Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 28, 2010 11:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Wkleiłam tego maila też na wątku kotiki.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Śro lip 28, 2010 11:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Założyłam: viewtopic.php?f=1&t=114967
Zapytam jeszcze tej dziewczyny czy ona i jej mama są w stanie chociaż dofinansować tą sterylkę i ewentualnie odpchlenie/odrobaczenie kociaków jeśli znalazłby się ktoś skłonny pomóc.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro lip 28, 2010 13:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

maria_z pisze:A ja dostałam takiego maila:

"Mam prośbę, bo czuję się bezradna. Oczywiście chodzi o koty.
Moja mama wyjechała do Gdańska, na wczasy i tam chodząc po centrum - przy ul. Pańskiej, koło hali targowej, na terenie budowy. zauważyła biedną kotkę z kociętami.Do tego ta kotka jest w ciąży zaawansowanej. Ponoć ciągle rodzi małe.
Mama dzwoniła do schroniska dla bezdomnych zwierząt, ale odmówili złapania kotki i sterylizacji oraz zabrania małych do adopcji, że nie mają warunków, że przepełnione i że nie mają do września środków na sterylizację. Ponoć z TOZ-u nikt póki co nie odebrał telefonu od mamy, ale czy oni też nie zignorują tej sprawy.
Czy mogłaby Pani pomóc? Chodziłoby głownie o wysterylizowanie tej kotki i może udałoby się te małe kociaki gdzieś oddać. Niestety, to są dość dzikawe koty, nie podchodzą na wyciągnięcie ręki.
Mi jest trudno pomóc tu z Wrocławia, moja mama je codziennie dokarmia, ale ma tam być do niedzieli. Ale co dalej?
Czekam na pilną odpowiedz i radę. Dziękuję."

Nie bywam w tej okolicy, nie mam samochodu do wyłącznej swojej dyspozycji :( A teraz wyjeżdżam na dwa tygodnie. Do kogo się zwrócić?

Ja również dostałam taki mail nie wiem co tej kobiecie odpisać kociaków nie ma gdzie wziąść wszyscy jesteśmy zapchani kociakami.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Śro lip 28, 2010 16:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

tjjjjjjjjaaaaaaa i ja dostałam ten mail:
"Witam,
znalazłam Pani maila w internecie, szukając pomocy dla kotów.

Mam prośbę, bo czuję się bezradna. Oczywiście chodzi o koty.
Moja mama wyjechala do Gdańska, na wczasy i tam chodząc po centrum - przy ul. Pańskiej, koło hali targowej, na terenie budowy. zauważyła biedną kotkę z kociętami.Do tego ta kotka jest w ciąży zaawansowanej. Ponoć ciągle rodzi małe.
Mama dzwoniła do schroniska dla bezdomnych zwierząt, ale odmówili złapania kotki i sterylizacji oraz zabrania małych do adopcji, że nie mają warunków, że przepełnione i że nie mają do września środków na sterylizację. Ponoć z TOZ-u nikt póki co nie odebrał telefonu od mamy, ale czy oni też nie zignorują tej sprawy.
Czy mogłaby Pani pomóc? Chodziłoby głownie o wysterylizowanie tej kotki i może udałoby się te małe kociaki gdzieś oddać. Niestety, to są dość dzikawe koty, nie podchodzą na wyciągnięcie ręki.
Mi jest trudno pomóc tu z Wrocławia, moja mama je codziennie dokarmia, ale ma tam być do niedzieli. Ale co dalej?
Czekam na pilną odpowiedz i radę. Dziękuję.
Joanna"

zaproponowałam marlenkę, w roli odłapywacza kotki matki (dałam numer marleny), i napisałam że mama musiała by pokryć koszt taniej sterylizacji i benzyny dla marlon, i poprosić ją o sterylke aborcyjną dla kotki. z małymi nie zrobimy nic, smutne ale prawdziwe- nastąpi selekcja naturalna......
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro lip 28, 2010 16:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:z małymi nie zrobimy nic, smutne ale prawdziwe- nastąpi selekcja naturalna......

No niestety, wszystkich kociaków się nie wyadoptuje - jeśli nie ma bezpośredniego zagrożenia życia, trzeba zaufać naturze. Dzisiaj byłam koło internatu na Wałowej - dowiedziałam się, że kociak dokarmiany przez pana z Moreny jest w innym miejscu, trochę dalej koło schroniska młodzieżowego. Nie namierzyłam go tam - pewnie schował się przed deszczem. A rozmowa z panią mieszkającą koło internatu była budująca - okazało się, że są tam 4 małe kotki, dokarmiane i leczone przez parę osób, i mają już zaklepane domki. Za tydzień-dwa pójdą do adopcji, a panie złapią kotkę i złożą się na sterylkę. I chyba w takim kierunku powinno to iść - żeby mieszkańcy albo instytucje zajmowały się kompleksowo kotami żyjącymi na ich terenie. Ja mam na podwórku jeszcze jedną kotkę do ciachnięcia - teraz karmi, więc to kwestia jakichś dwóch tygodni. Rozmawiałam już z panią z Matejki (tą, która w kwietniu łapała koty z Marlon), żeby złożyć się na tę sterylkę, a PKDT poprosimy najwyżej o klatkę-łapkę i wstawiennictwo u pana Czernielewskiego :)
PS. Co z kwestą, bo na razie cisza?

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Śro lip 28, 2010 20:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Podobno Asia od Layli nie umarła 8O viewtopic.php?f=13&t=111587&start=225
Nie wiem, nie komentuję, ale jak ktos może sobie robić z tak poważnych rzeczy takie zagrywki.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw lip 29, 2010 8:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Sprawa jest niewyjaśniona.
Nie ma dowodów na to że nie żyje (czyt. nagrobek, nekrolog, potwierdzenie o zgonie od osob 3ich) ale też nie ma dowodów że napewno nie umarła... :roll: (czyt. nikt jej żywej nie widział)
Ja się w to nie mieszam....
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw lip 29, 2010 9:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Ja też nie wnikam, nie moja sprawa, niepotrzebnie pisałam posta, ale byłam zszokowana.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw lip 29, 2010 9:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Pewna dziewczyna z forum chce wyjaśnić tą zagadkę...mi na tym nie zależy, na rozdrapywaniu tej historii... jeśli te podejrzenia są prawdziwe to nie mi osądzać .... jak to mówią: nic w przyrodzie nie ginie i zło kiedyś tam do nas wraca...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw lip 29, 2010 14:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

może będę dziś miała 2 adopcje.
via nie przyjedzie na jarmark dominikański, więc i my nie stoimy tam na stoisku.
echtom odwołuje akcję- zbiórka publiczna :wink: dzięki ewcia za zaangażowanie.
marlon- będzie dzwonic do ciebie mama tej dziewczyny która prosiła o pomoc w wysterylizowaniu koki z gdańska, dzadzą ci kaskę na zabieg i na beznynkę. pomóż im proszę.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Czw lip 29, 2010 16:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:może będę dziś miała 2 adopcje.

:ok:
sabina skaza pisze:viva nie przyjedzie na jarmark dominikański, więc i my nie stoimy tam na stoisku.

Szkoda.
sabina skaza pisze:echtom odwołuje akcję- zbiórka publiczna :wink: dzięki ewcia za zaangażowanie.
marlon- będzie dzwonic do ciebie mama tej dziewczyny która prosiła o pomoc w wysterylizowaniu koki z gdańska, dzadzą ci kaskę na zabieg i na beznynkę. pomóż im proszę.

Marlena, zobacz w jakim wieku te kociaki, czy one już na tyle duże aby zostały same na ten czas jak kotka pojedzie na zabieg.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw lip 29, 2010 20:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

wyadoptowałam 2 koty trikolorkę deniskę i tajgerka małego :lol: :ok: :kotek:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Czw lip 29, 2010 20:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Ja tez wyadoptowałam dziś dwa puchatki, prosto z podwórka.
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Czw lip 29, 2010 20:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Fajnie macie, ja nic nie wyadoptowałam :(

Sabina a sprawa z Gdanska nie moze sie zajac ktos z Gdańska?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw lip 29, 2010 21:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Marlena, ja napisałam do Kotiki, że ta pani zapłaci za sterylkę. Na razie wiadomość wisi w "do wysłania" . Mam nadzieję że Kotika by mogła tą kocicę do Zaleskich np. podrzucić, albo Aga Marczak.

Co do adopcji: ja też mam zero telefonów o adopcje. Za to codziennie mam tel. żeby zabrać jakieś biedne kociaki skądś... :(
Nie, no udało mi się wyadoptować wprost z podwórka kocurka do Bojana, dom wychodzący, ale dobry, kastracja, opieka wet., byłam osobiście zawieźć dom daleko od jakichkolwiek ulic, dróg. Kociak mieszka w domu, jest super, tym bardziej że wcześniej mial tylko dziurę pod betonowym podestem za wydz. chemi na PG za schronienie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]