy i tam chodząc po centrum - przy ul. Pańskiej, koło hali targowej, na terenie budowy. zauważyła biedną kotkę z kociętami.Do tego ta kotka jest w ciąży zaawansowanej. Ponoć ciągle rodzi małe.
Mama dzwoniła do schroniska dla bezdomnych zwierząt, ale odmówili złapania kotki i sterylizacji oraz zabrania małych do adopcji, że nie mają warunków, że przepełnione i że nie mają do września środków na sterylizację. Ponoć z TOZ-u nikt póki co nie odebrał telefonu od mamy, ale czy oni też nie zignorują tej sprawy.
Czy mogłaby Pani pomóc? Chodziłoby głownie o wysterylizowanie tej kotki i może udałoby się te małe kociaki gdzieś oddać. Niestety, to są dość dzikawe koty, nie podchodzą na wyciągnięcie ręki.
Mi jest trudno pomóc tu z Wrocławia, moja mama je codziennie dokarmia, ale ma tam być do niedzieli. Ale co dalej?
Czekam na pilną odpowiedz i radę. Dziękuję."
Nie bywam w tej okolicy, nie mam samochodu do wyłącznej swojej dyspozycjiA teraz wyjeżdżam na dwa tygodnie. Do kogo się zwrócić?
sabina skaza pisze:z małymi nie zrobimy nic, smutne ale prawdziwe- nastąpi selekcja naturalna......
sabina skaza pisze:może będę dziś miała 2 adopcje.
sabina skaza pisze:viva nie przyjedzie na jarmark dominikański, więc i my nie stoimy tam na stoisku.
sabina skaza pisze:echtom odwołuje akcję- zbiórka publicznadzięki ewcia za zaangażowanie.
marlon- będzie dzwonic do ciebie mama tej dziewczyny która prosiła o pomoc w wysterylizowaniu koki z gdańska, dzadzą ci kaskę na zabieg i na beznynkę. pomóż im proszę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości