Zaraz przekażę to ogłoszenie koleżance z Krakowa, która pomaga w pokryciu kosztów zabiegów, ale ponieważ wiem, że jest wśród Was wiele osób potrafiących rozmawiać nawet z trudnymi ludżmi, wstawiam je też tu:
http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z218950999 - mają 3 kotki, nie stać ich na kastrację (kociaka osobiście bym uśpiła, jeśli nie może u nich zostać, dobrze że jest tylko jeden)
treść:
Wczoraj urodził się u nas kociak, ma czarno-białe futerko. Jeszcze nie wiadomo jakiej jest płci. Niestety będzie musiał zostać uśpiony
ponieważ ze względów finansowych nie możemy pozwolić sobie na trzymanie jeszcze jednego zwierzaka (mamy już 4 koty i psa, one są już zbyt duże żeby ktoś się nimi zainteresował). Jeśli ktoś z państwa mógłby go zabrać bylibyśmy na prawdę bardzo wdzięczni. Kotka będzie można odebrać za około miesiąc, jak już nauczy się samodzielnie jeść. Bardzo proszę o kontakt przez gumtree. Jeśli ktoś z państwa się zdecyduje kotek będzie miał nowy kochający dom 
Dla wszystkich osób, które mają zadatki na obrońcę zwierząt, proszę się powstrzymać przed komentarzami wysyłanymi do nas na e-mail. Kotek żyje i ma się dobrze,niczego mu nie brakuje, obecnie szukam mu właściciela po to aby uniknąć jego usypiania, a nie zabijam go poprzez ogłoszenie-proszę sobie to doczytać. Borykamy się z problemami finansowymi, nie mam zamiaru się z nich tłumaczyć dlatego PO PIERWSZE szukamy kotkowi nowego domu, dopiero później ewentualnie będziemy się zastanawiać nad uśpieniem go. I uprzedzając kolejne komentarze dlaczego nie wysterylizowaliśmy naszej kotki, otóż to też nie jest tani zabieg, a w domu każdy grosz się liczy, a kotek mamy aż 3. A dla tych, którzy chwalą się, że przygarnęli zwierzęta do swojego domu, otóż przez nasz dom przewinęło się około 10 różnych zwierząt i każdemu staraliśmy się pomóc lub znaleźć dom. Nie udało się tylko dla jednego kotki, która jest z nami do tej pory. Dlatego z góry dziękuję za niepotrzebne e-maile od "niewinnych, uczciwych i współczujących" osób, którzy nie znają nas ani naszej sytuacji...Radzę zająć się prawdziwymi przypadkami znęcania się nad zwierzętami.lokalizacja: Kwaczała 32-566
jak pisałam- myślę, że uśpienie będzie lepszym wyjściem, swoją drogą warto dopilnować kastracji kotek- zdaję sobie sprawę, że kilku aktywistów mogło ponieść, dlatego nie wiem, czy wysyłanie nawet propozycji pomocy w zabiegach jako osoba prywatna ma jakikolwiek sens...
z góry dziękuję za wsparcie