PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 21, 2010 21:17 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

Beata pisze:
ryśka pisze:Wojenny kufer świeci pustkami, apelujemy do ludności - opodatkujcie się!

Bardzo prosimy o pomoc - jest środek lata, do jesieni bezdomne kotki będą miały jeszcze po co najmniej 1 miocie... :(

poniewaz i tak jestem w finansowym dole :wink:
puscilam wlasnie przelew na moj podatek do konca roku (z mala "gorka"), pewnie bardziej Wam sie przyda teraz niz pozniej 8)

Łaaaaaaa!!! :surprise: Beata, nawet nie wiem, co powiedzieć!!! stąd mój nieco głupkowaty, acz szczery okrzyk "łaaa" ;) Dziękujemy najmocniej. Trafiłaś w dziesiątkę - pisałaś posta w momencie, kiedy rozmawiałyśmy ze starchurką, że kasa pusta, ale i tak będziemy kastrować, gdyby nawet okucia ze skrzyni wojennej trzeba było obgryzać :lol:
Zaraz na początku sierpnia oddział Bielsko planuje w takim razie intensywne nocne łowy kastracyjne, a i oddział Kraków szykuje tajną misję. :mrgreen: Dzisiaj jedną z kandydatek do kastracji nakarmiłam serkiem Bieluch ;) (tylko to akurat miałam w siatce).
Ale się cieszę!!! :dance: :dance2:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw lip 22, 2010 5:59 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

Ale wiadomość na początek dnia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Czw lip 22, 2010 17:06 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

Beata, spadasz nam z nieba :1luvu:

Mam trzy śliczne podwórkowce do upolowania i tylko nie wiem, jak do nich podejść, bo nie chcą zleźć z dachu ;).

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Czw lip 22, 2010 20:27 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

Czy mówisz o tym samym dachu, z którego pochodzą nasze PaJDotki Chase, Frania i Wilson?

luelka

Post » Sob lip 24, 2010 1:24 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

Nie, to jest zupełnie NOWY dach ;)

Człowiek siedzi sobie, niczego nie podejrzewając, w miłej knajpce sączy kawę, a tu nagle jego wzrok wędruje, nie wiem czym kierowany, na dach sąsiedniego budynku ;).

starchurka

Post » Sob lip 24, 2010 1:35 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

Zaraz przekażę to ogłoszenie koleżance z Krakowa, która pomaga w pokryciu kosztów zabiegów, ale ponieważ wiem, że jest wśród Was wiele osób potrafiących rozmawiać nawet z trudnymi ludżmi, wstawiam je też tu:

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z218950999 - mają 3 kotki, nie stać ich na kastrację (kociaka osobiście bym uśpiła, jeśli nie może u nich zostać, dobrze że jest tylko jeden)

treść:

Wczoraj urodził się u nas kociak, ma czarno-białe futerko. Jeszcze nie wiadomo jakiej jest płci. Niestety będzie musiał zostać uśpiony :( ponieważ ze względów finansowych nie możemy pozwolić sobie na trzymanie jeszcze jednego zwierzaka (mamy już 4 koty i psa, one są już zbyt duże żeby ktoś się nimi zainteresował). Jeśli ktoś z państwa mógłby go zabrać bylibyśmy na prawdę bardzo wdzięczni. Kotka będzie można odebrać za około miesiąc, jak już nauczy się samodzielnie jeść. Bardzo proszę o kontakt przez gumtree. Jeśli ktoś z państwa się zdecyduje kotek będzie miał nowy kochający dom :)

Dla wszystkich osób, które mają zadatki na obrońcę zwierząt, proszę się powstrzymać przed komentarzami wysyłanymi do nas na e-mail. Kotek żyje i ma się dobrze,niczego mu nie brakuje, obecnie szukam mu właściciela po to aby uniknąć jego usypiania, a nie zabijam go poprzez ogłoszenie-proszę sobie to doczytać. Borykamy się z problemami finansowymi, nie mam zamiaru się z nich tłumaczyć dlatego PO PIERWSZE szukamy kotkowi nowego domu, dopiero później ewentualnie będziemy się zastanawiać nad uśpieniem go. I uprzedzając kolejne komentarze dlaczego nie wysterylizowaliśmy naszej kotki, otóż to też nie jest tani zabieg, a w domu każdy grosz się liczy, a kotek mamy aż 3. A dla tych, którzy chwalą się, że przygarnęli zwierzęta do swojego domu, otóż przez nasz dom przewinęło się około 10 różnych zwierząt i każdemu staraliśmy się pomóc lub znaleźć dom. Nie udało się tylko dla jednego kotki, która jest z nami do tej pory. Dlatego z góry dziękuję za niepotrzebne e-maile od "niewinnych, uczciwych i współczujących" osób, którzy nie znają nas ani naszej sytuacji...Radzę zająć się prawdziwymi przypadkami znęcania się nad zwierzętami.

jak pisałam- myślę, że uśpienie będzie lepszym wyjściem, swoją drogą warto dopilnować kastracji kotek- zdaję sobie sprawę, że kilku aktywistów mogło ponieść, dlatego nie wiem, czy wysyłanie nawet propozycji pomocy w zabiegach jako osoba prywatna ma jakikolwiek sens...

z góry dziękuję za wsparcie :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob lip 24, 2010 12:39 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

Myślę, że możemy zaproponować w tym wypadku pomoc finansową przy sterylizacji :)

starchurka

Post » Sob lip 24, 2010 15:43 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

Dzisiaj dowiedzieliśmy się o 4 kolejnych kotach, które trzeba pilnie wysterylizować. W poniedziałek będziemy mieć już dokładne dane, być może znajdą się karmiciele.

Dzisiejsze polowanie pod znakiem zapytania, zbiera się na deszcz, a ja umieram meteopatycznie ;)...

starchurka

Post » Pon lip 26, 2010 23:40 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

starchurka pisze:Myślę, że możemy zaproponować w tym wypadku pomoc finansową przy sterylizacji :)

super :) mam nadzieję, że kumpela (też związana z fundacją zwierzakową) nie zawiedzie, ale warto dopilnować sprawy i przekonać tych ludzi, że "obrońcy zwierząt" nie są tacy źli :)

zbiera się na deszcz, a ja umieram meteopatycznie ...

ooo to tak jak ja :(

:ok: :ok: :ok: za polowanie :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Wto lip 27, 2010 10:13 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

XAgaX pisze:
starchurka pisze:Myślę, że możemy zaproponować w tym wypadku pomoc finansową przy sterylizacji :)

super :) mam nadzieję, że kumpela (też związana z fundacją zwierzakową) nie zawiedzie, ale warto dopilnować sprawy i przekonać tych ludzi, że "obrońcy zwierząt" nie są tacy źli :)

Nigdy nikomu nie przedstawiam się jako "obrońca zwierząt". Interesuje mnie to, żeby osoby, z którymi rozmawiam, wiedziały co im proponuję i że to jest fajne. To, kim jestem, może ich kompletnie nie obchodzić ;)

Tak więc sądzę, że wystarczy poinformować o możliwości takiego rozwiązania, jak sterylizacja, a resztę swobodnie będzie się dało załatwić. To, co zrobią z kociakiem, jest ich prywatną sprawą, ale myślę, że nie będą w stanie go uśpić. To jest jednak zupełnie inna historia.

starchurka

Post » Wto lip 27, 2010 11:01 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

starchurka pisze:
XAgaX pisze:

Nigdy nikomu nie przedstawiam się jako "obrońca zwierząt". Interesuje mnie to, żeby osoby, z którymi rozmawiam, wiedziały co im proponuję i że to jest fajne. To, kim jestem, może ich kompletnie nie obchodzić ;)

Tak więc sądzę, że wystarczy poinformować o możliwości takiego rozwiązania, jak sterylizacja, a resztę swobodnie będzie się dało załatwić. To, co zrobią z kociakiem, jest ich prywatną sprawą, ale myślę, że nie będą w stanie go uśpić. To jest jednak zupełnie inna historia.

Ktos z Was zaproponowal tym ludziom pomoc w sfinansowaniu sterylek ?

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto lip 27, 2010 22:39 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

starchurka pisze:
XAgaX pisze:

w kwestii uśpienia chodzi mi o to, że to wcale nie jest morderstwo albo inna straszna rzecz, tylko mniejsze zło - nie rozumiem osób piszących o "zabijaniu poprzez ogłoszenie" i takich tam... swoją drogą mam nadzieję, że nie chcąc go usypiać- zostawią u siebie...

i mnie też wszystko jedno, jak mnie ktoś określa ;) po prostu nie chciałabym, aby wszyscy "zwierzakowi" wolontariusze byli wrzucani do jednego worka z napisem NAWIEDZENI :(

Chiara pisze:Ktos z Was zaproponowal tym ludziom pomoc w sfinansowaniu sterylek ?

podesłałam info koleżance, która prosiła o przekazywanie jej ogłoszeń o kociakach i szczeniakach, żeby mogła zaproponować zabieg na koszt fundacji- ale nie wiem, czy się z nimi już kontaktowała.

ktokolwiek widział, ktokolwiek wie - wbrew linkowi w KRAKOWIE zaginęła kicia :(

http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z219845483 501331822
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro lip 28, 2010 12:15 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

XAgaX pisze:

Chiara pisze:Ktos z Was zaproponowal tym ludziom pomoc w sfinansowaniu sterylek ?

podesłałam info koleżance, która prosiła o przekazywanie jej ogłoszeń o kociakach i szczeniakach, żeby mogła zaproponować zabieg na koszt fundacji- ale nie wiem, czy się z nimi już kontaktowała.:)

Mam nadzieje, ze skorzystaja z pomocy :ok:

Chiara

Post » Śro lip 28, 2010 18:17 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

Jestem tak zabiegana, że nie miałam czasu tutaj zajrzeć - w imieniu Fundacji zaproponowałam Państwu pomoc w sterylizacji kotek.

luelka

Post » Śro lip 28, 2010 19:23 Re: PJD - Operacja ZABIEG! kicia nr 1 - Opodatkuj się!;)

luelka pisze:Jestem tak zabiegana, że nie miałam czasu tutaj zajrzeć - w imieniu Fundacji zaproponowałam Państwu pomoc w sterylizacji kotek.

Super, Luelko :1luvu: Mam nadzieję, że skorzystają :kotek:

Chiara

[poprzednia][następna]