Balbinka już w nowym domu! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 27, 2010 17:56 Balbinka już w nowym domu! :)

TA SREBRNA KOTKA PILNIE SZUKA DOMU!!! 11 lat temu znalazłam ją w piwnicy, widac było, że to kot domowy, uciekła komuś lub ktoś ją wyrzucił. Zaopiekowała się nią moja sąsiadka u której mieszkała do dziś. Sąsiadka kilka dni temu została umieszczona w domu opieki a jej synowa nie ma zamiaru kotką się zaopiekowac. Postawiła sprawę na ostrzu noża: mamy tydzień na znalezienie jej domu, w przeciwnym razie kotka zostanie umieszczona w schronisku lub poddana eutanazji. Kotka jest w dobrej formie, zdrowa, wysterylizowana, czysta.
Balbina jest kotką bardzo przyjazną. Trudno mi powiedziec jak zachowałaby się w stosunku do innego kota, do ludzi jest bardzo przymilna, szybko nabiera zaufania. Z psami nie miała kontaktu na codzień - mieszkała z moją sąsiadką sama. Ale spotkanie z moim psem (to duży, wielkości owczarka niemieckiego psiak) odbyło się bezstresowo, kotka przed psem nie uciekała, nie chciała też atakowac, wykazała wobec niego chwilowe zainteresowanie a następnie elegancką obojętnośc ;) Miała również stycznośc z PONopodobnym mieszańcem... spotkania z nim również odbywały się kulturalnie i bez awantur ;) Jeśli chodzi o dzieci - tu również brakowało regularności w kontaktach by coś powiedziec na 100%, ale Balbina jest kotką nadzwyczaj spokojną i cierpliwą. Jeśli nie miała ochoty na kontakt z człowiekiem, po prostu odchodziła, nigdy nie użyła pazurów w celu odzyskania spokoju :) Ja, przez te lata miałąm okazję wykonywac przy niej liczne zabiegi pielęgnacyjne i mało przyjemne zabiegi weterynaryjne. Balbina nigdy nie wykazała wobec mnie agresji podczas wykonywania tych czynności - co najwyżej miała ochotę nawiac :) To naprawdę kochane kocisko...
Jeśli ktoś z Was zna kogoś kto chciałby taką kotkę przygarnąc, proszę o pilny kontakt!
Tel. 798 980 665, 500 088 613, marta_pegasus@o2.pl

Obrazek

Obrazek

EDIT: dopisałam conieco o usposobieniu kotki (dzięki, Poker71 :))
Ostatnio edytowano Czw lip 29, 2010 8:02 przez La Crima, łącznie edytowano 2 razy

La Crima

Od: Wto lip 27, 2010 17:42

Post » Wto lip 27, 2010 18:29 Re: Pomóżcie uratowac Balbinę przed eutanazją! (Warszawa)

a nie możesz wziąć koty do siebie na dom tymczasowy aż znajdzie dom? Ciężko będzie znależć domek dla 11toletniej koty...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Wto lip 27, 2010 18:33 Re: Pomóżcie uratowac Balbinę przed eutanazją! (Warszawa)

O Boże :cry:
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Wto lip 27, 2010 18:38 Re: Pomóżcie uratowac Balbinę przed eutanazją! (Warszawa)

Biedna Balbina - tracić dom do tylu latach ... :(

Zgłosiłam Balbinkę w wątku Seniorów viewtopic.php?f=1&t=105064&p=6245635#p6245635 :P

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Śro lip 28, 2010 8:29 Re: Pomóżcie uratowac Balbinę przed eutanazją! (Warszawa)

Ifciastu, niestety nie mogę jej wziąc... mam już dwa koty, które nie żyją ze sobą w zgodzie i tylko dwa pokoje... ;) Gdybym miała trzeci, napewno wzięłabym Balbinę i byłoby po problemie. Dwa pozostałe koty to też znajdy i straszni zadymiarze, więc niestety muszę szukac Balbince innego miejsca.

Willow_, wielkie dzięki...

La Crima

Post » Śro lip 28, 2010 8:44 Re: Pomóżcie uratowac Balbinę przed eutanazją! (Warszawa)

Czy kotka ma ogłoszenia?

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Śro lip 28, 2010 9:48 Re: Pomóżcie uratowac Balbinę przed eutanazją! (Warszawa)

Tak, zakładam jej ogłoszenia na różnych portalach, gazetach, forach. Mam nadzieję, ze się uda znaleźc chociaż DT... czasu coraz mniej :(

La Crima

Post » Śro lip 28, 2010 11:24 Re: Pomóżcie uratowac Balbinę przed eutanazją! (Warszawa)

podniosę...
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro lip 28, 2010 12:56 Re: Pomóżcie uratowac Balbinę przed eutanazją! (Warszawa)

Biedna kiciunia... Podniosę wątek, może ktoś wypatrzy...
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Śro lip 28, 2010 15:43 Re: Pomóżcie uratowac Balbinę przed eutanazją! (Warszawa)

Nieaktualne!!! :mrgreen: Dziś Balbina jedzie do nowego domu! Będzie teraz mieszkac z panią, która ze względu na swój wiek nie chciała brac młodego kociaka, bo wiedziała, że najprawdopodobniej by ją przeżył i potem były problem taki jak z Balbinką teraz... Jakze się cieszę! :spin2:
Dziękuję wszystkim za pomoc i za to forum :) Jeśli ktoś z Was szukałby miejsca gdzie chciałby ogłosic kotki do adopcji to zapraszam na forum, którym administruję :) To wprawdzie forum o psach, ale mamy wydzielone tematy dla zwierzaków w potrzebie... zawsze to dodatkowe miejsce, w którym ktoś na kociaka spojrzy :) www.bialyowczarek.fora.pl
Pozdrawiam Was serdecznie :cat3:

La Crima

Post » Śro lip 28, 2010 16:03 Re: Pomóżcie uratowac Balbinę przed eutanazją! (Warszawa)

Ależ wspaniała wiadomość :dance2: :dance:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Śro lip 28, 2010 17:32 Re: Pomóżcie uratowac Balbinę przed eutanazją! (Warszawa)

Uff, jaka ulga! :ok:
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Śro lip 28, 2010 18:01 Re: Pomóżcie uratowac Balbinę przed eutanazją! (Warszawa)

Super wieści 8) 8) 8) ! kciuki za Balbinkę w nowym domku :ok:

ifciastu

Post » Śro lip 28, 2010 19:18 Re: Pomóżcie uratowac Balbinę przed eutanazją! (Warszawa)

Czy to ktoś z forum wziął koteczkę?

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Śro lip 28, 2010 19:55 Re: Pomóżcie uratowac Balbinę przed eutanazją! (Warszawa)

Tytuł wątku trzeba by zmienić... :D
Obrazek

Majorka

[następna]