Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 28, 2010 10:43 Re: Bielskie Biedy- 9 tymczasów.

biedna Zdzisia :( , niedobre chlopaki :evil: Moze pogoda tak na nie wplywa, ja tez chodze rozdrazniona :cry:
A jeszcze Olaf i Jasio dolaczyli...trzymamy kciuki za dobre stosunki :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Śro lip 28, 2010 11:06 Re: Bielskie Biedy- 9 tymczasów.

do bani to wszystko...

szczególnie teraz mnie smuci, wnerwia i wszytsko naraz to viewtopic.php?f=1&t=114913

szczególnie te 4 kociąte od mamy Rozumków...
nie mam co z nimi zrobić, no nie mam..9 kociąt to szaleństwo, karma, same szczepienia- to jest fortuna :( a jak przyjdzie jakaś choroba.
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Śro lip 28, 2010 12:08 Re: Bielskie Biedy- 9 tymczasów.

To już jakiś zlot kataklizmów :(
Przecież ciągle pada - koty powinny grzecznie spać i nie wariować.
Nie wiem co z tymi maluchami...
Trzymaj się mimo wszystko!

ptaszydło

Od: Czw paź 22, 2009 16:33

Post » Czw lip 29, 2010 7:37 Re: Bielskie Biedy- 9 tymczasów.

Mgiełeczka pojechała na kastracje.
Przyjechało po nią auto z prywatnym kierowcą :wink:

Ptaszydło dziękuję kolejny raz za pomoc :1luvu: :1luvu:

berni

Post » Czw lip 29, 2010 8:21 Re: Bielskie Biedy- Mgiełka ma dziś sterylkę.

:ok: :ok: :ok: za Mgiełkę :kotek:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Czw lip 29, 2010 9:33 Re: Bielskie Biedy- Mgiełka ma dziś sterylkę.

No to za Mgiełkę :ok:
Mała szczęśliwie dowieziona do lecznicy. Wprawdzie przekazana w moje ręce trochę płakała, a Mama Berni uprzedzała mnie, że może tak płakać całą drogę, ale puściłam jej w aucie muzykę i się od razu uspokoiła - taka muzykalna panna. Śliczna jest dziewczyna (pierwszy raz widziałam w naturze, a nie na zdjęciach), taka filigranowa kotusia, a futerko faktycznie jakby zamglone.

ptaszydło

Post » Czw lip 29, 2010 10:06 Re: Bielskie Biedy- Mgiełka ma dziś sterylkę.

Za Mgiełkę :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw lip 29, 2010 10:50 Re: Bielskie Biedy- Mgiełka ma dziś sterylkę.

Kciuki dla Mgiełki :ok: :ok:
Obrazek

ryb-ka

Od: Pon wrz 04, 2006 12:30

Post » Czw lip 29, 2010 11:28 Re: Bielskie Biedy- Mgiełka ma dziś sterylkę.

Za Mgiełkę :ok: :ok:

Kociaki bądźcie grzeczne, berni i tak ma dość problemów :|
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pt lip 30, 2010 7:23 Re: Bielskie Biedy- Mgiełka ma dziś sterylkę.

dziekuje za kciuki.
Mgiełka wieczorem była bardzo grzeczna i spała cały czas...a w nocy się zaczęło :|
Wypuść mnie z klatki, w ogóle co to za więzienie, co ja mam na głowie....lampion, klosz?? ściagnij ten klosz, teraz, zaraz....w ogole to jeść, jeść się mi chce, jeeeeeśććććć.

wypuściłam więc biedaczkę, licząc ze zmęczona i obolała połozy się w kloszu na łóżku i jakoś prześpimy do rana...ale skąd....Mgiełka wpadła w isnty kloszowy szał, gdzie chciała się zmieścić to przeszkadzał klosz, wpadała coraz bardziej w panikę...wkońcu udało się mi ją złapać i wsadzilam do klatki....więc zaczął się znów koncert....dostala gerberka, ściagłam klosz i....musiałam jeszcze dwie godziny miziać żeby Mgiełka zasnęła.

Efekt- przespanie budzika, brak reakcji na 3 budzenia przez moją mamę, godzinne spóźnienie do pracy...
Mgielka w świetnej formie, w ogóle nie zauważyła że miala zabieg...tylko ta klatka, klosz i głodówka...

berni

Post » Pt lip 30, 2010 9:46 Re: Bielskie Biedy- Mgiełka po sterylce :)

Mały urwis z niej.
Najważniejsze, że dobrze się czuje!
No i życzę spokojniejszej kolejnej nocy...

ptaszydło

Post » Pt lip 30, 2010 10:27 Re: Bielskie Biedy- Mgiełka po sterylce :)

O rany... Niezłe 'atrakcje'. Kiedy Ty to odeśpisz? Za gojenie posterylkowe trzymam, niech Mgiełka będzie też grzeczna. :P
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt lip 30, 2010 21:32 Re: Bielskie Biedy- Mgiełka po sterylce :)

dziś odespałam :mrgreen: przeznaczyłam na to pół dnia urlopu, wróciłam z pracy i padłam jak długa....a ze mną przytulona do policzka spała Nuteczka :1luvu:

Mgiełka czuje się rewelacyjnie, ściągłam jej klosz i pilnie patrzę, ale na razie samą raną się nie interesuje. Ma tak ładnie szwy do wewnątrz zrobione i tylko 1 mały węzełek. Mogłabym ją już wypuścić z klatki, ale podejrzewam że ona zaraz zacznie skakać po drapaku i na szafy. Także posiedzi dla spokojności mojej w klatce. Nudzi się jej i własnie poluje na swój ogon. Bez klosza jest grzeczna, zobaczymy co będzie w nocy.

Mgiełka miała już nieładną macicę, jeszcze nie ropomacicze, ale już coś się zaczynało. Dobrze że sterylka za nami.

Jutro na drugie szczepienie jedzie Nutka z Wiolą.
Jadę też najmniejsze MMM-planowałam je też już zaszczepieć, ale jak na złość Marcelince od wczoraj paprze się to oczko które miała chore. Zawsze musi być pod górkę. Zobaczę co powie wetka- ja bym już tak bardzo chciała je mieć zaszczepione-wiadomo zło nie śpi :?

berni

Post » Pon sie 02, 2010 6:32 Re: Bielskie Biedy- Mgiełka po sterylce :)

Nutka i Wiola zaszczepione po raz drugi. Mgiełka kontrolnie pokazała się też u weta, dostała kolejną dawkę antybiotyku po sterylce -brzusio goi się ślicznie :D

Nutka i Wiola takie są sliczne i kochane, mają aksamitne mięciutkie futerka, pogodne charaktery i...nikt się o nie nie pyta :(

Najmniejsze malce niestety nie zaszczepione. Marcelince się coś wysypało na nosku i na brodzie-wygląda podobnie do tego co miala kiedyś Majeczka. Marcysia nadal ma taki dziwny ten brzusio, ale ładne je, biega, nie ma wymiotów zadnych, biegunki. I mam zgryza czy szczepić czy nie....wiem że teoretycznie kocięta powinny być super ekstra zdrowe do szczepienia, ale jak przyjdzie (nawet nie wypowiem nazwy) to może być za późno. A one ogólnie czują się wyśmienicie. Myslalałam zaszczepić tylko Marcelka co do którego nie mam żadnych zastrzeżeń, ale na razie wetka odradza- że nie szczepi się pojedyńczych kociaków z miotu skoro wszystkie przebywają razem....

berni

Post » Pon sie 02, 2010 19:08 Re: Bielskie Biedy- Mgiełka po sterylce :)

nikt nie zagląda..trudno popisze sama do siebie..

To co na pyszczku Marcelinki to niestety coś niefajnego. Grzyb, świerzb..coś w tym stylu. Dziś na szyi znalazłam nowe dwa ogniska, zaczerwieniona skóra, podrażniona....w dodatku zaraźliwe :( Marcysia ma to samo, jej wypadło już cała futerko koło wąsów :( ma jedno czerwone ognisko też na szyi :( W dodatku bardzo to drapie. Wyglądąją okropnie :(
Ale najgorsze że teraz na pewno nici ze szczepienia. Więc kolejne tygodnie stresu.
Nie wiem czy szczepić Marcelka, dziś go obejrzałam dokładnie calutkiego, nie ma nic na skórze, futerko piękne, gęste, żadnych podejrzanych miejsc. Chyba go zaszczepie i odizoluje..w razie jakby to chociaż on będzie bezpieczniejszy...
mam z lekka dość :(

berni

[poprzednia][następna]