ManiekFIV+ nadal szuka domu,Rysiu po PP-super DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 28, 2010 19:45 Re: Na CITO DS,DT,lub TDT dla wychodzącego,b.ufnego miziaka!!!!!

-kropeczka- pisze:Witam :) i miziam Maniusia za uszkiem
Tak nieśmiało chciałam się zapytać czy byłaby możliwość dowiezienia Maniusia do Warszawy?
Moi rodzice mieszkają w domku jednorodzinnym i to dla nich szukam kotka (wiem, że chcą i to bardzo, ale jeszcze bardzo przeżywają (zwłaszcza Mama) odejście poprzedniej koteczki:( i ciężko im się za to zabrać).
Dobrze rozumiem, że Maniek toleruje/lubi psy? Rodzice mają sunię, która je uwielbia i wiem, że chciałaby się z kotem bawić, ganiać, spać razem i podjadać ;) z miski.
Kociak mnie urzekł- gdyby nie fakt, że mieszkam z TŻ w bloku i już mamy dwa koty to bym zawinęła Go do nas, ale tak to mogłabym załatwić super miziaka dla rodziców9 Mama by była zachwycona :D

Maniuś oczywiście miałby zapewnione to co każdy przystojniak musi mieć- wygodne łóżeczko, pełną miseczkę dobrego amciu i swoich Dużych, a na dokładkę duży "wybieg" i psiurę do przytulenia się zimową porą :)

Pozdrawiam serdecznie

Witaj na watku mojego kociego chrzesniaka :D
Bardzo sie ciesze, ze myslisz o Manku, oczywiscie wezmiemy Twoja oferte pod uwage :) Juz kiedys na ktoryms watku ktos napisal, ze na miau nigdzie nie jest daleko :) Nasze koty nieraz znajdowaly domy w stolicy :) Mowilam kiedys Justynie, ze cos nasze szanowne mruczki maja do W-wy szczescie :) I mozesz odwaznie pytac o transport :D Tak naprawde nie jest dla nas wazna zadna odleglosc, jesli tylko kot bedzie szczesliwy i dobrze traktowany. :) Ludzie czasem tez znajduja swoje "drugie polowki" na koncu swiata :D
Co do wychodzenia Manka... Jest w pierwszym poscie telefon do Justyny podany, zadzwon do niej prosze i porozmawiaj o tym :) Mozliwosc dowiezenia na pewno sie znajdzie, gdzies tu jest watek transportowy. Jednak zanim cokolwiek, mam jedno pytanie: czy rodzice sa na pewno gotowi na przyjecie nowego kociaka? (emocjonalnie). Czasem po odejsciu poprzedniego kociego pupila ludzie chca troche odczekac nim zaadoptuja i pokochaja nowego kociaka. Czy aby na pewno chca nowego kota? Czy wiedza o Manku, czy wiedza, ze chcialabys go zabrac do nich?
Z jednego pytania zrobilo sie kilka :oops:
A ze cie kocio urzekl-nic nowego :D Ma w sobie "to cos", co urzeka wszystkich :D
Powiedz jeszcze, prosze cos o tamtym kocie, ktory odszedl. Czy ze starosci, czy z powodu choroby, ile mial lat jak odszedl, czym karmiony byl?
Oczywiscie nie ominie cie wizyta przedadopcyjna hehehe :wink:
Kiedy przyjdzie co do czego-ktos z miau wyslany przez nas cie odwiedzi :) lub twoich rodzicow :)
Maniek to wielki przylepa, potrafi byc namolny z tym mizianiem sie, ale to tylko dlatego, ze tak bardzo kocha ludzi :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro lip 28, 2010 19:46 Re: Na CITO DS,DT,lub TDT dla wychodzącego,b.ufnego miziaka!!!!!

jeszcze jedno pytanko mi sie nasunelo: gdzie wypatrzylas naszego przyjaciela? Czy tu, na miau, czy z jakiegos ogloszenia? (pytam, bo to dla nas wazne na przyszlosc dla innych kotow szukajacych domu).

Kociara82

Post » Śro lip 28, 2010 19:47 Re: Na CITO DS,DT,lub TDT dla wychodzącego,b.ufnego miziaka!!!!!

-kropeczka- pisze:Witam :) i miziam Maniusia za uszkiem
Tak nieśmiało chciałam się zapytać czy byłaby możliwość dowiezienia Maniusia do Warszawy?
Moi rodzice mieszkają w domku jednorodzinnym i to dla nich szukam kotka (wiem, że chcą i to bardzo, ale jeszcze bardzo przeżywają (zwłaszcza Mama) odejście poprzedniej koteczki:( i ciężko im się za to zabrać).
Dobrze rozumiem, że Maniek toleruje/lubi psy? Rodzice mają sunię, która je uwielbia i wiem, że chciałaby się z kotem bawić, ganiać, spać razem i podjadać ;) z miski.
Kociak mnie urzekł- gdyby nie fakt, że mieszkam z TŻ w bloku i już mamy dwa koty to bym zawinęła Go do nas, ale tak to mogłabym załatwić super miziaka dla rodziców9 Mama by była zachwycona :D

Maniuś oczywiście miałby zapewnione to co każdy przystojniak musi mieć- wygodne łóżeczko, pełną miseczkę dobrego amciu i swoich Dużych, a na dokładkę duży "wybieg" i psiurę do przytulenia się zimową porą :)

Pozdrawiam serdecznie

Kropeczko z transportem by nie było problemy ( jedynie by trzeba na trasie go odebrać bo by jechał TIRem ) a do centrum by nie wjechał .
Z mojej strony by była wizyta przed adopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej .
Jesli chodzi o psy to ja mam 3 szt i je olewa , chyba ze któryś jest zbyt nachalny to wskakuje wyżej :)
A Maniuś ma ogromny apetyt , najbardziej lubi RC i gotowane mięsko z kurczaka , surowe tez mu smakuje .
Na początku by musiał być wyprowadzany od kontrola aby poznał teren :wink:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro lip 28, 2010 20:18 Re: Na CITO DS,DT,lub TDT dla wychodzącego,b.ufnego miziaka!!!!!

Postaram się nie pominąć żądnego pytania :)
Rodzice napewno chcą, jedyne czego się obawiają, że kotek znowu tak wcześnie odejdzie... Nasza pierwsza kociura (wtedy jeszcze mieszkałam z rodzicami) odeszła od nas w wieku 2 lat- czemu dokładnie? Nie wiem, żaden z weterynarzy nie zrobił badań- wiem, że kotka miała całe płuca zalane- może to być, fip, felv, zwykłe zapalenie płuc... Na nieszczęście trafiliśmy na nieodpowiednich ludzi, a ja byłam jeszcze za głupia w kocich sprawach... Później dowiedziałam się, że kotka była faszerowana sterydami, nie zrobiono jej testów, które mogły DUŻO rzeczy wykluczyć, a dowiedziałam się o tym od wetki, która już nie miała jak Pchełki ratować- kotka umarła na jej oczach.... :( Kotka odeszła dwa lata temu i jak z mamą rozmawiam to cały czas mówi, że strasznie jej się tęskni za mruczakiem, ale się boi, że znowu coś złego się wydarzy... A ja wiem, że wszystko zależy od tego czy się w odpowiednim momencie trafi na TEGO weterynarza. Ja teraz mam sprawdzoną wetkę, która naszego kota uratowała :D
O Mańku nie wiedzą, ja sama natknęłam się na Jego historię dziś na miau.pl
Rodzice- przynajmniej mama wie, że chcę dla nich znaleźć kociambra, tyle że oni boją się wyjść z inicjatywą- tak samo było z Pchełką- przyszłam z nią do domu, a po paru dniach wszyscy byli w niej zakochani i nie wyobrażali sobie życia bez kociego mruczenia.
Co pchełka jadła- (wstyd się przyznać, nie bijcie) whiskasa suchego, wątróbkę, kurczaka, gotowane mięsko. teraz jestem uświadomiona- nasze ( moje i TŻta) jedzą suchego biomila, saszetki Natures Menu, czasem mięsko. Maniuś jadłby pewnie to samo- kupowało by się hurtowo dla wszystkich :)
Opieką weterynaryjną też ja bym się zajęła- nie chce ryzykować, że kotuś wylądował by u jakiegoś... ( nie chce nazywać rzeczy po imieniu, bo to niekulturalne, co mi przychodzi na myśl...)

Mam nadzieję, że odpowiedziałam na wszystkie pytania- jeżeli jest jeszcze coś- proszę o PW z przypomnieniem :)

Wymiziajcie Mańka za uszkiem, a od naszych kociambrów prześlijcie mi wielkie "miau" ;)
Obrazek ObrazekObrazek

-kropeczka-

Od: Czw cze 10, 2010 15:43

Post » Śro lip 28, 2010 20:44 Re: Na CITO DS,DT,lub TDT dla wychodzącego,b.ufnego miziaka!!!!!

o ile mi wiadomo Maniek uwielbia mieso ;)

Spokojnie, wazne, ze potrafilas sie nauczyc i ty i rodzice na bledzie. :) Nie ma nic zlego w tym, ze kot czasem dostanie whiskasa jesli lubi. Podkreslam-CZASEM :) To tak jak z hamburgerami i innymi fast foodami u ludzi :D Szkodliwe, ale ludzie uwielbiaja i jedza to. Jesli CZASEM sobie na 1 pozwola-ok, nic sie nie stanie, na smak mozna sobie zjesc ;) Ale oczywiscie nie caly czas tylko i wylacznie hamburgery :lol: Dokladnie tak samo z Whiskasem, Kitekatem itp.
Manius nie ma badan jeszcze w kierunku koronowirusa, Fipa i innych zakaznych. Jest od ok.2 tygodni w DT dopiero. Najwazniejsza byla kastracja, ale to juz kocio ma za soba. Nie wiem, co uzna Justyna, ale ja mysle, ze trzeba by mu zrobic testy i szczepienia. Jesli w niedlugim czasie trafi do SWOJEGO domu, to juz w kwestii nowych duzych bedzie to zrobic :)

Szkoda, ze Pchelka odeszla tak mlodo, za mlodo stanowczo! (*) Coz... wy nie mieliscie doswiadczenia wtedy a wet nie uswiadomil... Przykro mi, niech kiciusia bryka szczesliwie za TM :)
Manius nie jest juz kocieciem, ma ok.2-2,5 roku. Dla niektorych kot w tym wieku jest juz "za stary" na to by go adoptowac. Szkoda slow na takie osoby :) Maniek ma przed soba caaaaaaaaale zycie, mysle ze min.10 lat przed soba i jeszcze wiele szczesliwych chwil go w zyciu czeka :)

Rozumiem, ze to w pewnym sensie niespodzianka dla rodzicow ma byc? Moze warto by chociaz pokazac im zdjecia kicka... :ok:

Justa, czyli jak bedzie? Oglaszamy casting na chetnego do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej? :D

Kociara82

Post » Śro lip 28, 2010 20:47 Re: Na CITO DS,DT,lub TDT dla wychodzącego,b.ufnego miziaka!!!!!

No no... to by było... Maniek Warszawianinem :D i jeszcze w dodatku z własnym ogrodem - normalnie pan na włościach :)
czekamy na nowe wieści... jakieś decyzje i chyba najważniejsze - decyzje przedadopcyjną :)
i wciąż nieustające :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Śro lip 28, 2010 21:05 Re: Na CITO DS,DT,lub TDT dla wychodzącego,b.ufnego miziaka!!!!!

no, z naszych, tyskich mrusiow to nie pierwszy przypadek :)
maja wyjatkowe szczescie nasze mruczki do stolicy, sama nie wiem, czemu akurat tam, ale mniejsza o to :) najwazniejsze, zeby kot byl szczesliwy :)

Kociara82

Post » Śro lip 28, 2010 21:42 Re: Na CITO DS,DT,lub TDT dla wychodzącego,b.ufnego miziaka!!!!!

No to teraz jeszcze muszę go przebadać i zaszczepić, tylko czy ktoś pomoże w kosztach , testy i szczepienia są drogie ..... A i muszę znać adres aby przeprowadzić wizytę przed adopcyjna :)
Mój tel 507 300 768
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro lip 28, 2010 21:47 Re: Na CITO DS,DT,lub TDT dla wychodzącego,b.ufnego miziaka!!!!!

KCIUKI!!!!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
MIKUŚ

Post » Śro lip 28, 2010 22:10 Re: Na CITO DS,DT,lub TDT dla wychodzącego,b.ufnego miziaka!!!!!

nie bedzie za duzo kasy z tego bazarku, ale to dla Maniusia jest, wiec na cokolwiek wydaasz zwiazanego z nim-bedzie dobrze. :ok:
moze w piatek znajde jeszcze cos do wystawienia, ale nie wiem na 100% :oops:

Kociara82

Post » Śro lip 28, 2010 22:46 Re: Na CITO DS,DT,lub TDT dla wychodzącego,b.ufnego miziaka!!!!!

Obrazek dobranoc, Manius :) Spij dobrze, przyjacielu :1luvu:

Kociara82

Post » Śro lip 28, 2010 23:03 Re: Na CITO DS,DT,lub TDT dla wychodzącego,b.ufnego miziaka!!!!!

Obrazek

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro lip 28, 2010 23:28 Re: Na CITO DS,DT,lub TDT dla wychodzącego,b.ufnego miziaka!!!!!

Bardzo się cieszę, że Maniuś jest już dorosłym przystojniakiem :) (chociażby my wzięliśmy 2 dorosłe kociambry)
Tacy są najlepsi :D Wiedzą czego chcą ;)

Planuje rodzicom pokazać fotki w weekend (ale i tak wiem, że z wyglądu, a co najważniejsze charakteru- będzie pasował).
Jeżeli chodzi o testy i szczepienia- mogę zawsze wspomóc, tylko, że po 1-szym

Przekażcie Maniusiowi głaski od nas :)
Obrazek ObrazekObrazek

-kropeczka-

Od: Czw cze 10, 2010 15:43

Post » Czw lip 29, 2010 5:03 Re: Na CITO DS,DT,lub TDT dla wychodzącego,b.ufnego miziaka!!!!!

:ok: za badania
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Czw lip 29, 2010 5:53 Re: Na CITO DS,DT,lub TDT dla wychodzącego,b.ufnego miziaka!!!!!

Super, że jest szansa dla kota!

Kobiety nie ma potrzeby badać kota na koronawirusa, jego obecność o niczym nie świadczy, testy to wyrzucenie pieniędzy.

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

[poprzednia][następna]