BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 24, 2010 17:45 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Zatargałam jeszcze dzisiaj Emmę do doktora C. który ma doświadczenie, konkretny jest i ufam jego osądowi.
No coż, potwierdził, że jesteśmy w niezłej doopie...
Ale operacja to szansa, bo bez niej się udusi - dwa guzy z obu stron bowiem to dla tchawicy klops.

Konkluzja moja: operacją kupujemy trochę czasu... czyli ile nie wiadomo... :roll:

W najbliższy wtorek o 14 operacja. Wycinek idzie do histopatologa. Emma pewnie zostanie w szpitalu z dobę albo i dwie.

Po Emmie widać, że się źle czuje - nie wskakuje nigdzie, siedzi w pozie przykulonej i śpi na podłodze. Ten kot nie sypia na podłodze. Dobrze, że apetyt ma tfu tfu, pije i kuwetuje tfu tfu.

Ale cóż - teraz wszystko w palcach pana profesora, o którym wieść gminna niesie, że jest zaangażowany i robi wszystko, żeby pacjenta uratować...
gaga&gagatki czyliObrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

GRazyna

Od: Śro lut 06, 2002 14:54

Post » Nie lip 25, 2010 0:02 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Mocne kciuki trzymam zatem za Emmę i palce pana profesora, żeby udało się dużo czasu kupić :ok:
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Nie lip 25, 2010 0:08 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Musi się udać, Emma musi być zdrowa i już :!:

Morze kciuków za łaciatą pannę i jej dzielną opiekunkę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto lip 27, 2010 19:37 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Trzymaczom - zaciskaczom bardzo dziękuję.
Emma po operacji stabilna, została w szpitalu co najmniej do jutrzejszego wieczora.
Pan Prof usunął oba guzy, mając nadzieję, żę przytarczyce zostały... :roll: jakoś dzisiaj nie łapię dowcipów :roll:
Guzy poszły do histopatologa. Nieładne były, szczególnie ten duży.
Pozwolili mi zobaczyć Emmę już po wyjęciu jej rurki intubacyjnej i odłączeniu kroplówki. Biedna, szmatka taka, wenflon w łapce, 1/4 kota ogolona i wygencjanowana i opatrunek a'la szalik, dobrze chocoaż, że miarowo oddychała.
Starsznie przykry widok.

Adrenalina mi zeszła, padam na tak zwany pysk. Idę spać.

I poproszę o jeszcze trochę kciuków i ciepłych myśli, żeby wszystko gładko szło i żebym mogła jutro czy pojutrze przytargać łaciatka do domu.

Reszta obszczymurów zdezorientowana i szuka Emmy.
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Wto lip 27, 2010 19:40 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Trzymajcie się
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto lip 27, 2010 20:17 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

GRazyna pisze:I poproszę o jeszcze trochę kciuków i ciepłych myśli, żeby wszystko gładko szło i żebym mogła jutro czy pojutrze przytargać łaciatka do domu.

Reszta obszczymurów zdezorientowana i szuka Emmy.

Kciuki są :ok: :ok: Ciepłe myśli też. Oby było tylko lepiej i lepiej.
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Wto lip 27, 2010 21:24 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Będzie dobrze :ok: :ok: :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro lip 28, 2010 9:21 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Emma wybudzona, stabilna, niespokojna i kręcąca się. No i ma podwyższoną temperaturę. Mam szczera nadzieję, że to ze stresu.
Chcą ją w szpitalu poobserwować do popołudnia, o 18 dać antybiotyk.
Jak jej temp nie spadnie to też ją zabiorę bo jak to ze stresu to kurcze błędne koło jak zostanie.
No nic, o 15 zadzwonię do nich znowu.

Jeszcze raz podziękowania za kciuki!
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Śro lip 28, 2010 10:17 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Ale jeszcze kciuki potrzymam :ok:
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Śro lip 28, 2010 10:47 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Grażyno, najtrudniejsze za Wami i to bardzo pozytywnie za Wami. Cieszę się bardzo, że Emma juz wybudzona :ok: Jestesmy z Tobą, będzie wszystko dobrze - zobaczysz !
Jak wysoka ma temperaturę ?

Trzymam za zdrowie i za normalność :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw lip 29, 2010 10:44 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Grazyno, mam nadzieję, że wszystko gra ? :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw lip 29, 2010 15:27 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

UFF
Pardonsik ogromny, że nie wczoraj. Już wszystko opowiadam.

Przede wszystkim bardzo bardzo dziękuję za kciuki. Dziewczyny, jesteście niesamowite :ok:

Emma już w domu. Wczoraj w ciągu dnia temperatura jej spadła więc pozwolili nam zabrać ją do domu.
Około 20stej byliśmy. Gustav chyba w pierwszej chwili nie wiedział kto zacz z transportera wychodzi, albo się tak przeraził co Emcinkowi zrobili. Nóżki miał bowiem zredukowane do zera przez moment. Reszta zachowała się bardziej godnie.
A Emma wyszła, poszła napić się wody i zaległa pod stołem. Potem obeszła dom i znowu zaległa.

Emma ma gustowny opatrunek a'la szalik, co jej się bardzo nie podoba. I rana prawdopodobnie już swędzi.

Głodna była niemożebnie. Do około drugiej w nocy porcjami zjadła opakowanie pasztetu recovery. Tego rozrabianego z wodą conva co wygląda jak mleko tkąć nie chciała. Edguś z Gustavem chcieli :twisted:

Dzisiaj rano niestety recovery uznany został za niejadalny i Łaciatek domagał się mięcha-mięcha-mięcha :roll: dałam jej trochę indyka na śniadanie. Ale na lunch było recovery (zjadła) i dzisiaj nic innego nie będzie.

Byłyśmy już dzisiaj na kontroli stanu rany i dawce antybiotyku. Rana w porządku, temp w porządku, antybiotyk podany. Swoją droga dzisiaj Emma została w klinice zważona. Waży tylko 4 kg! 8O Ja byłam przekonana iż co najmniej 5! :oops:

Teraz Emma poszła na taras. W sumie zachowuje się normalnie: kuwetuje, myje się i nawet bawi!

Byle do zdjęcia opatrunku i potem szwów. Bo do mysli, że będę miała kota w kolorze yellow to już przywykłam. I bym się wyspała chętnie, bo ostatnie trzy noce to spałam jak mysz pod miotłą :roll: i jestem przez to mało kompatybilna
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Czw lip 29, 2010 15:54 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Jak miło czytać :) coś takiego :)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw lip 29, 2010 16:56 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

jedzenie dla Emcinka oczywiście będzie, tylko, że wyłącznie recovery. Chyba się zdrzemnę :roll:

i cóż to? nie ma już opcji kasowania własnych postów? dla mnie czyli osoby notorycznie klikającej CYTUJ zamiast ZMIEN była to przydatna opcja :twisted:
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Czw lip 29, 2010 22:53 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

GRazyna pisze:jedzenie dla Emcinka oczywiście będzie, tylko, że wyłącznie recovery. Chyba się zdrzemnę :roll:

i cóż to? nie ma już opcji kasowania własnych postów? dla mnie czyli osoby notorycznie klikającej CYTUJ zamiast ZMIEN była to przydatna opcja :twisted:

Nie ma, bo się forum wywalało. Na podforum technicznym było napisane i w wątku o pytaniach nieretorycznych.

Biedna Emma, przecież wszyscy wiedzą, że to nie jest "szaliczkowa" pora roku.
:ok:
Rózne różności.

hydra_pl

[poprzednia][następna]